?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 366
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 525
Зари, какви колци... Влез в сайта на Райън еър и разцъкай. В момента София-Берлин 24.12-07.01 излиза 32 евро отиване и връщане, София - Лондон 23.12-07.01 - 30 евро пак за двете посоки. Още 50 евро е 20 кг багаж, все ще им стигне на 2 човека. Ако искат има и по-евтини варианти за багаж - ръчен. Разбира се, може и да нямат лоукост вариант, не знаем къде са.

# 12 526
  • Варна
Е, стана ясно вече, че не са парите проблема, няма какво да ги нищим билетите.

# 12 527
  • София
Гедахме билетите, има на изгодна цена. Проблемът не е толкова в парите, а в нахалството на тези хора. Те са се разбрали със свеки, че ще идва с детето и пълномощно са направили,  и ние го знаехме, обаче беше за по късен етап, когато се оправят нашите финансово тогава. Нали ви казах, няколко пъти етървата ми прави мили очички, да идвало вече детето, че не издържала. Това означаваше да ми го натресе тук заедно със свеки. Пробва се жената, но видя, че съм категорична и се отказа.
 Сега обаче се освободила стая в къщата и им се приискало веднага да дойде детето. Пари за билети нямат, обаче нали има тук едни глупаци, дето не могат да отказват, защо да не се възползват хората? Наистина са нагли и хитри и няма отърване от тях.

Пп. Последните коментари не ги схванах нещо. За какво иде реч?
To голяма драма, че едно младо семейство иска да е с детето си на Коледа или че двама братя искат да и с майка си на Коледа. Много злоба много нещо. Напрво ще се охарчите със 100 евро за 2 двупосочни билета. Но както разбрахме, не цената им те дразни, а направо цялото фемили на мъжа ти те докарва до нервни изблици. Ти не понасяш никого от тази фамиля, неясно защо. Колкото и да ти е нериятно това са майката и племенника на мъжа ти, а той едва ли е толкова негатично настроен към тях. И след като няма да гостуват у вас не разбирам цялата тази жлъч, което сипеш по тях защо е?

# 12 528
Идват празници, разбирам теорията на някои от вас за принципи и таратанци, ама... за семейство става въпрос, бе хора. Дребнаво ми е, а следващият път ще се плащат билети за роднини от страната на жената, тогава как ще ги претегли? Или това ще е различно?

# 12 529
  • Варна
Афродита, ти други думи освен "злоба", "злобен", "злобее" имаш ли в речника си?

Без да се заяждам, в много случаи съм на твоето мнение, но тук и в още една тема все едно и също пееш - ти си злобна, злобееш и т.н.

# 12 530
Афродита, айде аз може и да ги мразя, всъщност мразя е силна дума, не ги мразя, не ги харесвам и не са ми приятни да кажем, защото ги познавам и си имаме предистория.
 Обаче тази твоя злоба и жлъч, която изсипа върху непознат човек във форум, откъде идва не разбирам.

# 12 531
И след като няма да гостуват у вас не разбирам цялата тази жлъч, което сипеш по тях защо е?

На бас, че съвсем скоро свекървата, дори може и с детето, ще бъде приютена в дома на анонимната. Някакъв такъв ясновидски проблясък ми се стовари ненадейно.  Laughing

При така описаната ситуация е най-добре баткото да заяви на по-малкия си брат, че ще му даде пари назаем за половината сума на билетите, която трябва някой ден да му се върне.
Не е въпросът кой колко има и как ги харчи, а с възпитателна цел. Не е полезно за по-малките да живеят на гърба на по-големите деца, които цял живот да са им длъжни.
Пораснал е, работи, има жена, дете... Да си поема живота в собствените ръце и да спре да разчита, че брат му вечно ще го дундурка.
Изобщо, има разлика между помощ и откровено използване.

# 12 532
И къде ще се събере катуна? Много ясно, че в Анонимна. Айде пак шетане, подаръци. Като са евтини билетите и им е домиляло за детето, що не се приберат те?

# 12 533
  • София
И къде ще се събере катуна? Много ясно, че в Анонимна. Айде пак шетане, подаръци. Като са евтини билетите и им е домиляло за детето, що не се приберат те?
Няма да е у нея, нали писа, че имало свободна стая при девера.

лейди рамкин, благословия са желаните гости, и то не за всекиго. Аз също съм научена така, но напоследък гледам дали има реципрочност в гостите. На думи колко хора са ни канили...
А семейството не е "свято" на всяка цена. Като е толкова свято, защо братята не си поделят разходите, които не са високи? Но да ги поделят сега, а не заем, който не се знае дали и кога ще се връща. Плюс това, въпросът не е на живот и смърт, за лечение или нещо подобно. Против съм въздигането на Коледа в култ - като не са тогава заедно, ще бъдат през януари-февруари, когато билетите съвсем падат.
Разбирам и мъжа на анонимната - трудно се противоречи на мама, и на мен ми трябваха години да се науча.

