КГБ = Клуб на Готините Баби - 198.

• 49 173
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • в сърцата на любимите ми хора
Маринче, със закъснение, но все пак не фатално - и аз съм от кандидатките за Костенец. Но май сме малко и само в статистиката ще си останем.
Джили, ако срещичката е в удобно, демек, свободно време - ще дойда, макар и за малко. ВъзможнА съм докъм 14.30 ч. всеки ден.
В петък пътувам за Смолян - имен ден на зетко. Ще натоваря мама и двечките потегляме. Останалата част от фамилата няма да идват, много им се вижда пътя, изморяват се.
Хайде и от мен прегръдка, че да ги докараме до 12 дневно. Дано Simple Smile

# 226
  • Вила Великула
Благодаря ви за подкрепата. Пет години не паднах духом, та сега ли ще се предавам. Имам още много за вършене и не смятам да намалявам темпото, защото това ме държи. Абе, луд умора няма. Днес си го бях определила като почивен ден (само малко служебни задачки), но с това слънце на вън, свърших още хиляда неща.
Делта, с дрона стават страхотни снимки и клипове. Преди 2години празнувахме рождения ден на Вики на вилата и единия от гостите снима клип с дрон. Стана страхотно. Някой от следващите дни ще се опитам да ви го покажа.

# 227
  • София
Пипи как те разбирам.... И аз трябва да ходя, ама все отлагам. Най е важно как се чувстваш. Второ мнение вземи ,че понякога  и те грешат. Щом имаш сили и енергия да вършиш толкова неща ,давай така и всичко ще е Flowers Sunflowerнаред.Hands Plus1
Делта адмирации и от мен.
Мамси приятно в Смолян.
 Фло добра идея,интересно ми екак ще стане на практика.
 Борянка давай все така ,важно е да мърдаме.
 Айша да ти е здрава Аненце и главната баба да помага все така.
 Дидимити кажи нещо повече за беба.
 Фурийче ,как е и вашето внуче и ти как си.
Танче и ти се лекувай и действай по задачите.
 За срещи винаги готова.
 Спокойна вечер. Жабче и Кари и при вас още по спокойна.

# 228
  • София
Благодаря за пожеланията към Ани и главната баба.
Дидимити, на 19.10 - е Св. Иван Рилски, а през януари - Йоан Кръстител.
То празнуването е повече повод  за нас с Пламен, днес ще го отметнем.
Снощи той беше - знаете къде, а аз заспах в 21.30.
А твоята Йоанка само на гости ли е или се прибраха тук?
Пипи, задължително второ мнение. Сега гледах по Нова тв за очен лекар в ИСУЛ и злоупотреби. Накрая за наказание го направили нац. консултант. Даже и мой възрастен колега пострада от него. Уж си плаща за внимание и отношение, а те му тарпавили 2 ненужни операции на очите. После не можа да се възстанови и го пенсионираха по болест. А той не искаше, за разлика от платения ТЕЛК на други.
Сега въпрос към Борянка и Яжка. Те по едно и също време ми дадоха тученица. Посадих я, брах, пасох в салатите - доволна съм. Сега гледам, че растенията залиняли, май си отиват. Мога ли да ги съхраня по някакъв начин за догодина? Или пък да вкарам сандъчетата в стаята на Ани на топло?
Явно е едногодишно и на двора есента умира. А искам да си го паса и догодина.

