Лотария "Зелена карта" 2021

• 71 107
  • 968
  •   1
Отговори
# 210
  • Down south
" Аз го разбирам, че до 30 дни от влизането ти в САЩ трябва вече да имаш валидна здравна застраховка, която да е за минимум 364 дена, или до началото на по- дълго пътуване извън страната.  

Явно ще искат доказателства на интервюто. Какви?
 Няма как да докажеш, че отивайки в САЩ, първото нещо, което ще направиш е да търсиш здравна застраховка.

Голяма каша.

# 211
Цитат
During the visa interview, applicants should be able to demonstrate to the satisfaction of the consular officer that they have the financial resources to pay for reasonably foreseeable medical costs or will have approved health insurance from the list above within 30 days of entry into the United States.  Officers will review the medical and financial documentation that is already part of the applicant’s case file and may request additional information or documentation as needed. Prior to the visa interview, applicants may wish to review costs and eligibility requirements for approved health insurance plans or consider how they would pay for the reasonably foreseeable medical costs of any current medical condition they may have.

Доказва се с банково извлечение, или допълнително пожелана документация по-време на интервюто, че ще имаме реалната възможност да си позволим евентуални медицински такси в случаи на здравна спешност.
Но, според мен това, което наистина би покрило скоро-въведеното изискване е да се сключи застраховка, като се следва графата с изброените опции.
Visitor health insurance plans ми се вижда приемвлива за момента.
Ако се приема като вариант, тук можете да калкулирате Quote за по конкретна представа. https://www.imglobal.com/

Ще следя с любопитство и интерес за отиващи на интервюта след 3 Ноември за да се изгради по ясна представа за нововъведението.

Поздрави 🙃

# 212
И аз се включвам, и тази година с участие. Дано е на късмет!

Успех на всички!

# 213
  • Down south
Цитат
Доказва се с банково извлечение, или допълнително пожелана документация по-време на интервюто, че ще имаме реалната възможност да си позволим евентуални медицински такси в случаи на здравна спешност
Банково излвлечение за 100-тина К Shocked
Тази "здравна спешност" е изключително разтегливо понятие.
Само посещение на един член от семейството в ER и няколко теста, могат да стигнат големи висини ooooh!
От там и (моите) изводи, че ако трябва да се доказват авансово някакви суми, то няма да са малки.
Трябва да има и друг вариант.
От консулството, вероятно, ще дават някаква информация и опции?

# 214
  • Sunshine state
И аз се надявам да дадат някакви пояснения, защото така направо си звучи отчайващо..

# 215
Цитат
Доказва се с банково извлечение, или допълнително пожелана документация по-време на интервюто, че ще имаме реалната възможност да си позволим евентуални медицински такси в случаи на здравна спешност
Банково излвлечение за 100-тина К Shocked
Тази "здравна спешност" е изключително разтегливо понятие.
Само посещение на един член от семейството в ER и няколко теста, могат да стигнат големи висини ooooh!
От там и (моите) изводи, че ако трябва да се доказват авансово някакви суми, то няма да са малки.
Трябва да има и друг вариант.
От консулството, вероятно, ще дават някаква информация и опции?

Съгласен съм, да. Факт е, че сумите звучат обезпокоително и не вярвам някой да тръгне да разчита на десетки хиляди долари в банковата си сметка, предвидени само за здравни цели, за да покрие изискванията.
Според мен съдействие от американска страна ще се оказва в избора и видовете планове за здравно осигуряване, които могат да бъдат сключени и всеки кандидат ще е в пълното си и легално право да преразгледа възможностите преди да се стигне до интервю.

# 216
  • САЩ
Абсолютна каша е, макар че това може и да е добра, и лоша новина, защото както го разбирам, трябва да бъде убеден консула и неговата субективна преценка, без да има обективни критерии.

365 дни звучат абсурдно, никой няма да даде "туристическа" застраховка за цяла година, как ще убедиш застраховател, че ще си някъде 1 година и ще си "турист".

Маркетплейса е година за година. Дори да си избереш план предварително от https://www.healthcare.gov/ и да покажеш, че имаш средства да го плащаш, то този план е до края на календарната година.

Но аз това бих направила - бих сключила примерно месец туристическа застраховка след идването ми, след коетото план от маркетплейса - в случая, бих доказала, че имам пари да покрия вноските по тази застраховка.

Смешното е, че Медикеър също е в списъка на ОК застраховките Grinning

# 217
Днес се снимахме и подавам. Grinning

# 218
  • Down south
И аз се надявам да дадат някакви пояснения, защото така направо си звучи отчайващо..
Какво ли ще бъде "доказателството" за семейство с две деца, например.
Начинанието става по-скъпо и по-сложно.

Дано се появи повече информация, така за бъдещо ползване  Simple Smile

# 219
Ще следя темата със здравните осигуровки, че много мразя да съм в неведение , а на мен лично щатите са ми мечта.
Момичета пожелавам Ви успех 🍀 дай боже май месец да направим рекорден брой одобрения и всички си сбъднем американските мечтите 🍀🍀🍀

# 220
Здравейте!Аз съм нов потребител тук.Май единственото условие,за което не са се сетили още е това да имаме билет за Луната.😆 Успех на всички и дано догодина да има повече изтеглени.😃🍀

# 221
  • Down south
Когато имам време ще погледна в блога на Simon, както и в all.bg. Taм може да има повече информацоя.
Преди имаха теми за интервютата. Може би там ще се пише?

# 222
# 223

Simon изразява добре оформена и полезна тема относно нововъведението, но и той спекулира, тъй като все още не могат да се посочат реални примери и с каква тежест ще се гледа на новотo изискване, не и преди 3 Ноември.
Харесва ми, че е посочил линк връзки описващи нужните спестявания, с които трябва да разполагаме според смейното ни положение и връзки към сайтове, където може да се калкулира евентуален план за здравеопазване.
Така както си го представям за момента е, че субективното мнение на интервюиращия консул ще има значителна тежест. С други думи, ако се запознаем добре с изискванията, разгледат се подходящи и адекватни планове и се предостави задоволителен account statement, не би трябвало да последва отказ. Всички това разбира се, ако не се разчита на американски работодател, познат или семеен член.
Поздрави

# 224
  • София
Голям зор да попълним формата......от сутринта чак сега и то само М.Аз ще почакам че се изнервих.
За три месеца Алианц искаха за баща ми застраховка 1398лв ако отиде турист.

Общи условия

Активация на акаунт