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 11:25 от Cuckoo

# 12 534
Няма спор че е нахално  да крънкаш, няма и да е за последно, не всеки и  не винаги има пари  и братя и сестри може да си дават и  гащите докато не са семейни, после е  друго.Също да живее някой с теб и  да си му слуга си дразни-като се чувства близък да дойде месеци при теб е близък да дели и работата, чистенето и всичко.
Но не смятам парите за  толкова важни колкото  спокойствието  и щом може да се купи, викай ура.Все пак си изиграват козовете и трябва да се усетят, че не е безкрайно търпението и  крънкането.Стига билетите да са двупосочни за сега, да не останат , закъсат и  вместо двама да издържат четилима, билетите са им подарък за коледа и друг да не очакват.И нататък  помощ само назаем, безвъзмездната свършва все някой ден.Това е положението.Не са деца в риск да помагаш да не се провалят ,големи хора си правят сметките .

# 12 535
Мисълта ми е за "тихата и свята нощ". Спането разбрах, че ще е в брата.

# 12 536
  • Варна
Анонимна, все пак тази жена е майка и на твоя мъж, сигурно иска да види и двете си деца, сигурно иска да види и другото си внуче (вашето дете). Радвай се, че няма да са у вас, платете билетите. Този път. Ако това стане навик, тогава си в правото си да тропнеш с крак и да поискаш да се поставят и спазват граници. Поне такова е моето мнение.

# 12 537
Вие сериозно ли! Значи в цялата тази ситуация и конфигурация Анонимната излезе виновна! Прибрала, хранила, отглеждала и търпяла 3 месеца едни неблагодарни и мързеливи навлеци и накрая тя гадната, стиснатата и злобната! Но разбира се, пак тя трябва да дава Wink
Щом са толкова евтини билетите и, според някои от вас, въобще нищо работа, защото става дума за празници, семейство и бла-бла, какъв е проблемът деверът и жена му да ги купят! Или поне този на детето си! Ако майката е обща и за двамата, детето им не е! Уж от 3 месеца братът работи и взима заплата, за нищо не са плащали, щото нали, на отглеждане при лошата,  и накрая нямат едни 100 евро за 2 билета. За обувки и парцалки имат, за детето си нямат...
Ей затова хората се овълчват - просто в един момент разбират, че от правенето на добро само негативи получаваш. Подаваш пръстче, отхапват ти ръката. Че и вечно длъжен им ставаш. На всичкото отгоре и разни "жалостиви" чужди хора те обвиняват в злоба и коравосърдечие Rolling Eyes
Въобще, забелязала съм, че светът е пълен със силно чувствителни, обичливи и емпатични индивиди, които странно как и защо са трайно овесили се на врата на другата половина - лошите, злобните и завистливите, които ги влачат, издържат и търпят до безкрай. Щото на първите от любов към ближния, време не им остава да си размърдат д-то и се погрижат за себе си Wink
А форумът явно е пълен с много сестрички, снахички и етървички от онези обичливите хора, мдаа Wink

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 11:49 от птица

# 12 538
  • София
Афродита, ти други думи освен "злоба", "злобен", "злобее" имаш ли в речника си?

Без да се заяждам, в много случаи съм на твоето мнение, но тук и в още една тема все едно и също пееш - ти си злобна, злобееш и т.н.
Aми само това виждам. 2 жени свободни по цял ден /не ходят на работа/ и вместо да си прекарват супер, да се забавляват, анонимната тръгнала да й души кенефа след ползване по голяма нужда?! И 3м. лицемерничи, вместо да си каже от ден първи ясно и точно кое как. После голям проблем, че мъжът й и брат му искат да вземат бабата и детето за една седмица, въпреки, че няма да е у тях и никой няма да й осир@ тоалетната, ама пак проблем. Защо - не стана ясно. Обаче забравя един такъв момент - някой ден може да се наложи братът и жена му да им помогнат, дали тогава тия хора няма да си пропомнят цялото й отношение? Разбирам, че освен етървата не понася и свекървата, ама ако нейната майка искаше да ги посети дали щеше да й е кеф мъжа й да подскача?

# 12 539
  • при късмета
Независимо дали имат или нямат пари да вземат билетите, самата молба на брата е нахална. Като те искат гости, да си видят детето, да посрещнат бабата, да си поемат разходите. Може евентуално, ама само евентуално, защото семейството на анонимната гости не са канили, да помоли за половината билет на свекървата. Нищо повече.
Сестра ми живее в чужбина и майка ходи няколко пъти годишно. Сина ми ходи с нея 3 пъти. Въпреки, че беше поканен и от сестра ми и от майка ми, ние сме си плащали билетите.
Афродита, мъжа ѝ не е искал да взема бабата. Само брат му, не знам това от къде го измисли

Общи условия

Активация на акаунт