Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 937
  • 968
  •   1
Отговори
# 450
7.5$ са тези на т.нар. типинг позиции, или тези, които разчитат на бакшиш. Те правят нелоши пари. Да не изпадаме в подробности.
Е минималното заплащане за щата.

# 451
  • Sunshine state
Да, и го получават точно хората на типинг позиции. Тук е 8.46$. Не съм чувала някой от обкръжението ни да работи без бакшиш на подобна ставка.

# 452
  • Fort Worth, TX
7.5$ са тези на т.нар. типинг позиции, или тези, които разчитат на бакшиш. Те правят нелоши пари. Да не изпадаме в подробности.
Това е минималното заплащане  в Тексас.Тя е права.А като гледам как се сдухват нещАта изобщо силно ме съмнява , че ще опрат до ЗК таз година.На всички им треперят гащите.Говори се за тотален локдаун от порядъка на 2 седмици.Това обмислял мр президент.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 14:04 от Не се сърди, човече

# 453
  • Down south
Нищо няма да е същото.
Две седмици звучи много добре.
Към днешна дата.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 04:03 от Daylily

# 454
  • Fort Worth, TX
Нищо няма да е същото.
Две седмици звучи много добре.
Към днешна дата.
Абсолютно.Живота вече няма няма да е същият.

# 455
  • Sunshine state
Тук минималната получават само бармани, сервитьори, валета и т.н.
Две седмици е твърде малко, поне месец ще си стоим по къщите. Така си мисля аз. Закъсняват с мерките.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 14:18 от Pupitka

# 456
Аз не виждам големи шансове за промяна поне до средата на май и се съмнявам децата да успеят да стъпят обратно в училище тази учебна година. Иначе не съм живяла в Тексас, но мога да предположа, че $7.5 там купуват повече от $8.46 в Югозападна Флорида. Във Вашингтон е повече, но не значи, че се справяш по-лесно със сметките. Има много професии, които работят близо до минималната заплата. Има обяви за работа в библиотека, секретарска работа, в детски центрове и доста други недалеч от минималното заплащане. Във Флорида специално и заместник учителителите, за които няма кой знае какви изисквания за образование, получават близо до това.

# 457
А и такава работа, върви ръка за ръка с липсата на бенефити и непълен работен ден. Хората с типове са длъжни да ги декларират и да заплащат данъци върху тях.

# 458
  • Sunshine state
Тук затварят всичко почти, иначе официално не сме поставени под lockdown. Всеки е затаил дъх. От утре започва електронното обучение на децата.

# 459
Ми в Маршълс примерно е $9 на час и няма бенефити, да не говорим за типс и повечето магазини са така. Разлика има само в таргет и Уолмарт, които в съревнование помежду си, начално заплатата стартира между 11 и 13 долара... А и от началото да се хвърляш на къща за 1800 си е смешно. И да, наема е нисък за къща (говоря за Тексас и то в големите градове), което има няколко обяснения...

# 460
  • Sunshine state
Тука за къща е над 2000$ и то в не дотам добрите райони. На минимална ставка няма как да се плаща такъв наем. Повечето от познатите ни наемат 2/2 кондо. За това се стремиш към по-добра работа, по-добро заплащане съответно, за да си вземеш нещо свое или да си в хубава ериа. При нас още не са въвели локдаун. Затвориха ресторанти, барове, паркове и плажове. Тръмп прави планове да отварял всичко до Великден. Не вярвам..

# 461
Хюстън и Кейти са лок доун от тази вечер в полунощ. Работят само стратегически производства. Затвор до 6 месеца за нарушение.
Уолмарт не могат да си направят необходимите часове и нямат осигуровки и бенефитс.
На всичко отгоре точно в Тексас белите са малцинство и не бих препоръчала точно този щат. Особенно с тези цени на нефта, крайно непривлекателно место.

# 462
Хюстън и Кейти са лок доун от тази вечер в полунощ. Работят само стратегически производства. Затвор до 6 месеца за нарушение.
Уолмарт не могат да си направят необходимите часове и нямат осигуровки и бенефитс.
На всичко отгоре точно в Тексас белите са малцинство и не бих препоръчала точно този щат. Особенно с тези цени на нефта, крайно непривлекателно место.
какво имаш предвид, че белите са малцинство, защото не го забелязвам?! И какви са цените на нефта, като в момента за бензин плащам 1.65?!

# 463
$20 за барел. Тук е $1 за галон бензина.не знам какво забелязваш, но в Тексас над 50% от населението са мексиканци, като сложим другите латиноси, черни, индийци и китайци, можеш да пресметнем какво е населението. А още по лесно по скул дистрикти, за всяко училище има дадено съотношението по раси.
Ето за едно от топ училищата в Кейти, където учениците са от богат район ( къщи между 700 К и няколко милиона)
Student Statistics
Racial/Ethnic Group   Number   Percent
African American            263                    8.29 %
Hispanic   898   28.32 %
White   1,377   43.42 %
Asian   505   15.93 %
Native American   8   0.25 %
Two or More Races   118   3.72 %
Total Students   3,171   100.00%
Economically Disadvantaged   604   19.05 %
Limited English Proficiency   247   7.79 %

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 05:56 от Titina

# 464
А тези хора които работят на такава ставка и без осигуровки, как оцеляват изобщо? Пък и семейства да гледат?

Общи условия

Активация на акаунт