Да се оплачем... 2019

• 539 335
  • 37 949
  •   1
Отговори
# 270
Аз от години правя тирамису само със сурови яйца, никой не се е гътнал още. И да, оригиналния крем е такъв.

Честито бебе на Краси! И честит рожденник на Хепи! 🎉

Козирозите са... Ама виж ако питаш свека е бил най-доброто дете на света. Ама не ме пита какъв мъж е. 😆

# 271
Не посмяха, тета Simple Smile  Вратле може колкото душа ти иска Simple Smile

# 272
Тирамису правя с крем Сабайон/Забайон (жълтъците със захар и какво още беше, на водна баня). Също пишеше в рецептата, че е оригинална. Страшно вкусно става, пък оригинално или не, не ми е много важно.

Предстои ми ремонт на баня и нямам концепция. Всъщност имам няколко, които ми се блъскат в главата.

# 273
Аз не го обичам със Забайон. Не знам защо, но вкуса ми е супер различен. ММ не ги различава, яде каквото му сервираш. 😆 Вчера ми вика “Искам да направиш оная торта с маскарпоне” аз го питам “Коя, правя поне три с маскарпоне” “Е оная де, дето много я обичам” 🤣 Не се разбрахме за коя става въпрос, разбрахме само, че ги обича всичките.

# 274
Аз не казвам, че не е вкусно със сметана, ягоди или друго. Също съм яла различни вариации. Просто, ако не е по оригиналната рецепта, не е тирамису, а десерт някакъв. Сещам се, Шампанско се нарича само пенливо вино, произведено единствено в областта Шампан. Всяко друго не може да се нарича шампанско, дори да по - добро като вкус и качества.                                          Никога не съм имала проблем със сурови яйца, и с домашни, и с купени.

# 275
Ясно, Хепи!

Е как 4-ти учебен бе....До него ли опряха?
Добре, че не обичам тирамису. Аз ненавиждам рохко сварени яйца да протекат, а камо ли сурови....

# 276
  • Варна
И аз като Рая, тирамису недолюбвам, а течни яйца съвсем.

Оплаквам се, че Даун е с бан, явно не твърде основателен. Нещо тенденция стана.

# 277
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Колко жълтъци, разбити със захар съм изяла като малка... Не по моя идея де, все пак съм била дете. Сега такива неща не близвам.
Искам да планирам пътуване-изненада за МП, обаче цените са стряскащи. Или аз си нямам идея как вървят тези неща (напълно възможно), или имам нереални очаквания.

къде си се насочила? казвай да помагаме. Simple Smile

# 278
  • sf
Аз пък позволих на детето да не ходи днес и утре на училище. Кака му си отива утре и няма да се видят преди лятото, та уж да прекарат повече време заедно, те пък спят до обяд и после или се карат, или не си говорят 🤣  Мисля и въпросния 4ти февруари да му скатая.

И да се оплача - цяла сутрин съм на диета, не съм отслабнала 🤣

# 279
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Аз пък позволих на детето да не ходи днес и утре на училище. Кака му си отива утре и няма да се видят преди лятото, та уж да прекарат повече време заедно, те пък спят до обяд и после или се карат, или не си говорят 🤣  Мисля и въпросния 4ти февруари да му скатая.

И да се оплача - цяла сутрин съм на диета, не съм отслабнала 🤣

# 280
Оплаквам се,че ММ е болен. От няколко дни го боли бъбрек,а сега е с температура. Той е корав по принцип,не драматизира и ги кара на крак,но щом не отиде на работа явно му е наистина зле. 😏

# 281
Оплаквам се, че съм скапана. Скоро излизам в отпуск, ще се свърши, ама дотогава ...? Чак започва да ми личи!
И бяхме болни всички по празниците, и големия даде усложнение с хроничното си заболяване, не иска да си пие лекарствата, щото 'не помагали', не искал да учи, омръзна ми да съм пъдарин, искам да пораства вечеееее!!!! И да започне да си върши работата сам, както той иска, и да спре да ме занимава с особата си. Мрън!
Хайче, Даун, Даун ... 'там отдолу' ли?

# 282
И аз правя тирамисуто със сурови яйца и до сега проблем не е имало.
Като стане крема изобщо не личи че са сурови яйцата.
А моя колежка от инфекциозно отделение ми е казвала че най драстичните отравяния са от домашни яйца, не от купени.

# 283
Боли ме гърлото, студено ми ее. 😔 Мразя зимата. ММ лежи болен вкъщи, с температура. Снощи до 100 часа му правих компреси, пи уж и разни илачи. Днес си е вкъщи, отново се е вдигнала температурата.

# 284
HAPPY мерси за твоята рецепта,ще дам още един шанс на тирамисуто.Твоя вариант ми допада повече,че съм бременна,та може и да е за хубаво,че не стана първия път.
Франсоаз* каза,че няма какво да бухва.На мъжа ми майка му ми даде рецепта в която белтъците трябва да станат на сняг,та аз това го броя за бухване.Не се заяждам,само отговарям.
Г&В как преработваш яйцата преди да правиш тирамису?Ако ми се налага да слагам някъде сурови.

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 13:01 от borislavabgmamma

Общи условия

Активация на акаунт