ОСМИ клас ще бъде песен - лесен, весел и успешен

• 40 718
  • 709
  •   1
Отговори
# 600
Моята най-ниска оценка от първия срок в техникума беше лош (1). Придружена с шестица, защото след като ме видяха да подсказвам на този на дъската, ме изкараха след него. Не си спомням нищо да се е случило в къщи.
Детето, общо взето, няма издънки. Тя страдаше, че й показвам грешки на контролни с шестици.

# 601
Музика и изобразително изкуство присъстват в учебните планове до края на първи гимназиален етап, но тъй като са по 18 часа годишно, обикновено се изучават в рамките на един учебен срок.

# 602
Днес се обаждам по телефона на набора, за да чуя дали се е прибрал, а той ми отговаря: “Мамо, по-късно ще се прибера; празнуваме с момчетата четворките 🥺...” Надгражда човекът след първата тройка и “празнува”. Мъчно ми стана за детето с 3x2 — не е от нашия клас, защото нашите са правили само 2 контролни досега, макар и доста обемни ... Не мисля, че писането на думи с часове е правилният начин ... Някои класни държат да се пишат; нашата не ни налага определени рамки и това ми харесва, но тя не се ограничава само с думи — взели са много граматика и тестовете включват главно граматика в упражнения, използване на думи в текст, превод на кратки изречения от БГ на НЕ; започнаха и използването на основните предлози. Всичко това е с допълнителни материали, които тя им дава, защото явно учебникът не ги включва.

# 603
Музика и изобразително изкуство присъстват в учебните планове до края на първи гимназиален етап, но тъй като са по 18 часа годишно, обикновено се изучават в рамките на един учебен срок.
Което изключително ме радва! Визирам музиката. На входното ниво повечето деца са с много ниски оценки. Ние сме с петица. Никога не съм позволявала на децата да омаловажават който и да било предмет. Ценя труда на всеки учител. Но явно все сме случвали на преподаватели по музика, които изискват прекалено много, според моите виждания. Знам, че следват заложената програма и че децата трябва да имат обща култура по този предмет, но понякога е прекалено. Освен това съм сигурна, че ако успеят по малко по-модерен начин да им поднесат материята, ще предизвикат и по-голям интерес и ще имат по-голяма успеваемост.

# 604
Хей, чета ви, но нямам нищо интересно за споделяне, освен че ме успокоихте, че не само моята госпожица я  обзема мързел от време на време!

# 605
Нормално! То, нас възрастните, ни домързява на понякога, какво остава за тийновете. Вече и на мен ми е писнало и се усещам на моменти, че превъртам очи, казвайки репликата: "Това е вашата работа сега. Да учите!" Joy

# 606
  • София
Като заговорихме за музиката, синът ми на входното написал, че вида на гласа на Пласидо Доминго е алт Confused, изобщо не разбра защо се смея като ми разказа. И като му обясних пак не се притесни, каза, че не се интересува от опера...за съжаление и аз не се интересувам, за да възбудя интереса му. А аз си мислех, че той е с доста богата обща култура. По изобразително изкуство положението е още по-зле...

# 607
  • София
Сега ме подсетихте, че при нежелана оценка правя статистика, къде сме ние сред другите. Все питам кой се е справил най-добре, а кой най-зле?
Идния понеделник ще имат "правописен тест" по БЕЛ. Госпожата вчера им беше дала за домашно такъв от миналата година -  14 стр. граматика и правопис. Нашата го направи и резултата 57 от 70т. Това отговаря горе-долу на 4-ка. Днес ми се фука, че от техния клас най-много било изкарало едно момиче 63т. Междувременно пристигна книжлето, което госпожата препоръча на РС. Много хубаво книжле - в 60 малки страници синтезирани правописните правила с примери. Казах ѝ вместо да се радва, това книжле да го изяде до понеделник. Даже и препоръчах докато пътува в метрото да минава по 10 странички на отиване и 10 на връщане.

