Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 125
  • 968
  •   1
Отговори
# 885
  • Sunshine state
От любопитство отворих сайта да видя за какво иде реч. Ами не е далеч, честно казано. Миналата седмица бяхме при приятели в Чикаго и сравних Нейпълс с него. Доста точно ми ги даде нещата. Само с имотните сравнения не съм съгласна, но за храна, консумативи и тн, да. Естествено, че е осреднено всичко. За ориентир е ок. Ако някой вече е решил до стотинка да си прави сметката, няма как да стане, разбира се.

# 886
Да споделя линк към сайт на които може да сравнявате всевъзможни  градове от цял свят по качество и цена на живот 😊Мисля ,  че може да бъде полезно на някои хора в темата
https://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp

За Охайо (три града сравних) и Вашингтон, ДиСи, информацията беше доста прилична. Дори и само като някакъв ориентир колко по-скъпо е във Вашингтон и колко по-висока заплата ти трябва от Охайо. Мисля, че е полезно за хора, които не са стъпвали тук, да придобият някаква представа. В моя град (Columbus, OH) информацията за храна, транспорт, заплати, наеми и училища е удивително точна всъщност, за другите неща не мога да кажа.

# 887
Цената на кое в Хюстън  е невярна. Освен заплатите.

Заплати? Ела и виж, спорът с теб е безпредметен, не сме поставени в едни и същи условия.

Един безплатен съвет. Тук не е прието да се коментират заплатите.

# 888

Един безплатен съвет. Тук не е прието да се коментират заплатите.
Ако си отворила линка, ще видиш че са посочени заплати (Average Monthly Net Salary (After Tax))

Добре, че и други хора са писали, че цифрите са близки до реалните, че ако някой те чете ще си сложи въжето.

# 889
  • Down south
И аз от любопитство отворих линка.
Сравних две-три-четири градчета около нас и бих казала, че цифрите са сравнително актуализирани, имайки предвид ситуацията в момента.
Дава се някаква идея и отправна точка.

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 05:52 от Daylily

# 890
Спора според мен е некунстроктивен, първо защото стандарта на живот зависи от дохода който получаваш в такъв случай 15 $ за едни е много за друго са нищо. , но докато стигнем до там да се сравняват цени по райони дайте да видим ще стигнем ли изобщо до този етап, че тази имиграция в САЩ стана вече почти невъзможна. Имам усещането, че и те не знаят какво да правят.

# 891
  • Down south
Районите са изключително важен момент и според мен, са определящи, особено за хора с деца в училищна възраст. Дори и към днешна дата, различните райони имат различни учебни планове, програми, възможности и т.н. Тук училището е тясно свързано с местоживеенето, освен ако не става дума за частно.
Може да се добие представа, какви са разходите и съответно да се направи някаква преценка, дали човек ще може да си позволи да живее на съответното място.
Нещата с лотарията в момента са в застой, но събирането на информация, винаги дава предимство.

# 892
Спора според мен е некунстроктивен, първо защото стандарта на живот зависи от дохода който получаваш в такъв случай 15 $ за едни е много за друго са нищо. , но докато стигнем до там да се сравняват цени по райони дайте да видим ще стигнем ли изобщо до този етап, че тази имиграция в САЩ стана вече почти невъзможна. Имам усещането, че и те не знаят какво да правят.

Объркахте ме с Вашия коментар. Та нали идеята на този сайт е именно да се изчисли предполагаем стандарт на живот спрямо този, който водите в момента?

# 893
  • с трима мъже :)
Момичета, един въпрос от мен, който не е съвсем по темата със зелените карти, извинявам се предварително.

Може ли в момента българин, който живее в Щатите и има двойно гражданство, да се прибере в България за месец? Има ли задължителна карантина за идващите от Америка? Пускат ли ги, изобщо, да дойдат в България?

Моля да ми отговорят само тези, които са сигурни. Зная, че в темата има много американо-българи, които си идват тук лятото, та казусът може вече да е отигран.

Благодаря.

# 894
Да се връна на темата. Съжалявам ако въпросите ми са глупави, но никога не ми се е налагало да превеждам официални документи. Във връзка с 1st NL, трябва ли да се прави въпросната легализация, която изисква издаването на дубликати на акт за раждане и свиделство за брак с някакви квадратни печати? Ясно е, че ако се стигне до интервю, ще трябва, но в момента ситуацията е доста несигурна и се чудя дали е нeобходимо пред KCC.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 12:19 от Rosi&Rosi

# 895
Да се връна на темата. Съжалявам ако въпросите ми са глупави, но никога не ми се е налагало да превеждам официални документи. Във връзка с 1st NL, трябва ли да се прави въпросната легализация, която изисква издаването на дубликати на акт за раждане и свиделство за брак с някакви квадратни печати? Ясно е, че ако се стигне до интервю, ще трябва, но в момента ситуацията е доста несигурна и се чудя дали е нeобходимо пред KCC.
Нали чете инструкциите във 1st NL?

Може ли в момента българин, който живее в Щатите и има двойно гражданство, да се прибере в България за месец? Има ли задължителна карантина за идващите от Америка? Пускат ли ги, изобщо, да дойдат в България?

Благодаря.

Да, може да се прибере разбира се. Мой приятел ще лети тези дни. За карантината не съм сигурна колко точно е в момента, но има. Предвид че САЩ в момента е огнище, в реда на нещата е да се идва от там с последваща карантина или отрицателен PCR тест.

# 896
  • Sunshine state
С отрицателен тест от последните 72ч няма да има карантина. Може да си ходи спокойно. Simple Smile

# 897
  • с трима мъже :)
Благодаря, Лъки и Пупитка!

# 898
  • София
Здравейте, съжалявам за нахлуването в темата, но имам няколко въпроса, които не ми дават мира.
ММ е одобрен за зелена карта /майка му пусна 2017г документи да заминем/, но тогава още не бяхме женени. Та сега след като сме женени има ли шанс да заминем цялото семейство или не? Горе долу до колко време пристигат документите от посолството до Бг, защото ни казаха че трябва да ги чакаме? Каква е процедурата след това?
Благодаря предварително, и се извинявам ако е обсъждано преди.

# 899
Здравейте, съжалявам за нахлуването в темата, но имам няколко въпроса, които не ми дават мира.
ММ е одобрен за зелена карта /майка му пусна 2017г документи да заминем/, но тогава още не бяхме женени. Та сега след като сме женени има ли шанс да заминем цялото семейство или не? Горе долу до колко време пристигат документите от посолството до Бг, защото ни казаха че трябва да ги чакаме? Каква е процедурата след това?
Благодаря предварително, и се извинявам ако е обсъждано преди.
Здравейте, от кога е одобрението?

Общи условия

Активация на акаунт