Нормално ли е все още да не живеем заедно?

• 13 702
  • 510
  •   1
Отговори
# 105
Добре, де, авторке, би ли казала какво те спира да стоиш с него? Казваш, че можеш да се оправяш сама, а той – не? Е...

От мъжки пол не може ли да се оправя сам – пиши го бегало, няма да си напаснете във всякакви отношения, какво те спира?
Спира ме това,че го обичам,а той мен също.Знам че не е вентяй,грижи се за мен вога да разчитам на него.Просто се надявам да събере смелост.

Как можеш да разчиташ на него, като не може да се оправя сам и не сте направили стъпката за дом, за да си живеете заедно? Смелост... Късно е, според мен. Един мъж ще направи всичко за теб, за взаимността.

# 106
И аз се зачудих как се грижи, като реално си живеете отделно?

Ако някой от вас е болен, предполагам поляга вкъщи и родителите тичат с чай и лекарства наоколо. Разбира се, човек не боледува всеки ден, това е само 1 пример. Реално няма как да се сблъскате и с една истинска грижа, като не сте заедно да живеете.

# 107
Добре, как точно се обичате и той се грижи за теб, като дори не живеете заедно?
Да знам,че е коренно различно когато вече живееш с някого,но лично той много ми е помагал имах много тежки периоди,и не ме остави..

# 108
  • София
Спира ме това,че го обичам,а той мен също.Знам че не е вентяй,грижи се за мен вога да разчитам на него.Просто се надявам да събере смелост.
Aми побутвай го щом ти се занимава, ако чакаш сам да се сети...  има да си чакаш, и ако той те "пази" /при полов акт/ - очаквай някой ден да се окажеш "случайно" бременна. Тогава няма да можеш така лесно да си хванеш шапката и да отидеш в града.

# 109
Галче, ти си амбициозна и борбена, вероятно авторката също. Но има и инертни и единствено домакински настроени жени, някоя от които ще отиде при родителите на момъка и ще си живеят инертно цял живот. За всеки влак си има пътници. Wink

Авторката може да е по-оправна, но това не и гарантира, че ще си избере свестен мъж. Темата го доказва.

Може би няма база за сравнение.
Още го карат на гаджалък, срещички, излизания, секс и тя си мисли, че имат супер сериозната връзка с мега дълбоките чувства, защото той и бил  казал, че я обича  Joy
И това цели три години. ЖДНБ

# 110
Галче, ти си амбициозна и борбена, вероятно авторката също. Но има и инертни и единствено домакински настроени жени, някоя от които ще отиде при родителите на момъка и ще си живеят инертно цял живот. За всеки влак си има пътници. Wink

Авторката може да е по-оправна, но това не и гарантира, че ще си избере свестен мъж. Темата го доказва.

Може би няма база за сравнение.
Още го карат на гаджалък, срещички, излизания, секс и тя си мисли, че имат супер сериозната връзка с мега дълбоките чувства, защото той и бил  казал, че я обича  Joy
И това цели три години. ЖДНБ

Понякога хората се раминават тотално в очакванията си..а като се замисля едно време че прекратих пак 3 години връзка,защото момчето искаше да живеем заедно и по сериозни неща, а аз не бях готова..

# 111

А когато  детето, дето много го иска, ревне, много ще се учуди, че това малко диване иска памперси, мляко, че и дрехи, и прегледи, и лекарства.
Ми, като е материалист това бебе! Мунчо, понеже е духовно извисен, си мисли, че като ревне бебето, е достатъчно тате да му разкаже приказка и то ще забрави и за храна, и за памперси.

# 112
Авторке, мъжете стават мъже, личности още от отдавна, когато са малки. Родителите ги учат на самостоятелност, още когато му е било времето, но сега е късно...

Знаеш ли какво искаш, трябва и той да е наясно със себе си. Но това не е твоят човек, определено. И как така чувствата ви те спира да стоиш при него? Големи хора сте, мислете с главите си, а не се поддавайте на любовните ви чувства. Трябва си взаимна самостоятелност и разбирателство, а не сметки – кой, кога какво ще направи.

