?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 368
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 510
Гедахме билетите, има на изгодна цена. Проблемът не е толкова в парите, а в нахалството на тези хора. Те са се разбрали със свеки, че ще идва с детето и пълномощно са направили,  и ние го знаехме, обаче беше за по късен етап, когато се оправят нашите финансово тогава. Нали ви казах, няколко пъти етървата ми прави мили очички, да идвало вече детето, че не издържала. Това означаваше да ми го натресе тук заедно със свеки. Пробва се жената, но видя, че съм категорична и се отказа.
 Сега обаче се освободила стая в къщата и им се приискало веднага да дойде детето. Пари за билети нямат, обаче нали има тук едни глупаци, дето не могат да отказват, защо да не се възползват хората? Наистина са нагли и хитри и няма отърване от тях.

Пп. Последните коментари не ги схванах нещо. За какво иде реч?

# 12 511
Не знам какво да кажа.
Ако е вярна цялата история, не мисля, че ще мине без разваляне на отношенията, но ми е трудно да си представя, че хем го играят сърдити и изгонени, хем ви искат пари.

# 12 512
Анонимна, може да им предложиш еднопосочни билети преди Коледа до България. Тъкмо няма да се притесняват как ще се поберат в квартирата. Пък в обратна посока ако искат да си взимат.

Шегата настрани, аз бих взела билетите. Най-малкото заради детето. Или поне за първата Коледа. За следващата ще предложа еднопосочните билети за родителите.

# 12 513
Simple Smile Но пък идването на свеки с детето си е било планирано, просто анонимната го е парирала да се случи докато са при тях - поне с това е ударила късмет.
И колко да е лошо да прекараш празниците с майка си, с племенника?  Не съм календарно толкова стара, но като малка ме научиха, че семейството е свято, гостът е благословия за дома и други такива старомодни отживелици.
Подбирам си и приятелите по такива критерии, децата си се постарах да науча на същото мислене. Не знам дали съм успяла, но това общество на вълци единаци не ми се нрави.

Иначе се радвам да разбера, че новодошлите се оправят, щом и стая за гости имат, не ще да е комуналка.

# 12 514
  • Варна
Ами щом има евтини билети и няма да ви съборят бюджета, купете ги. Така и мъжът ти ще е доволен, че е помогнал на брат си и на майка си, след като така кофти са се изнесли, та ще кротне малко. Ти ще си доволна, че няма да са скъпи билетите и няма да ви охарчат, както и че гостите няма да са у вас. Те ще са доволни, че сте направили жест и може да забравят условията, при които сте се разделили. Изобщо всички ще са на кеф. Дипломация му е майката Simple Smile

Все пак се постарайте да се разбере, че това е еднократен жест, а не тенденция.

# 12 515
Намират се евтини билети, но еднопосочни, с интервал за връщане месеци.
Те като нямат пари за билети, дали ще имат пари да издържат бабата и детето? Явно пак баткото ще помага.

# 12 516
Не бих купила билетите и не е въпрос на скъпо и евтино, а да се научат да се разполагат според чергата си. Големи хора семейство създават, дете и чакат брата да им "помага".
Защо да се карат, казват нямаме пари и точка. Ако това развали отношенията, поне ще е ясно, че такива няма и на брата се гледа единствено като касичка.

Лейди Рамкин, хората с аргументи ги ползват, а не си прикриват незнаенето зад сарказъм.

# 12 517
Зари, за какви аргументи си говорим? Линк с евтини билети за необходимата ти дестинация? Това си е платена услуга, опасявам се, все пак сме съвременни хора. 🤣

# 12 518
Ха-ха, да съвременни хора сме, а сега вечв стана платено инфото.
Имам новина за теб, живеещите в бг не ядат доматите с колците и често пътуват доста повече от едното прибиране на емигрантите дотук и евентуално чартъра за нискотарифната почивка.

# 12 519
Разбира се, че няма да ни съборят едни билети, само ме дразни това че чакат наготово и това знам, че ще продължи и занапред по този начин.
 А мъжът ми мисля, че го прави от гузна съвест, сякаш изпитва някаква вина, за това, че се махнаха така светкавично и гледа да компенсира с каквото може. Свекървата постоянно подпитва мъжа ми по телефона, ама как така бързо се изнесоха, нали не искаха в този град, вие скарахте ли се за нещо и т.н, вероятно не знае жената. Мисля, че девера се срамува от мърлявщината на жена си и затова мълчат, нали ако кажат свекървата ще се окаже права, че е дуднела за мързела на снахата.
 Наистина не знам как ще се издържат 4 човека с едната заплата, ще видим.

# 12 520
  • here and now
Ами щом има евтини билети и няма да ви съборят бюджета, купете ги. Така и мъжът ти ще е доволен, че е помогнал на брат си и на майка си, след като така кофти са се изнесли, та ще кротне малко. Ти ще си доволна, че няма да са скъпи билетите и няма да ви охарчат, както и че гостите няма да са у вас. Те ще са доволни, че сте направили жест и може да забравят условията, при които сте се разделили. Изобщо всички ще са на кеф. Дипломация му е майката Simple Smile

Все пак се постарайте да се разбере, че това е еднократен жест, а не тенденция.
+1
И аз бих купила билетите. Заради детето. Да го считат за коледен подарък.

# 12 521
  • Варна
Бюджета на др. семейство не е ваш проблем. Логично е в предстоящите празници роднини да си гостуват. Планирането не е в последния момент. Родата ще поиска и купон в заведение, подаръци имате ли спестявания ?

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 10:53 от Viviana91

# 12 522
Гостите били благословия за дома... Майко мила.
Кажете, колко време е гост един човек?
До оня ден двама с една заплата не можели да се оправят, а четирима как ще смогват не е ясно. Дупе да му е яко на батко и на жена му.

# 12 523
A китайската поговорка нали я знаете: гостите са като риба, на третия ден се вмирисват.

# 12 524
  • Варна
Аз също не смятам, че гостите са някаква благословия, поне в този случай, както и не бих купила билети. Но явно мъжът на авторката е гузен наистина, а и празници са... Ако се постарае да се разбере, че жестът е еднократен, айде, нека вземе билетите.

Общи условия

Активация на акаунт