# 229
Бърз отговор-напролет от семената ще понекнат млади растения ,няма начин да не са паднали в пръстта , ако няма ще пратим пак. Тученица да искаш.Застарява и умира зимата.Но   и не мръзве ,та няма нужда да внасяш.Напролет обираш (в смисъл изскубваш)старите  и тръгват нови.Пък може при благоприятни условия  и зимни да покарат ,знам ли, не ми е трябвало .Прибери едно  като махнеш старото да проверим.
Сетих се нещо ,можеш да изрежеш на три -четири пъпки, дето са листата ще покара нова.Но да изрежеш ,да се форсира, .Така направих и съжалявам ,че късно с петуниите , сега имам една саксия ,толкова красиво тръгнаха нови  клонки, че ако я запазя зимата ще цъфти ,но трябваше по-рано и да имам цветове сега.Те изгоряха като   се залежах и  не са поливани.Някои  изсъхнаха, но това стана.Не било трайно цвете , ами става , цяло лято мирише  и може пак. То и  пипера може ,целогодишно , многогодишно е в други условия. Като стане голямо  затопляне на климата ще имаме  целогодишно  ,да не вярваш.Нали с това ни плашат-парниково затопляне. Докато свие  адски студ.Ще даваме пари за ледниковия период ,не ние  де.
Сибирската тундра се размразила, трябва пътища да стоят за  предприятията си там. Ще нахлуе Африка насам  и ето ти население. Май ми е широко около врата тази вечер.
 Правих едни питки и се натъпках ,но не сложих захар и съжалявам , обичам сладичко ,но  месих с един захарен сироп вместо вода, та се надявах на него да подслади ,но не би чак толкова.
Играя си нещо.

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 21:33 от Бор_яна

# 230
  • Вила Великула
Айша, тученица да искаш. Чудя се как да я разкарам от градината. Явно сама се разсажда

# 231
  • София
Хммммммм, писах преди малко, но го няма. Странно е, ще повторя каквото се сещам.
Благодаря за отговорите за тученицата ми. Засега е навън, на южен балкон, като позастудее ще я вкарам в стаята на Ани. Пък догодина - каквото стане.
Глобалното затопляне ми харесва, Днес с Пл. си говорихме, че никога на 20.10 не сме седяли на отворен балкон с летни, домашни дрехи.
Джили, за среща - мога в почивните дни, а в  работните - след 18 ч. Насрочвай, пък ще преценявам дали или.
И въпрос към зъболекарките в темата - Мрънчи има 4 предни зъба. Мама и  тати правят опити да го учат, че сутрин и вечер зъбите се мият. Той се кефи, не протестира и си търси миенето и къпането.
Но Ани чела в група на наборчета, че нямало смисъл да се мият докато не израстнат всичките. и тогава се почвало. Та въпроса - как е правилно да процедират?

# 232
  • София
АЙША, щом има зъби, трябва да се мият. То иначе почти до третата година никнат. Няма да чакат тогава да го приучват. Добре е че мъничето не се противи. tooth
ПИПИЛОТА, дръж се момиче, огин си! Hug
БОРЯНЧИЦЕ, как ли става питка замесена със сироп newsm78
ШПУНЦИ, Павчо предаде ли ти поздрави? Преди няколко дни обядвахме заедно в студентския стол. Много му се зарадвах, като го видях!И доцентката беше с него.
МАМСИ, поздрави на твоето майче. Вече се издокарах в лилаво Wink
МЕРИ, как си, как са внучетата? Няма ли да идваш към голямото село, та да се видим?
ДЖИЛИ, вече ми е по-широко и на мен около врата, като на БОРЯНА, та ми се иска да се видим.Ти свирни , а аз ако мога ще доприпкам.
ЯНЕ, как е Анжелка? Чувате ли се?
Снощи говорих с ЯЖКА. Затънала е в работа и анкети до гуша, че и малко повече. Като се освободи, ще пише.
Хайде сега лека нощ и приятни сънчета. Някой скоро казвал ли ви е, че ви обича? Ами аз ви казвам - обичам ви съвсем искрено и лично newsm51

# 233
Фло, още не съм си легнала, та да ти отговоря на питането. Внучетата са добре, големите ходят на училище, Боби на детска градина, а малката търси предимно майка си. Софи ходи на рисуване, а Криси ходи на народно пеене.
Не ми е пречка да дойда специално за 1 ден до София, но не искам да предлагам, защото когато и да съм предложила, не е имало отклик Simple Smile.
Когато има предложение от някоя софиянка, ще реша на момента дали имам възможност да се присъединя.

