ОСМИ клас ще бъде песен - лесен, весел и успешен

• 40 721
  • 709
  •   1
Отговори
# 585
  • В средата на времето
Много разчупващо на нервната система идват двойките и тройките. Simple Smile Като говоря за еднократни такива, не за тенденция.

# 586
Не съм се карала за оценки, не съм имала поводи.
Все шестици ми носи  Heart Eyes
Тук-там е имала и по някоя 5-ца за цвят.
Оценките по музика, рисуване и физическо не съм ги отбелязвала, досега..
Тази година обаче са важни заради стипендиите, но честно, изобщо не ме интересуват нормативи и подобни. Казала съм и да се старае, но ако не става - няма да правим драми.

# 587
Имаме приятелче в 73-то. Наредил е 3 двойки по НЕ и е много стресиран, сега започва с езика.
Майка му се чуди как да му помогне, младежът някои дни пише думи до 5 сутринта.
Използвах съвет от вас, да учи думите и след това да си напише бройката, която им искат.

# 588
  • Бургас
Аз да ви върна по въпроса със стипендиите.Кандидатстването може да е по успех или по доход.Ние ли избираме кой от вариантите?И още,за втория срок наново ли се кандидатства,или е валидно първото заявление?
Май си отговорих-всеки срок се подава.

# 589
  • София
Марго, обикновено стипендиите за успех са по-високи, та ако има успех, не се занимавайте с бумащини.

# 590
Аз да ви върна по въпроса със стипендиите.Кандидатстването може да е по успех или по доход.Ние ли избираме кой от вариантите?И още,за втория срок наново ли се кандидатства,или е валидно първото заявление?

В заявлението от гимназията на дъщеря ми бяха упоменати четири вида стипендии - успех, доход, трайно увреждане, дете-сирак и имаше оставено място, в което човек да попълни в какъв ред би желал да се гледа кандидатурата му.

# 591
  • Бургас
Благодаря ви!
Първия срок ще кандидатстваме по успех.За втория ще видим какво ще е положението.Stuck Out Tongue
Никога не съм се карала за оценки.Тя сама си влиза в подобни филми,пък аз се чудя как да успокоявам.

# 592
  • София
Аз не се карам за оценки, но се интересувам какво не достига за по-добра. Намирам го като част от длъжностната ми характеристика на родител😀 - все пак трябва да му помагам да не се отпуска, да се учи на самокритичност и да преценява колко труд е достатъчен за една задача. Това са времеемки процеси, знам, но засега участвам в тях. В близко бъдеще ще е все по-малко пряката ми роля и надявам се да продължи той, ако не - каквото такова. Една част от мен (скътана навътре) знае, че това не е непременно път към щастие, но и да лентяйстваш не е. А и светът бе е извадил напред други ценности, така че ще трябва да се дерзае....уви. От друга страна, 6-цата често не означава, че нямаш пропуски и ти ясно всичко, което се очаква - просто е формален повод да си доволен 😉

# 593
  • София
А-а, карам се, в повечето случаи с основание, в други -без да съм права,за някоя петица... Обикновено има добър профилактичен ефект с оглед прекъсване на нечий унес в резултат на  задействане на рефлекси за самосъхранение:trollface: Веднъж, яхнала метлата, вилнях цяла вечер, сипейки  грандиозни обобщения за очакваното мрачно бъдеще на задното стъпало на боклукчийски камион, като поводът беше изпаднало отнякъде контролно  на дъщеря ми с грамадна тройка на него. Напразни опити да ме апострофират в логореята ми виновничката и нейните двама "адвокати" (братлетата).  Е, когато мирясах, се оказа контролно отпреди две години, случайно изпаднало от нечие скривалище....

