Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 214
  • 968
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Бихте ли ми казали на каква възраст започват децата първи клас в САЩ? Благодаря!

# 661
Здравейте! Бихте ли ми казали на каква възраст започват децата първи клас в САЩ? Благодаря!
Обичайно на навършени 5 години започват киндъргардън. Много рядко в някои каунтита тази година предучилищната не е задължителна и съотвено се започва направо в първи клас, но наистина е много рядко. Регистрирането започва няколко месеца по-рано и има различни крайни дати, до които трябва детето да е навършило възрастта, но правят и изключения.

# 662
Благодаря за отговора!

Моята дъщеря ще навърши 5 години тази година в края на август. Следователно, ако всичко е наред и вземем визи, догодина ще бъде на 6г. Какво следва в този случай? Тук в България сега свършва 2ра група в детската градина.

# 663
Ще бъде записана в училище, първи клас.

# 664
Честно казано щом е края на август, аз бих потърсила начин да започне киндъргардън. В зависимост от района всъщност може и да е на ръба на делението за навършена възраст. Реално вместо най-малката в класа ще стане най-голямата. Вие си познавате детето и може да прецените дали ще се чувства готова. Училищата имат съветници и те биха с включили в процеса на вземане на решение с удоволствие. Ако има шанс да се местите преди края на учебната година, също няма проблем да я запишете през текущата година.

# 665
Благодаря! Това е едно от нещата, което доста ме притеснява. За детето си е голям стрес - друга държава, нов дом, хора, език.

# 666
Моя приятелка замина за САЩ,  с техните когато беше на 8 г. Казвала ми е , че първата година й било най-гадно липсвало й българското училище и приятелите,  баба и дядо. После естествено си е свикнала,  каза че й било много лесно в училище,  защото учели неща,  който тук се учат по-рано. Пишехне си писма по пощата и си пращахме снимки😁😂 Още се виждаме,  когато можем. Ако детето ви не учи английски е добре да го запишете.

# 667
  • при палмите и алигаторите,FL
Благодаря за отговора!

Моята дъщеря ще навърши 5 години тази година в края на август. Следователно, ако всичко е наред и вземем визи, догодина ще бъде на 6г. Какво следва в този случай? Тук в България сега свършва 2ра група в детската градина.
Във Флорида при навършени 5 години преди първи септември децата могат да се запишат на предучилищна/kindergarten, която е задължителна преди първи клас. Почти всички записват децата си възможно най рано, защото училището е безплатно, за  разлика от блисо $200 на седмица за градина(има щатски програми , зависещи от додход на родителите, които поемат част от таксите за градините , но се чака доста  докато се вредиш). Няма никакъв проблем детето да повтори предучилищна , за да е готово за първи клас. При нас в училищата   децата идващи от двуезично семейство се тестват  и имат допълнителни часове в които им  помагат да напреднат с езика, имат повече време при правене на тезтове и изпити.
Дъщеря ни беше на 3 и  половина когато пристигнахме, в началото ни питаще как да каже Аз искам да играя с теб, но за няколко месеца говореше доста добре, записахме я на детска градина към църква за 3 часа на ден това доста помогна с адаптацията.
Накратко казано детето се адаптира по бързо от родителите и научава езика  без проблем.

# 668
Въпрос към спечелилите : решили ли сте към кой град бихте се насочили или тепърва ще го мислите?  😊😊

# 669
  • UK
След 8 години и мен ме избраха, но с доста голям номер.

Въпрос към спечелилите : решили ли сте към кой град бихте се насочили или тепърва ще го мислите?  😊😊
Ако се получат нещата, Сан Франциско.

ПС: Благодаря на AdoraBelle за нейните информативни постове.

# 670

Предвид това, че и двамата сме програмисти, сме се насочили към западния бряг. Имаме близки приятели в Сиатъл и може би ще стартираме там като за начало. Simple Smile Обмисляхме варианта и за Сан Франциско, но решихме че ще е добре да имаме познати докато се ориентираме в началото. После ако решим ще се местим някъде надолу по западния бряг.

# 671
Ние ще сме в Чикаго

# 672
Имам въпрос относно историята на адресите в DS-260. Пише, че се изисква цялата история от 16 годишна възраст. Аз обаче, никога не съм си сменяла постоянен или настоящ адрес. Не съм на постоянния си адрес може би от 14 годишна. От тогава съм живяла по доста знайни и незнайни квартири, общежития и т.н. Въпросът е, дали да си въведа само постоянния адрес или да се опитам да се сетя максимално точно, къде и кога съм живяла, въпреки че тези адреси не фигурират никъде официално?

# 673
  • Sunshine state
Пиши къде си живяла физически за повече време. Ако някъде е било само за 2-3 месеца, а не можеш да се сетиш, не го пиши. Аз си писах общежитието, защото там правихме адресна регистрация по спомен, а и доста време живях.

# 674
Относно питането за адресите, според мен следва да се посочат тези, на които си била регистрирана или са били твой личен дом. Едва ли  някой очаква кандидатите да помнят с подробности всеки адрес, на който са живяли под наем.

Също така, поне от моя гледна точка, ако някой е живял предимно под наем, не е много ок да регистрира чужди адреси някъде си, без знанието и одобрението на собствениците.

Общи условия

Активация на акаунт