?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 343
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 540
А преди да изискаш от някого да плаща за неща, които ти желаеш, не би ли трябвало първо да попиташ дали другия има такава възможност и желание? Аз в момента имам планове и бюджет за празниците и те не включват ничии роднини.

# 12 541
  • София
Афродита, мъжа ѝ не е искал да взема бабата. Само брат му, не знам това от къде го измисли
Ох милия той, не иска да вижда майка си, ама ще й плати билетите, какво да прави, като брат му го е принидул /как ли?/ и няма как да се измъкне Satisfied
Ти какво очакваше? Анонимната да каже "мъжа ми иска да доведе майка си в страната, ама аз не я искам, нищо че няма да е у нас, а у етървата, която също не понасям, че току виж дошли дружно на гости за по 1 кафе и ми оцапали..." Satisfied
Ако един възрастен индивид не иска да вижда родител, то няма да се заминава да купува билети и да си причинява такова виждане. Анонимната съвсем ни взе за мезе.

# 12 542
Гедахме билетите, има на изгодна цена. Проблемът не е толкова в парите, а в нахалството на тези хора. Те са се разбрали със свеки, че ще идва с детето и пълномощно са направили,  и ние го знаехме, обаче беше за по късен етап, когато се оправят нашите финансово тогава. Нали ви казах, няколко пъти етървата ми прави мили очички, да идвало вече детето, че не издържала. Това означаваше да ми го натресе тук заедно със свеки. Пробва се жената, но видя, че съм категорична и се отказа.
 Сега обаче се освободила стая в къщата и им се приискало веднага да дойде детето. Пари за билети нямат, обаче нали има тук едни глупаци, дето не могат да отказват, защо да не се възползват хората? Наистина са нагли и хитри и няма отърване от тях.

Стига вече, анонимна, с това тяхно нахалство! Предложих ти да си затраеш заради мъжа ти - брат му е все пак. Така ли искаш да говори мъжа ти за сестра ти - "тези хора" ?

Защо си решила, че ще ги оиздържате цял живот, та им скапваш взаимоотношенията? Преди да дойдат искаха ли ви пари?

ПП И тукашните убавици ти припяват, та ти порасна работата и се залетя чак.

# 12 543
Като са нищо работа 50-100 евро за билети, защо не си ги поемат тези, които канят гости? С чужди пари по-лесно се разполага. Някой да ми гледа в портфейла, че и да преценява какво аз мога да си позволя, защото той не можел. Ай, сиктир! Всеки си прави сметката.
Може да съм убавица, ама на ничий врат не съм виснала за три месеца, нито се моля на някой да ми плаща за кефа.

# 12 544
Анонимната дали има семейство освен оня балък, мъжът и и детето? И дали поне картичка ще им прати, щото за подаръци "пари няма", разбрахме.
И друго ме яде. С това финансово тежко положение, с какво ги храниха тия" гости" 3 месеца, поне за хляб имаше ли достатъчно?

