Хайде на театър - 6

• 63 489
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Палачи и Най-бързият часовник във Вселената се добри ! Smiley

Скрит текст:

Това е програмата на театрите за 31.10.19 г. Искам да заведа 2 приятелки на театър, а не съм гледала нищо от предложените и моля за препоръка. Не е задължително да е комедия. Благодаря предварително!
Дано не е нахално, но пак да попитам дали някой има впечатления от тези постановки. Ако нищо не говорят на никого е доста съмнително Simple Smile

# 136
Един въпрос не ми дава мира. Как актьорите помнят толкова много реплики?!? Даже в повечето случаи на повече от една постановка. Има ли някой, който се занимава с актьорско майсторство и може да даде отговор на този въпрос... 😁

# 137
Стига с тоя врачански хумор. Живак не е за това. Аз запомних разказ за нещата от живота, размисъл за общочовешки ценности, носталгия по отминалото време (преди така наречената демокрация), запомних перфектната смесица между хумор и тъга, както и един талантлив актьор, който се раздава на сцената. Живак ще ви изненада и ще надхвърли всичките ви очаквания. Леле, започвам да звуча фанатично Simple Smile.

# 138
  • София
Един въпрос не ми дава мира. Как актьорите помнят толкова много реплики?!? Даже в повечето случаи на повече от една постановка. Има ли някой, който се занимава с актьорско майсторство и може да даде отговор на този въпрос... 😁
С много репетиции. Едно е да учиш текст сам, а друго - да е свързан в диалог, където се подсещаш от репликите на партньора. Успоредно с репетициите в трупата, отделно и четат текстовете в къщи. Някои запомнят по-добре четейки, други в игра. Освен това упражняват различни техники, правила, реч, поведение, понякога се случва и да импровизират. Зад поставянето на едно добро представление има много, много труд освен на актьорите, също и на много друго специалисти, които не виждаме, но без чиито усилия нищо не става.

# 139
Благодаря за споделените отзиви за "Живак".
Не искам да издребнявам, но то и в описанието си го пише, така, че не е странно, че питам Grinning
Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед

# 140

Взимаш текста вкъщи и учиш. Друг начин няма.

# 141
  • София
Тази нощ е починал Йосиф Шамли https://impressio.dir.bg/litsa/napusna-ni-aktyorat-josif-shamli? … OfI_a3G4F0SP2rScE Cry
Днес трябваше да играе в  "Братя Карамазови". Много, много тъжно.

# 142
Много млад! Тъжно и жалко!

# 143
Мир на праха му! Много го харесвах. Cry

# 144
И аз Sad Такъв един, благ човечец.

# 145
  • София
И аз. Много тъжно.  Sad Sad Sad

# 146
  • София
Искам да препоръчам още една страхотна комедия. Тази вечер гледах "Лъжи ме, обичам те!" в ''Сълза и смях". Прекрасна - лека, забавна и разтоварваща пиеса, поднесена от брилянтен актьорски състав: Геро, Стефания Колева, София Бобчева, Димитър Живков, Светлана Бонин и Христо Бонин. И колко тъжно е след такава постановка да научиш, че ни е напуснал толкова млад един голям човек и актьор. Светла памет на Йосиф Шамли ! Почивай в мир и поздрави звездния отбор там горе  ! Disappointed Какъв ли професионалист трябва да си, за да изиграеш уникална комедия и да накараш хората в Залата да се заливат от смях, в момент в който скърбиш за починал приятел и колега ! Това направиха тази вечер Геро и компания = Шапки долу !!

# 147
"Маркиз дьо Сад" в театъра на армията е постановка, която ще се хареса на непретенциозния зрител. По същия текст има филм - Quilt, който препоръчвам заради изпълнението на Джефри Ръш. Постановката не е подходяща за деца.

# 148
Здравейте, продавам спешно 4 билета за "Хъшове" довечера в 19ч. в Народния театър. Ако има желаещи, пишете ми на ЛС

# 149
  • София
По- напред някой питаше за "По-полека" Simple Smile
На мен много ми хареса, но е за хора, харесващи Вълдобрев. В общи линии - действието има няколко сюжетни линии (подплатени със съответната песен), които на финала се обединяват. Хареса ми играта на младежите, а Мая Бабурска (с малка, но изключително съдържателна роля) и Филип Аврамов направиха страхотни изпълнения.

Общи условия

Активация на акаунт