Последна редакция: ср, 09 окт 2019, 17:23 от magsyn

# 594
  • нейде там, където ....
Аз не се карам за оценки, но се интересувам какво не достига за по-добра. Намирам го като част от длъжностната ми характеристика на родител😀 - все пак трябва да му помагам да не се отпуска, да се учи на самокритичност и да преценява колко труд е достатъчен за една задача. Това са времеемки процеси, знам, но засега участвам в тях. В близко бъдеще ще е все по-малко пряката ми роля и надявам се да продължи той, ако не - каквото такова. Една част от мен (скътана навътре) знае, че това не е непременно път към щастие, но и да лентяйстваш не е. А и светът бе е извадил напред други ценности, така че ще трябва да се дерзае....уви. От друга страна, 6-цата често не означава, че нямаш пропуски и ти ясно всичко, което се очаква - просто е формален повод да си доволен 😉

И аз съм така. Не съм забравила, че първата ми оценка в гимназията беше 2, макар да завърших с 5.97.

# 595
  • София
Не се карам за оценки и аз.
Когато виждам, че са положени усилия, а резултатът не е очаквания, просто си казвам, че не може човек да бъде добър във всяка област.
Най-важното е децата ни да правят всичко със желание, а карането за мен е демотивиращо и ги изпълва със страх от мисълта каква оценка ще изкарат следващия път и какво ще се наложи да изслушат вкъщи.

Върнете се години назад и си спомнете най-големия отличник във вашия клас - дали сега е най-добре реализиралият се от всички? Wink

# 596
  • София
И аз гледам да не се карам, но много се дразня и си ми личи. Дудна с равен тон. Най-вече, защото знам, че всяка по-слаба оценка е поради проявен мързел. Най-вече на дъщеря ми й трябва много малко, за да й се получат нещата, но я домързява, а мързел не толерирам под никаква форма.
Проима първата си двойка в живота и то по немски. Приехме я с голяма доза чувство за хумор и самоирония. Тя даже я снима и й се порадва. (Много красиво я беше завъртяла госпожата). Не сме се карали, но стана ясно, че не ми се иска да се повтаря.

Последна редакция: ср, 09 окт 2019, 18:40 от jenap

# 597
Карам се за оценки, но не петици. За всичко по-ниско. Обяснявам, че не става дума за оценка, а за липса на знания и мързел. Обяснявам за какво служат знанията, каква е ползата от тях, както и за труда и упоритостта. Че ние с баща му рядко имаме почивен ден, следователно и за него събота и неделя не са почивни, освен когато излизаме от София, защото вече е голям и такъв е животът на възрастните. Че новите големи права и свободи вървят ръка за ръка с големи отговорности и задължения.
В тази връзка, дете от класа организира купон с преспиване. Обещала съм го за петица по езика. Да видим.

# 598
  • София
Писах, писах и го затрих.
И аз се карам за оценки под 5, защото са плод на мързел просто. Пък за по-ниски яхвам метлата и очаквам поправката им Triumph Но не ми се налага често.
А преди 2 седмици някъде след скандал за неученето, го накарах да измие тоалетните, защото ако продължава така, може и да му се наложи са практикува тази професия Smirk
Пролетната ваканция ще ходят в Германия от училище, но аз съм планирала и платила друго пътуване и няма да може да отиде. Не съм предполагала, че още първия срок ще ходят на екскурзия. Младежът е малко разочарован.

# 599
Много рядко съм повишавала тон за оценки,а това са случаите в които набора започва да ми се обяснява и оправдава ..."ами тя учителката ми зададе по-труден въпрос от някои си ..." Е,тогава хващам метлата .Но,това са много редки случаи.А,оценките по музика,рисуване и физическо ги отчитам като статистически данни.Laughing
Слава богу в новото училище от тези предмети ще има само физическо. В старото му училище ги караха да пеят и пишеха оценки /32 СОУ/ .Положението беше страшно зле . Disappointed Relieved
А,по въпроса със стипендиите,ТУЕС ще дават от втория срок за отличен успех и по социални критерии.Иначе засега положението е ок и от страна на учители, и обстановка.  На пролет се очаква и ремонта на училището да започне.

Общи условия

Активация на акаунт