# 12 545
  • София
Анонимната дали има семейство освен оня балък, мъжът и и детето? И дали поне картичка ще им прати, щото за подаръци "пари няма", разбрахме.
И друго ме яде. С това финансово тежко положение, с какво ги храниха тия" гости" 3 месеца, поне за хляб имаше ли достатъчно?
А непременно ли трябва подаръци на възрастни хора, ако не си цъфнал финансово?
Това си е живо промиване на мозъци, че по Коледа са задължителни всякакви безумни и непрактични покупки на завишени цени. Или като майката на Бриджит Джоунс - да питаш кой какво иска за Коледа още от август.
Впрочем, ето мнението на Б.Д, което много уважавам:
Скрит текст:
Ужасявам се от размяната на подаръци с приятели, тъй като за разлика от семейството, няма начин да разбереш предварително кой ще дава и кой няма да дава и дали подаръците ще са просто символични знаци на обич или истински подаръци, тъй че всичко се превръща в гадно разменяне на котки в чувал. Преди две години купих на Магда прекрасна обица от „Дини Хол“, с което страшно я притесних и я накарах да се чувства крайно нещастна, защото тя не беше ми купила нищо. Затова миналата година не й купих нищо, а тя ме закла със скъпо шишенце „Коко Шанел“. Тази година й купих огромна бутилка шафранено масло и изкуствено архаизирана телена сапунерка, а тя започна да ломоти очевадни лъжи как още не била приключила с коледното си пазаруване. Миналата година Шарън ми подари шише с шампоан за вана във формата на дядо Коледа, тъй че снощи й връчих екстракт от водорасли за кожата на тялото и гел за душ, а тя ме дари с дамска чанта. Освен това бях пъхнала в джоба на палтото си резервно шише с шикозен зехтин като подарък за непредвиден случай, но шишето се изплъзна от палтото ми и се разби на Магдиния килим от „Конран“.
Уф. Защо не може Коледа да бъде без подаръци? Толкова е тъпо, всички се изтощават и отчаяно хвърлят последните си пари за безсмислени подаръчета, които никой не иска: те вече не са знаци за обич, а натоварени с подтекст решения на проблеми. (Хм. Все пак длъжна съм да призная, че страшно се зарадвах на новата чанта.) Какъв е смисълът цялата нация в продължение на шест седмици да се блъска по магазините в лошо настроение и да се подготвя за крайно излишния изпит по вкусовете на другите, на който всички поголовно ги късат и се оказват затрупани с грозни, ненужни стоки? Ако подаръците и картичките отпаднеха изцяло, тогава Коледа, в качеството си на езически празник на радостта, който трябва да поразведри дългите зимни вечери, би била прекрасна. Но щом правителството, религиозните органи, родителите, традицията и т. н. настояват данъкът Коледен подарък да съсипва всичко, защо не накарат всички да отидат и да изхарчат по 500 лири за себе си, а после да разпределят покупките между роднини и приятели, които да им ги увият и дадат, вместо този тормоз по отгадаване на предпочитания?

# 12 546
  • София

Всъщност, правилният въпрос (който, убедена съм, си задава и авторката с ужас), ако другото семейство няма 100 евро за едните билети сега, с това финансово тежко положение, с какво ще хранят бабата и детето, поне за хляб ще имат ли достатъчно?

# 12 547
Анонимна, не си за завиждане хич.

# 12 548
Прекалено много жлъч и то насочена не във вярната посока.
Ще ни споделите ли вие кога, как и колко сте приемали в дома си и издържали родата на мъжа си - майка му, сестра му, брат му, брат'чед му и техните половинки?

Не съм приемала роднини на мъжа ми, но ако се случи да приема мои роднини и да издържам, последното, което искам е мъжът ми да мрънка и да прави селяниии пред мъжа на сестра ми. (Сестра нямам, просто се поставям в ролята на съпруга от историята). Няма да ми хареса - мъжът ми.

Не е жлъч, птица! Нека си покаже целия манталитет авторката, защо не? Да я запомнят и друг път няма да припарят и на километър от дома й!

# 12 549
Абе анонимната, купете ги тия билети, не като подарък, като заем, изберете оферта до след Нова година и чао.

Наистина вече става дребнаво. Като ви искат пак нещо, ще кажете не. Бива ли само да се трови човек...

Просто не знам как толкова емигранти си изтеглят роднините и без да се избият... И като се мразят и тука, защо егаси, ги канят там, пък за неопределено време, пък колкото трябва... Нали сте били далече, за какво ги приемате.

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 13:38 от Iris04

# 12 550
  • София
Някои хора като излязат в "чужбината" и забравят от къде са тръгнали и как едно време и на тях са им подали ръка, за да не потънат. Но стъпят ли си на краката и вече всички останали са нахалници, натрапници, селядури и т.н. Ставт едни атакива - къде съм аз, къде сте вий! Smiling Imp

# 12 551
  • София
Куку, не, не трябва. То и Добър ден не е нужно да казваме, ама кой знае защо, правим го.
Цитатът е чудесен, благодаря, освежаващо е. Но освен, че е чиста ирония, започва с "за разлика от семейството".
За "добър ден" е необходим само глас, с който повечето хора сме надарени безплатно.
За подаръци трябват средства, освен ако не е отбиване на номер. Може жената да се е разбрала със своите близки да не си разменят или да е на по-късен етап.
Скрит текст:
Има една книга на Гришам, в която мъжът прави сметка колко грешни пари са пръснали по Коледа за традиционни щуротии - круиз за двама излизаше по-евтино.
Е, накрая Коледата победи, защото единствената им дъщеря реши баш тогава да се прибира, и то с годеник, след като беше заминала малко преди Коледа.