А гимназия стартирах с трагичните 4 двойки по стехиометрия при една гад. Имаше изискване успеха да не пада под 5 и на първата РС беше предупредила майка ми, че може да не продължа втория срок. Е в последствие в унито само аз можех да ги решавам тези задачи от цялата група.

# 608
MIA , прати ме директно да чета какво е стехиометрия:blush:. Първо реших, че е грешка при изписването на стереометрия, но сега се ограмотих:joy:

# 609
Сега ме подсетихте, че при нежелана оценка правя статистика, къде сме ние сред другите. Все питам кой се е справил най-добре, а кой най-зле?
Идния понеделник ще имат "правописен тест" по БЕЛ. Госпожата вчера им беше дала за домашно такъв от миналата година -  14 стр. граматика и правопис. Нашата го направи и резултата 57 от 70т. Това отговаря горе-долу на 4-ка. Днес ми се фука, че от техния клас най-много било изкарало едно момиче 63т. Междувременно пристигна книжлето, което госпожата препоръча на РС. Много хубаво книжле - в 60 малки страници синтезирани правописните правила с примери. Казах ѝ вместо да се радва, това книжле да го изяде до понеделник. Даже и препоръчах докато пътува в метрото да минава по 10 странички на отиване и 10 на връщане.

А гимназия стартирах с трагичните 4 двойки по стехиометрия при една гад. Имаше изискване успеха да не пада под 5 и на първата РС беше предупредила майка ми, че може да не продължа втория срок. Е в последствие в унито само аз можех да ги решавам тези задачи от цялата група.
Подскажи за книжлето, моля!

# 610
  • София
Ей това е. Формат А5 и 69 стр. от които 63 чисти (т.е. без уводните със заглавието и крайните).

Ако го отвориш в stor.bg има показани страници, да видиш в какъв формат е.

# 611
Благодаря! Точно проверих на малката допълнително извадения лист за домашна работа - четене с разбиране върху "Семейство Тъпашки". Перфектно се е справило детето, ама голямо хилене беше с това ТЪПашки. Нали уж било неприлично да наричаш някого така, пък учат такива текстове? Иначе, любим автор и на мен, и на децата.

# 612
  • Sofia
Вчера имах челен сблъсък с администрацията в СУ - нищо не се е променило за 20 години - 5 часа на опашка за плащане на такса и записване. Ако знаех какво ме чака, нямаше да ми хрумва лудостта на стари години да записвам втора магистратура - то по-лесно е да изкараш, отколкото да се запишеш Rage Онлайн плащането блокира, ако платиш в клон на банка, се редиш на опашка при счетоводителката да ти завери бележката, ама най-сигурно си е на ръка на каса, а касиерката само една за 4 дни записване и пълен коридор с хора пред вратата, някои не успели да минат предния ден Confounded

Карам се аз за оценки Hands Point Up За първата 4-ка по немски го похвалих, но вчерашната втора 4-ка по езика хич не ми е на кеф - половината му грешки са от бързане, останалите - ОК съгласна съм, че не е знаел и не го е учил още, т.е. за тях не му пиля на главата. Държа на всички предмети - ето, контролно по ИТ и по музика; материалът - от учебника, но.... кой да отвори да чете такива "лесни" неща. Лесни-лесни, но само на обща култура и позапомненото в час, не можеш да си отговориш отлично на въпросите Rage Ще го видим колко са му били лесни...

petenka1983, любима книжка и при нас. Revolving Hearts

Ще купя помагалото на M_I_A, да се проверяваме всички Wink

# 613
  • Варна
Не се карам за оценки, но при дълга поредица редуцирам джобните.
Яд ме е и се карам за японския, който записа по НЕГОВО настояване, а на моменти неглижира.
ПокрихМЕ всички нормативи по физическо Simple Smile

# 614
НИЕ Simple Smile сме с четворка по физическо. Тази нашата Simple Smile учителка по физическо вярно много дерт излезе Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт