?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 341
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 555
Дава рамо на брат си под формата на дом за три месеца. Колко повече рамене да му дава? Това да не е малко? Наистина, ако на някой са му подали ръка, моля да сподели колко време му я подаваха и в какво се изрази помощта.
На мен никой не ми е помагал, хранейки ме три месеца и осигурявайки ми покрив над главата. Помогнаха ми с много полезна информация и съм благодарна за нея. До ден днешен помагам със същото, когато ме попитат - споделям това, което са ми споделили и това, което сама съм научила.
Ако мъжът ми реши да приютява и издържа някого без да го обсъди с мен или очаквайки, че търпението ми ще е безкрайно, ще си имаме разправии. А ако го обсъди с мен, ще е наясно, че в нашия дом се живее по нашите правила, че те важат и за гостите и всякакви фасони се продават другаде.  Такива номера като да издържам финансово, да давам дом, ама и същевременно да чистя, готвя и бърша след още два възрастни просто няма как да минат. Това е хотелска услуга, а не братска помощ.

# 12 556
  • София
Освен това, парите изтичат точно за уж дребни неща, които много хора дори забравят.
Щом второто семейство тръгва за дрехи и маратонки преди да са събрали пари за наем, явно е от неумеещите да управляват финансите си.
Очевидно второто семейство си е разпределило добре финансите, че до третия месец да си събере и за наем и за разпродажба на маратонки.

Боряна, примера не е коректиен. Това че единия брат е имал нужда от помощ за установяване в чужда страна не може да прави изводи, че си цуцач по принцип и завинаги. При преместване в друга държава нещата са по-различни и аз не виждам нищо лошо двама братя да си помагат, колкто на единия жена му да не й харесва. Сега големия брат помага на малкия, някой ден ще е обратното.

# 12 557
  • София
Има 2 възможности, и двете не говорят добре за тях:
1. Събрали колкото за наем на 1 стая, не за собствено жилище - което не отговаря на твоето твърдение.
2. Наистина са събрали достатъчно - писаха и преди мен, че трябваше да се изнесат, преди да им се направи бележка. Или поне да бяха изразили намерение, че еди-кога си тръгват.

Имали парите, но нито си ходят, нито дават за общи разходи. Защо?

За майката - може и по-големият брат да го поеме, но онези поне за детето СИ да поемат билета.
Познай у кого ще се съберат всички за Коледа, щото в едната стая няма как.

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 14:00 от Cuckoo

# 12 558
Цитат
А да, помолил брат си да е поеме на 100% билетите на майка им.
На майка им и детето му!
Продължавам да не разбирам, толкова ли нямат тези хора 50 евро за билет за собственото си дете, та карат други да им го платят! Какво правиха и какво събираха 3 месеца!

Абе анонимната, купете ги тия билети, не като подарък, като заем, изберете оферта до след Нова година и чао.
Наистина вече става дребнаво. Като ви искат пак нещо, ще кажете не. Бива ли само да се трови човек...

Ама Ирис, то точно така се започва Simple Smile Уж да не сме дребнави, уж какво толкова, уж като заем, уж последно и повече не... И ходенето по мъките продължава до безкрай! 
След няколко месеца Анонимната ще пропищи, че бабата и малкият са останали, ама братът нямат пари и ще трябва тя да ги прибере и поеме за отглеждане. И тогава пак ли ще викате - не бъди дребнава, злобна, горкото дете гладно ли да седи...

# 12 559
  • София
Продължавам да не разбирам, толкова ли нямат тези хора 50 евро за билет за собственото си дете, та карат други да им го платят!
Има една поговорка "чуди се само на банката". Дано не ти се налага да разбереш какво е да нямаш 50 евро за билет на детето си. И не е ясно дали човека за тези 3м. е взел 2 заплати /за 3 да не говорим/, щото ако му плащат с месец назад и третата заплата се пада около или след НГ, то може и до момента да е взел една заплата, а втората да я чака около края на месеца/началото на следващия. Не знам защо решихте, че за тези 3м. от идването им той вече има 3 броя заплати.

# 12 560
И е толкова необходимо етървата да търка диваните, вместо да е заедно с детето си докато си стъпят на краката и да не се налага всички да пътуват напред-назад без да могат да си го позволят? Навили са си нещо на масрафа и всички са им длъжни? Това не е помощ, а извиване на ръце.

# 12 561
Значи баткото е длъжен като работи да издържа своето семейство, братовото семейство и да му останат спестени пари за празниците, че да подари на братчето билет за детето му и за мама? А за малкия брат за тези 3 месеца работа му се полага да издържа покупката на дрехи и семки...
Ей, б*х му двойния аршин!