# 12 552
Афродита, това е идеалното, но рядко се случва.Който е свикнал да взема си продължава, ако не го спрат.Българинът(за другите не знам)си мисли,че някой в чужбина(а не знаем от колко време са  и дали са се замогнали толкова, на квартира ли са или в свое  и изплащат)та този  не си знае  парите. Може  и новите да са спестявали нещо , но едва ли, и  се предполага ,че няма да е  последно искане.Ами не става така, за това препоръчвам заем, да не отказват, но и като е заем правиш сметка дали да искаш нов без да си върнал предишен.Сега поставят пред свършен факт  и това дразни.Сметнали са те като излизат ,че   ще искат гости, имат стая ,но и  разчитат да си разпределят тежестта със сигурност.Нахални са.Помощ е до време и при належаща нужда.Могат да изчакат с гостите за по-добри времена.Ако детето не е ученик може по всяко време.Етървата не е свекърва да дава на детето си и  жена му, тя си има сеемйство, в майчинство и с намалени доходи, прави си сметка и е нарушена.Едни харчат много ,други стискат, като не искат отвън е  добре.Щом искат , външните се взират в тях , особено ако те не си позволяват разкоша им.Обикновено дрехи и обувки, неща да бита си носят  при отпуските от тук.Не налитат веднага на харчове.
Пращала съм  ботуши, дрехи в началото, хем сам беше синът ми.Почна каквото има докато си оправи документи по професията и не се спестява с малка заплата навън.Та нападките на чужд гръб са некоректни без цялата истина.
Писах вече, стига да е само пари и временно, да не стане редовно да крънкат щото  брат .Отношенията на  независимите са нормално, на зависимите -не.Независимо кой на кого дава.

# 12 553
  • София
Освен това, парите изтичат точно за уж дребни неща, които много хора дори забравят.
Щом второто семейство тръгва за дрехи и маратонки преди да са събрали пари за наем, явно е от неумеещите да управляват финансите си.

# 12 554
  • Шотландия
Гедахме билетите, има на изгодна цена. Проблемът не е толкова в парите, а в нахалството на тези хора. Те са се разбрали със свеки, че ще идва с детето и пълномощно са направили,  и ние го знаехме, обаче беше за по късен етап, когато се оправят нашите финансово тогава. Нали ви казах, няколко пъти етървата ми прави мили очички, да идвало вече детето, че не издържала. Това означаваше да ми го натресе тук заедно със свеки. Пробва се жената, но видя, че съм категорична и се отказа.
 Сега обаче се освободила стая в къщата и им се приискало веднага да дойде детето. Пари за билети нямат, обаче нали има тук едни глупаци, дето не могат да отказват, защо да не се възползват хората? Наистина са нагли и хитри и няма отърване от тях.

Ако проблемът не е в парите, аз бих купила тия билети. Разбрах, че живеят в друг град, така че няма да ви се натресат на вас вероятно. А и ако ще са билети с връщане, става въпрос просто за гостуване. Ако мъжът ти иска, може да се съберете за някакво гостуване, хем мъжът ти ще се види със семейството си - майка, брат, племенник, хем ще се заглади неприятния момент, че уж сте ги изгонили от дома си. Ако аз трябваше да решавам, тези пари за билетите ще ги пиша "за оправяне на семейни отношения и за коледни подаръци на роднините". И ще си купя моето спокойствие, че никой няма да ме обвинява, че съм зле настроена към семейството на мъжа ми. В случая се ръководя от моето отношение към въпроса и каква искам аз да бъда, а не от това, те дали са нагли или не. Ако продължат нататък да нахалстват, вече може нататък да се отказва.

Общи условия

Активация на акаунт