От мен лека и спокойна нощ и сладки сънища!

# 234
  • София
Добро утро! Днес съм толкова ранобудна, че си свърших цялото домашно за деня. Simple Smile
Готова съм за среща аз. Днес няма да има никой у дома на обяд, та утре или другите дни от седмицата съм на линия. Simple Smile
Мамси, ама станахме точно за една есенна разходка в планината. Ако кажете да идем за ден-два (и през седмицата може) да си напълним дробовете с кислород. В моята вила могат да спят 5 жени, тъй де. Да използваме хубавото време. Този уикенд и аз съм заета. Simple Smile
Ама ето списъче за желаещи, ако има още да кажат. Срок - сряда. Иначе организираме мини среща- разходка.

1. Мери
2. Шпунц
3. Мамси
4. Луси
5. Марина

Пипи, стискам палци всичко да бъде наред при теб.
На патерици здраве и късмет на Йоанките и Йоан на Здравка!
Делта, поздравления! Има още една баба като теб (обявила се, може да има и други тайни Wink ). Да си каже, ако иска. Не е същото като твоето, но е подобно. Simple Smile
Жабче, следя репортажите ти, близки до мястото на събитието. Дано се поуталожат проблемите пО мирно.
Фло, идеята е хубава, но не мога да разбера по какво ще се различават от сегашните пенсионерски клубове? Или не съм схванала точно. И аз ще следя с интерес темата.
Сега за всички, които пожелаха. За начало на хубава седмица.

АЛЕКСАНДЪР  ГЕРОВ

ЕДИН ДЕН

Денят е пълен с теб и твойта същност.
И този ден е толкова голям,
че мен ми е сега едно и също
за времето с безкрайния му блян.

Звездите, лъчезарни и далечни,
извезват плащеница на нощта.
Благодаря ти, моя малка вечност,
за този ден, изпълнен с красота.

Със здраве!

# 235
  • София
Маринка аз съм за за другата седмица. Може с влака,да се радваме на есенни гледки и приказваме в купето. Само да са здрави внуците,че сега гледам малката ,че кашля. Дано се отзовът повече дружки, може и без преспиване. Както решите,ако не мога да мога,ама ми се ще. Стихчето е...

# 236
  • Вила Великула
Аз също съм закопняла за среща, но ще мога след 3 ноември. Ако срещат е тогава-бройте ме.

# 237
Аз също като Шпунц съм за следващата седмица. Времето ще е слънчево и около 14 градуса. Ако може да използваме хубавото време за разходки сред прекрасната природа на Костенец.

# 238
Добро утро готини!☺🍀💟
От преди час искам да ви предложа кафе,
но нещо не ми се получава.Не знам защо?
CoffeeCoffeeCoffeeTeaTeaTea
Поднасям ви малки кафенца и чайче.
Вчера и днес ми се мързелува.
Имам наготвено,изчистено ми е.
Днес ще е време за себе си,за развлечение.
Привечер мисля да хвана гаджето и да отидем да видим обновеното тепе Бунарджика.Вчера са го открили .По снимките ми се вижда,че е станало много хубаво.
Хайде и аз да ви предложа да дойдете за един ден до Пловдив,както сме го правили,сутринта с влака ,цял ден из града и привечер обратно.
Времето сега е чудесно за такава разходка.Най-добре е през седмицата,че  в събота и неделя има много туристи.
Помислете си по въпроса!☺
Пожелавам ви още един слънчев,топъл,есенен ден!
Прегръдки и целувки от мен,!💟💟💟💟💟
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🌻🌻🌻🌻🌻🌻☺☺☺☺☺☺☺💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟

# 239
  • София
Привет, дами!
Роска, не изкушавай с любимия Пловдив!  Wink

Сега в кратце и обобщено за разходката в планината. Приема се предложението за другата седмица, денят да бъде вторник (29-и), и пътуването с влака. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт