Да се оплачем... 2019

• 539 339
  • 37 949
  •   1
Отговори
# 285
В супичка има тема с приготвяне на крема на водна баня и един вид яйцата да не са сурови.Не че съм се пробвала,готвенето не ми е сила,но ме накарахте да прочета как се приготвят различните кремове.На Хепи и аз бих пробвала рецептата защото е лесна,остава да купя продуктите само.
Оплаквам се че съсипах 2 чисто нови гювечета.Не ме питайте как,исках да ги направя за обяд,получиха се уникално,но самите съдчета са целите черни от домата предполагам.Дали ще се изчистят не знам,в магазина ми казаха да не ги слагам в съдомиялната и сега са накиснати.

# 286
  • ново
Г&В как преработваш яйцата преди да правиш тирамису?Ако ми се налага да слагам някъде сурови.
Жълтъците слагам на водна баня и разбивам със захарта до побеляване. Белтъци не слагам.

# 287
Ще се почистят
Всички продукти купи от Лидл, само сметаната спряха. Виж в Кауфланд или т маркет малки кутийки 30 процента да е сметаната.
Всичко с маскарпоне става безумно вкусно,та бъркай смело. Няма какво да объркаш

# 288
Мишленце, чистят се, да, със силен препарат и опакото на гъбата. Даже май и с телче може, ако не стане по горния начин може съвсем леко да тръкнеш.

# 289
  • Fairbanks, Alaska
Мишленце 13, гювечетата се чистят лесно от доматите. От тях е черното, за което говориш. Обаче ще ги измиеш на ръка. Иначе няма да стане. Ние правихме за Нова година. Много са вкусни, но са голяма играчка.

# 290
Обичам гювечета. И въобще манджи изчисти хладилник.

# 291
Откакто се светнах за гювечета в микровълнова само така ги правя вече.
Мързи ме.

# 292
  • ново
Единственото, което може да се обърка е разбиването на сметаната. Ако се прекали се пресича. Става като избиване на масло. Затопля се леко и се поправя по принцип.

# 293
Тихо сега, тамън се навиха да пробват рецептата Simple Smile Wink

# 294
  • София
Като стана дума, а Салсиче къде е?

Правя тирамисуто подобно на Хепи , бишкоти натопение в кафе, разбивам сметана, кисело  мляко , топено сирене със захар и разбира се , многооооооооооооооооо какао.
Значи обожавам тирамису и когато поръчвам отнякъде се правя , че не знам , че е със сурови яйца Sweat Smile

HAPPY , честит празник Birthday

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 13:30 от Wind_

# 295
Едва ли в заведение правят тирамису със сурови яйца.

# 296
Много съм изнервена. Една жена така ме товари, но знам, че, ако и отвърна ще повлека негативни реакции и няма смисъл

# 297
Учудвам се колко хора имат бан. Аз пък явно и във форума съм скучна, защото рядко получавам ЛС, а забележки и бан никога. И да сами трили мнение, явно не съм разбрала. Не чета определени теми нарочно и явно не съм в час кой с какво провокира толкова...но форумът наистина има нужда от прочистване...дали точно Даун е съвсем друг въпрос
То не е до скучност това, а до толерантност в общуването. Като нападаш и обиждаш директно опонентите си, обявявайки ги за неспособни да разберат "великите " ти откровения и прозрения, защото са тъпи и прости, и това са ти аргументите в спора, няма как да не бъдеш санкциониран в един момент. Любими са ми "защото толкова си може" и "четенето с разбиране явно е проблем"... Сякаш въпросният е скрит Айнщайн или нобелов лауреат...
При това съм забелязала, че подобно поведение обикновено си позволят стари форумки, натрупали над определен брой постове, т.е. колкото повече "стаж" и публикации, толкова повече се демонстрира грубост, арогантност и просташко поведение.
Така че лошо няма самозабравилите да поседят известно време на резервната скамейка. Може само да им е от полза. Както видяхме, не на всички, но все пак.

# 298
Благодаря ви отново за съветите.Пак се надъхах,ще пробвам още днес и ще пиша после как е станало.Макар,че в рецептата на HAPPY ми изглежда,че няма какво да оплескам.
Гювечетата ги намажи със зебра и остави за 5 минути.Всичко излиза със зебра.Не го оставяй много,че веднъж забравих едно тенджере и така го разяде,че протече.

# 299
Леле, форумът е полудял. Не знам защо се взима толкова навътре всичко, въпреки че и аз паля лесно, ама...

Ей тия шоколади край нямат, вече почнаха да ми теснеят дрехите!

Честито бебе на красимило и рожденик на Хепи!

Общи условия

Активация на акаунт