# 12 562
Афродита, така е. Може само 2 заплати да е взел или дори 1.5, но все пак това са едно 2000-3000 евро. При положение, че не са плащали наем, сметки и храна през тези 3 месеца, къде са тези пари и как така не може да извади от тях 50, за да види детето си!
Да не говорим, че жената можеше и тя да се хване някъде за тези 3 месеца. Чистачка, миячка на чинии, щом няма образование или друга възможност. Другите жени как се хващат! Моя позната, отишла на специализация там (!!!), се беше наела в едно заведение да мие в кухнята по вечерно време. А обсъжданата кокона не може, но пък искания и претенции към другите има, че и вие я защитавате!
Тя за какво вика свекървата всъщност? За да й мие тоалетната в комуналката Wink

# 12 563
Мен лично тези тримесечни гости ме загубиха в момента, в който прочетох, че мъжът си е купил три чифта маратонки, а майка му се оплакала, че детето им още няма зимни обувки и се налага тя (бабата) да му купува от пенсията си, освен обичайната издръжка. Вторият грозен момент за мен е, че етървата - гостенка е изпекла месо от купените от домакините продукти, но само за себе си и мъжа си. После измила двете чинии, но оставила тавата, за да я измие домакинята. Та, казано е, по делата им ще ги познаете. Всякакви вайкания за злата и негостоприемна етърва, която отказва да приема и обгрижва скъпите роднини, са смехотворни. Жената гледа малко дете и семейството явно разчита само на заплатата на съпруга. И да има роднини, явно хората са по - съобразителни и са преценили, че не е подходящ момент точно сега да гостуват за празниците на семейството.

# 12 564
  • при късмета

Защото обикновено в темите в които съм срещу тях, те са направили нещо към снахата, което по моите разбирания не е редно. Тук обаче виждам, че един мъж се е устроил с жена си в чужбина и е създал дете. Брат му е тръгнал по същите стъпки и точно както мъжа на анонимната заедно с нея навремето е "получил едно рано от някой с възможности", сега той дава едно рамо за брат си. Хората са си правили някакви планове и очевидно са в границите на нормалното - 3 месеца и изнасяне /не мисля, че някой вярва как се изнесли за 1 ден, заради 1 забележка/. И сега тези двама братя искат майка им да дойде за Коледа. Защо брата да е използвач не разбрах? Получил е помощ, предполага се, че и той в някой бъдещ момент ще я върне. Така правят роднините, които не се мразят. А да, помоил брат си да е поеме на 100% билетите на майка им. Голяма наглост. А дали догодина, когато вече си е стъпал на краката, няма да върне жеста и да поеме той някакви разходи на сем. на анонимната?
Това са някакви твои интерпретации, никъде ненаписани. Няма как да знаеш какви сметки са си правили нито семейството, нито брата. Това на какво вярваш и какво не, е отделен въпрос, но коментираш твои предположения като даденост, т.е. думи на авторката, а това не е така. Нито знаеш дали на тях някой е помогнал, че го твърдиш така сигурно. И продължаваш да твърдиш, че и двамата искат майка си на гости, а факта е, че брата дори вероятно изобщо е нямало да покани майка си, ако детето не трябва да дойде с нея. И не моли брат си да поеме 100% от билета само на майка им, а и този на детето. Ми нагло е откъдето и да го погледнеш и не вярвам, че защитаваш готованците.

# 12 565
Пет дена дъвчим това семейство. Най-хубаво е на празниците всички да са заедно. Може нещата да се обърнат някой ден и авторката да моли за пари другото семейство. Няма нужда от такава злоба!

Аз се разделих с приятеля ми. Много ми е тежко. Май не заради него толкова, колкото, че ме е страх от самотата. Втори ден сме в отделни стаи. Той заминава след Коледа. На празниците трябваше да отидем при моите роднини. Всичко се провали. Днес не искам да стана от леглото. Редувам форума с онлайн белот и едно реалити, което гледам. Мисля, че съм в депресия. Изпих няколко чаши вино.
Тежко ми е, бе! И аз съм човек.

# 12 566
  • при късмета
Tyra, Hug и това ще мине

# 12 567
Тайра, това не беше ли онзи с тежкото пиянство?
Погледни го от хубавата страна – не ти трябва някой да те тъпче. Посамосъжалявай се няколко дни и да видиш после как ще ти стане светло и леко на душата без него.

# 12 568
  • София
Сестра ми живее със съпруга си в съседен апартамент. Братът на съпруга ми и жена му са ни съдружници. И не мога да си представя подобна ситуация, защото никога не сме съжителствали под един покрив. На гости със сестра ми си ходим с предварително уговорка или най-малкото си звъним по телефона да видим дали е удобно, а с "колегите" се виждаме сутрин и се разделяме вечер, пием веднъж в месеца питие на заведение, делим си приходите и разходите, но картинката с "купи ми, бате" не мога да я проумея. Съпругът ми е "бате" в неговия случай, а аз съм "малката сестричка" в моя. Аз поне бих умряла от срам да моля сестра ми да плаща пътя на детето ми, а дори има къде да нахалствам, защото нейната най-голяма дъщеря и моята най-голяма дъщеря учат заедно в чужбина, съквартирантки са и пътуват заедно.

Тайра, всичко минава, особено лесно се забравя връзката с неподходящ човек. Напий се, ако ще ти олекне. Наспи се. Вземи душ, нагласи се, иди на шопинг, виж се с приятелка. И в един момент няма да усетиш как ще ти олекне. Особено след заминаването му.

# 12 569
Същият. Знам, че е за добро.
Но всеки път казвам на родителите ми “всичко е наред” и сега не знам как да и кажа, че няма да отидем заедно на празниците.
Лошото е, че съм командирована в момента в малък град за дълго. Иначе съм от голям. Нямам близки тук.
Това, което най-много ме разстройва е, че съм глупачка и съм допуснала да се влюбя в неподходящ човек.
Просто искам да потъна някъде...

Общи условия

Активация на акаунт