Магазини Pepco

• 71 768
  • 772
  •   1
Отговори
# 630

За какво използвате тези ролки? Като кухненска хартия са, но са от нетъкан текстил. Пише, че могат да се перат...Взех, защото ми се сториха идейни. Но ако може някой да даде идеи как точно ги използва, след употреба (преди пране) къде ги оставяте, веднага след употреба ли се перат (това предполага и поединично простиране, за да съхнат)...Дали могат да се използват за подсушаване на лице/ръце вместо хавлиена кърпа или обикновена кухненска хартия? За подсушаване на съдове вероятно също биха ставали. За почистване и забърсване- в този случай обаче ми се струва логично да отделям на различни места "листчетата" които използвам за почистване от тези които ще са подсушаване на съдове, ръце, лице- пране на 30 градуса си е пране на 30 градуса...Въпреки че има и препарати които и на тези градуси дезинфекцират, използвам ги само понякога ( за гладене мисля, че и дума не може да става, може би "дезинфекция" с  парочистачката). Не мога и да си представя вече откъснатите "листчета" как да ги съхранявам- сгънати в чекмедже? В някакъв органайзер (кутия, панер)? Красиво изглежда ролката, но реално като се откъсне всяко листче, няма как да се върне обратно в ролката Grinning И засега си я гледам ролката и и се чудя Joy

# 631
  • оттам, откъдето започва България
При вас дрехите пускат ли цветовете си при пране?
Направи ми впечатление, че при пране на 30 градуса пускат доста. Сега ги изпрах на тези градуси, тъй като са нови, а иначе пера цветното на 40 градуса. Две цветоулавящи кърпички излязоха напоени в червено и синьо. Thinking

# 632
  • Варна
Dolce, имам такава ролка, само че в зелено. Ползвам я като кърпа да подсушавам около кухненската мивка, за бърсане на плота, за почистване на масата, даже листата на стайните цветя с нея бърша.
Днес се сетих да я сложа на дъното на чекмеджетата на хладилника, където стоят разни зеленчуци - да не се цапа и ако нещо протече да попие.
Чак да ги пера - да бе да. GrinningДостатъчно е евтина. Като се позамърси парцалчето - заминава в кофата. Откъсвам си по една, не ми се вижда практично предварително да се накъса цялата ролка на листчета.

# 633
Киса, мерси. Аз ако ще ги пера  (а вероятно ще, че някак не ми се хвърлят ей така като я има тази опция) все в някакъв момент ще се натрупат откъснати парчета. Няма да ги късам предварително, много ясно. Вероятно бих хвърлила някои много замърсени. Сега се сетих, че става за забърсване замърсяване на гумената част на пералнята (след пране там винаги остава вода).
А добре ли попиват всъщност? Grinning

# 634
  • Варна
Идеално попиват и бързо съхнат

# 635
  • In transit
Dolce, на 30С колко да се изперат? И аз ползвам такива(само, че не са на ролка) за забърсване около мивката, но ги хвърлям периодично.

# 636
Мики, аз така или иначе пера почти всичко на 30 градуса. Само на по-замърсени неща добавям и дезинфектант. Повече градуси само на чаршафи, чорапи и бельо които го позволяват, ама е голяма рядкост.
Точно заради 30-те градуса не бих смесвала парчетата за лице/подсушаване на съдове и тези които са за мивка/почистване.

# 637
И аз съм сложила в шкафове и хладилника от това,и го ползваме като допълнителен филтър където е нужно. Не ги пера, хвърлям ги, но вероятно биха могли да се перат с прането.

# 638
Утре пепковците в Пловдив дали работят? Има ли 30 процента намаление още? За утре съм намислила да отида, но да видим.

# 639
Днес ходих в Люлин, имат зареждане на дрешки за момичета и момчета, аз купих малко бебешко, каквото беше останало. Много е празен магазина, домашни потреби няма (почти). Кутии за съхранение не намерих. Дамски дрехи имаше доста, както и батерии, фолио за съхранение и т. Н.

# 640
Долче, колко стува тази ролка и ти откъде я купи? Че ми хареса и мисля също в шкафовете да я ползвам.

# 641
Дева, 1,99 лв мисля, че беше цената преди 30-те %. Значи ми е излезнала 1,39лв. Но забравих броя на листчетата в ролка- 40 ли, повече ли бяха Thinking От Южен ги взех, но съм виждала и в магазина в Мол Марково тепе. Значи ги има и в други магазини. Близо до щипките стояха и нещата за баня-  пемзи, гъби с дълга дръжка и др.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 00:16 от dolce miele

# 642
Много ти благодаря, Долче!
Ще търся.

# 643
И аз взех от тези кърпи и засега съм ги ползвала за огледалата - отлично почистват, без да е нужен препарат, на сухо. Мисля да пробвам да почистя и прозорците.

# 644
  • Пловдив
При вас дрехите пускат ли цветовете си при пране?
Направи ми впечатление, че при пране на 30 градуса пускат доста. Сега ги изпрах на тези градуси, тъй като са нови, а иначе пера цветното на 40 градуса. Две цветоулавящи кърпички излязоха напоени в червено и синьо. Thinking
Не, не са ми изпускали цвят. Бях взела на малката оранжево боди, супер наситен цвят, бяла тениска с щампа, червена с щампа, една шарена. Всичко това + бели бодита от лидл и разни други цветни дрехи изпрах на 40 градуса с бебешки течен препарат. Нищо не пусна цвят.

Общи условия

Активация на акаунт