# 113
Да знам,че е коренно различно когато вече живееш с някого,но лично той много ми е помагал имах много тежки периоди,и не ме остави..
КАК точно е помагал?
Виж сега - твоите думи са - имате връзка от 3 години, която е почнала, докато си била студентка (бях писала в мн.ч., нещо съм се объркала Grinning ). Прибрала си се след завършването в малкия град, докато той си стъпва на краката и се върнете в големия. Прибирайки се в малкия град, оставяш социална среда и готов старт от квартира и простъпки за намиране на работа. Ти дърпаш напред дори в малкия град, пестиш пари, той - не. Родителите ти са по-добре материално от неговите.
Това е версията ти. При това положение не виждам как ти е помагал. Ти си тази, която не го е оставила, а не той - сама го написа.
При всички положения да се свираш в детската му стая и да му раждаш деца, когато той няма какво да им предложи на тези деца, освен кофти личен пример, е много скапана форма на благодарност, независимо как точно ти е помогнал.
Още нещо - ще се повторя - това, че знае да пусне прахосмукачка и има работа, не е показател за нищо. Това са елементарни неща в 21ви век и не са повод за гордост, особено за мъж на 30 години.

Сега чета за другата връзка. Миналото е минало. Не си била готовас другия, не е бил твоят човек. Това не е причина да се юрнеш сега с първия, който предложи с половин уста нещо, различно от кафета 2 пъти седмично.

# 114
Зарежи инвестираното време, докато имаш време да се преориентираш. Laughing Не, че и на по-късен етап не може да се случи, но ще е много по-трудно и сложно. 3 години ще ги прежалиш. После може да се наложи да прежалиш 10 и единствено ще съжаляваш, че не си го направила още когато си усетила накъде вървят нещата..

# 115
  • София
Само ,че времето си тече и часовника си тиктака,не искам да се събудя на 30 и да съм пакт така
Ами тогава си решавай въпроса. След празна и безперспективна връзка нещата стават много бързо и лесно обикновено Wink

# 116
  • Варна
Имай предвид, че колкото повече време минава толкова по-трудно ще ти бъде да загърбиш годините с него, толкова повече ще ти се свиди всичко, което си вложила и накрая ще си останеш там. Навикът и рутината убиват, а при теб, която без друго се колебаеш, ще те спрат.

# 117
  • София
Абе отстрани е лесно да се дават акъли, ама дефакто решение не се взима така лесно, когато има чувства. За нея връзката не е празна /обича го/, а само безпреспективна /не му се мести/ и тя не иска да го зарязва, а да се съберат да живеят заедно. В тази връзка е редно да поговори с него /нищо, че той е на 30 и трябва сам да се сеща/ и да го "побутне" да си размърда задника. Ако и тогава той "набие петите" и не иска да си излезе от детската стая, че "да плащал наем" - решението ще го е взел той,  а тя няма да се ядосва, че не е опитала. Има мъже, които не са инициативни, но пък когато яцето опре до ... се стягат и следват жените си. Нищо не й пречи да опита. Само тези опити да не продължат 10 г. Simple Smile Да си даде срок, ако трябва да му каже и на него за срока и да чака резултат.

# 118
И как да го побутне? Той на всичко ще и каже, че го притиска.
Има и друг вариант. Да не го зарязва. Но да ограничи контактите си с него. Много по-редки да бъдат. Да излиза с други хора. Да не му звъни, да не му пише по никакъв повод.
Ако се обади да се видят еди кога си да му  каже, че не може, защото има уговорока с Мария да ходят еди къде си.
После пак като се обади да каже, че има уговорка със Стоянка да ходят на танци, йога, абе нещо си там.
Ако и това не му размърда мозъка, тогава да си му каже, че е време да излизат с други хора.
Защото реално са в такава връзка, че никой на никого нищо не дължи.

# 119
Колко още да опитва? Виж, че е от тези жени, които се дразнят на липсата на инициатива. Сега ще опита, ще стане на нейното. След  2месеца за нещо друго ще се наложи да натисне. След още 2 месеца пак. И така ще се изтърколят няколко години, докато наистина, ама наистина й писне и направи наистина грозна сцена, след което или го напусне, или го изгони. Разликата между раздяла тогава и раздяла сега е, че сега няма да загуби тези месеци в непрестанно натискане за неща, които един голям човек трябва да е направил сам.
Не мисля, че го обича и го написах. Егото й е наранено и се чувства отговорна за някаква помощ, дето още не е казала в какво се изразява. Някой друг каза, че няма база за сравнение. Тя самата пък написа, че имала друга дълга връзка, която е приключила заради натиск от страна на мъжа да се събират.
Опитва се да вземе рационално решение, но водена от негативни емоции, които погрешно нарича любов - страх да не изпусне влака, раздразнение от липсата на действие, вина за измислена неблагодарност и други от сорта.

Общи условия

Активация на акаунт