Топла есен настана, ДЕКЕМВРИйче скоро ще прегръща мама! 💛

• 27 616
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Само бъди спокойна и всичко ще се подреди.
Ако трябва най-добре е според мен да се извади по-рано.
Привет, момичета. Преди малко бях на 3та фетална морфология. Госпожицата се беше скрила, не можахме да я видим. Всичко й е наред, но кръвотока към нея не е добре. В нормата е за седмицата, но е поизостанала. Вика ме след 4 седници пак, да го следим. Ако продължава да се влошава и има данни, чв бебето страда най - вероятно ще се наложи да я вадят по - рано. Ще видим.

# 136
Привет, момичета. Преди малко бях на 3та фетална морфология. Госпожицата се беше скрила, не можахме да я видим. Всичко й е наред, но кръвотока към нея не е добре. В нормата е за седмицата, но е поизостанала. Вика ме след 4 седници пак, да го следим. Ако продължава да се влошава и има данни, чв бебето страда най - вероятно ще се наложи да я вадят по - рано. Ще видим.

А не ти ли каза докторката, че има и медикаменти, които може да се приемат за такъв проблем? Защо да се вади рано, след като може да се приемат съдоразширяващи и по този начин да не страда? Тъй като минах през същото се заинтересовах и разпитах следящия, който точно това ми обясни.
Скоро се сррщнах с една приятелка, която като е била 35-та седмица, също е имала изоставяне и също е пила съдоразширяващи до 38-ма.

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 20:35 от d.k

# 137
Попитах я може ли нещо да се направи, каза че по - дибре няма да стане, ще става по - зле. Утре ще го обсъдя със АГ на женската консултация, да видим.
Иначе е кило и половина момата.

# 138
Здравейте и от мен Simple Smile
Аз ще ходя на 3та ФМ най- вече заради аб- то сега Sad иначе май не е мн належаща.
Аз ще взимам такова легълце тип next to me, защото каката също е при нас в голяма кошара и ще ни стане тясно...
Марти , стискам палци да не се налага да я вадят по- рано!
Къде ходите на йога? Чудя се дали и аз да не се разкърша малко Simple Smile

# 139
Попитах я може ли нещо да се направи, каза че по - дибре няма да стане, ще става по - зле. Утре ще го обсъдя със АГ на женската консултация, да видим.
Иначе е кило и половина момата.
Странен отговор, но все пак не съм лекар.
При кой си ходила на ФМ, ако не е тайна?

# 140
Мартина, питай утре АГ-то какво ще каже, но имай предвид, че аз взимам Аспирин протект точно заради кръвотока и ще го пия до 32 г.с. вкл. Стискам палци и не се притеснявай!

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 22:50 от Desislavadem

# 141
При доц. Димитрова във Фемина. И аз знам за Аспирина. Ще питам утре агто.

# 142
Не съм сигурна за аспирин. Аз го приемам от 5-та седмица 150 мг. веднъж дневно, но въпреки това имам малък проблем с лявата страна на кръвопотока. Последно, също като Марти бях в седмицата, която трябва, с 2 дена напред, но по принцип си бях седмица и половина напред. Т.е имах изоставяне.
Приемам дузофарм в минимални дози, тъй като проблемът не ми е голям, но все пак го имам.
Успех пожелавам. Мисля, че има какво да се направи. Дано не се стигне до преждевременно раждане.

# 143
Марти не бързай да се съгласяваш с нищо , докато не си поискаш и второ мнение, та ако се наложи и трето , ако ти прецениш разбира се ! Дано да може да се направи нещо и да си стои там възможно най-дълго! ❤

# 144
Ами на мен проблема ми е в лявата страна и тя каза, че е защото плацентата ми е изцяло от дясно (каквото и да означава). Може би заради това каза, че няма какво да се направи.
Мерси момичета! То след 4 седмици ще съм на прага на 9тия месец, така че и да се наложи да я извадят се надявам всичко да е наред. Само да е жива и здрава, пък и по - мъничка да е.

# 145
Марти,стискам палци нещата с бебка да се подредят,както трябва 💕

# 146
Марти, всичко ще е наред, дано твоят аг утре те успокои 🤗
И аз в началото ще имам такова легълце, има и колела и мога да го местя из цялата къща,съответно като сложа решетката. Играчки и аз не съм вземала още. С баткото имах на чиполино с плюшени играчки, а след това ни подариха на фишър прайс, като първата която е показала Кейти, но него го беше страх от нея и плачеше 😁

# 147
Марти, стискам и аз палци нещата да се наредят! В крайна сметка ако наистина е по-добре, нека да ти я извадят момата жива и здрава пък макар и малко по-раничко:).
Да споделя - аз също пия аспирин от началото на бременността, би трябвало почти до края да го пия. Днес бях на преглед и моят момък е горе долу в норми 28 г.с. отговарят глава и краче (предния път крачето беше напред, сега с няколко дена назад, но сигурно е от неточните фиксации на ехографа), коремчето му върви две седмици назад обаче, но лекаря ми каза, че няма от какво да се притеснявам. Важното било да запази тези пропорции.

# 148
Здравейте, момичета 💜
Доста се измъчих с лекциите, но приключиха вече.. Следват курсови, изпити, но се надявам да се справя.
На 8.10 съм на 3 фетална морфология, надявам се всичко да е наред, н последния преглед бебките бяха 930гр и 820гр.Все мъничета ми се струват 🙄
Да ви кажа купихме креватчета, утре ще докарат количката,ръчна помпа за кърма, козметика и памперси също взехме, останаха някой дребни неща за купуване. Станала съм 55 кг, кръста доста ме боли и ме гони едно безсъние.
Беърче, благодаря за новата тема, както винаги е страхотна.
Марти, стискам палци всичко да е наред с момата, дори и да се наложи по-рано да я извадят, не се притеснявай.

# 149
Привет момичета Марти надявам се всичко да е наред от кога виждат , че има проблем с кръвопотока ? На предишната фетална имало ли е такова нещо и какво е довело до това ? Дано всичко е наред и си задържи до декември , че в 8мия месец не Е  хубаво да се ражда .

Общи условия

Активация на акаунт