Екстремно суха кожа на ръцете

• 868
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте! Срам ме е да покажа тези снимки, но никакви кремове не ми помагат... Не е от сапуни, защото съм сменяла различни без ефект... На 34 години съм, имам суха кожа предимно на ръцете от ранните 20, но тази година е повече от всякога. По принцип студа влошава, но тази година проблемът е още от лятото, сега е по-зле, но определено вече студ/вятър не е единственият фактор.
Понякога ме сърби, но предполагам е от подрастващата кожа, където има сцепвания.

# 1
Аз съм много доволна от млякото за тяло на La Roche-Posay

# 2
Пробвайте с Мехлем-стик при атопична кожа – ATOPI GONE на So Simple.

# 3
Щом се точи от месеци, не си правете експерименти, а отидете на дерматолог- може да е суха кожа, алергична реакция, автоимунно заболяване, гъбична инфекция и само лекарите знаят още какво.

# 4
И аз съм на 34 години, със също толкова суха кожа. От малка съм така, като наближи зимата.
Тази тема от миналата зима е моя, може да я погледнете - https://m.bg-mamma.com/?topic=1728845

# 5
Кремът за ръце с урея на ДМ е много добър и смешно евтин.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-krem-za-ratse-5-urea-p4066447876031.html

# 6
А на какво прилича по снимката? Сърбеж (не силен) има само където има ранички, предполагам от зарастването. На хормонална основа, кожен проблем? На лекар съм ходила преди години и ми казаха просто да ги пазя от студ и такива общи неща...

# 7
  • Враца
Имам съсед с такива ръце, ходи на парафинова терапия. Повлиява се много добре.
"Парафиновата терапия за ръце е козметична процедура, при която ръцете се потапят в топъл, разтопен парафин, обогатен с масла, след ексфолиация и нанасяне на крем, за да хидратира дълбоко, омекоти кожата, подобри кръвообращението и облекчи ставите, оставяйки ръцете копринено нежни, меки и подхранени, идеална за суха кожа, студено време, а също така предлага и релаксация.  "

# 8
Прилича на студова алергия, но трябва да се уточни диагнозата от дерматолог. Използвайте домакински ръкавици при дейности, свързани с препарати за пране, миене и т.н. Контактът с тях и водата води до изсушаване на кожата на ръцете.
От кремовете за ръце, без рецепта, можете да пробвате Атодерм за  ръце и нокти на Биодерма и Колд крем на Авент. Вторият образува фин защитен слой и предпазва от студа (предписан от дерматолог на близка, отличен ефект).

# 9
Пробвай да смениш няколко крема за ръце, докато намериш твоя.
Оказа се при мен алергия към съставка в половината кремове за ръце.
Отделно не ползвам течен и антибактериален течен сапун за ръце, защото убива и добрите бактерии по кожата и ми съсипва ръцете. Ползвам само твърд сапун.

# 10
Здравейте,
От години имам същия проблем+появи ми се и алергия в някакъв момент със ситни пъпчици само на 3 пръста на едната ръка (според мен от препарат за чистене).
Това, което на мен установих,че помага след много консултации с лекари е:
- мия ръцете с La Roche-Posay Lipikar - Измиващ крем AP+ Syndet;
- къпя се с La Roche-Posay Lipikar - Душ гел Lavant ;
- мажа ръцете си с La Roche-Posay Lipikar Липидовъзстановяващ измиващ крем AP+ Syndet.
Имах период с мазане с крем по 5-6 пъти на ден. В един момент започнах само вечер да използвам крема, но сега от студеното време доста ми се изсуши кожата. Отделно забелязвам,че и като сменя града - съответно и водата в населеното място ми се обостря проблема.

# 11
Lili325, само сухите ти ръце ли са проблема?
Имаш ли подобни оплаквания с устните и ъгълчетата на устата? Усещане за силно сърцебиене?
Ако са само сухите ръце и аз препоръчвам крема на ДМ с 5% уреа.

# 12
+1 за крема за ръце на Балеа с 5% уреаот ДМ. Миналата зима обзавеждахме ново жилище и покрай чистенето на дограма и пр. ръцете ми бяха по-зле от тези на снимата по-горе. Само този крем ме спаси.за ръце съм ползвала и по-силния крем на Балеа -  с 10 % уреа, но той е за крака. А и лосиона за тяло с 5% уреа съм слагала на ръцете си, като съм нямала крема.

# 13
  • София
А дали миете съдове без ръкавици? На мен препаратите за съдове доста негативно ми влияят, като зимата кожата на пръстите понякога чак ми се цепи. Кремове с урея съм купувала няколко вида и при мен не бих казала, че имат невероятен ефект. Добре ми хидратира на cerave крема за ръце. Ако можете мажете и през деня с крем, само вечер е малко.

# 14
  • София
От споменатите по-горе съм ползвала La Roche-Posay Lipikar AR+M, който ми беше предписан от дерматолог. Много е мазен, а и не ми действаше чак толкова добре.
Сега ползвам CeraVe, попива добре и ми помага. И ръцете трябва да се мажат след всяко измиване на ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт