Хайде на театър - 6

• 63 675
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
И аз да похваля публиката - пълна тишина! На "Черното пиле", Мариус Куркински,  по неизвестен автор. Ако някой се е интересувал отвъд, моля да сподели чии са разказите!
За спектакъла мога да кажа, че е от тези, дето преживявам дълбоко,
 не мога да обсъждам,  а актьорът неизмеримо ме респектира. И искам да го гледам пак.

Моноспектакъла " Черното пиле" е по няколко разказа на Николай Хайтов, които пресъздава Мариус Куркински. Последният е " Черното пиле" и вероятно заради това и постановката се казва така.
Препоръчвам и последният му " Сборен спектакъл 50" - там е заложил на откъси от най- добрите си моноспектакли, които е играл през годините и преживяването да го гледаш наистина е " дълбоко преживяване" - Велик!

# 406
  • София
Преди дни разбрах - не, не били на Хайтов разказите. Той ги е публикувал от свое име.
Аз питам на кого са разказите. Все някой ще знае...

# 407
Вчера гледах "Олд Сейбрук и последният страстен любовник"! Много сладки комедии. Втората ми хареса една идея повече, като че ли.
Благодаря на Ско, че ме "накара" да отида! 😘

Радвам се, че ви е харесало! Simple Smile

За съжаление прекалено много прости хора с чалгаджисйки манталитет и култура наводниха София ! Ходят на театър, защото са чули, че е модерно..

За съжаление!
Взеха и в тая тема да надничат Rolling Eyes

п.п. В петък разтоварихме с Тирамису и съм влюбена в играта на Мила Банчева, при все, че не ми е непозната
(гледали сме я в Мери Попинз - и там е вълшебна Heart).
Представлението е страхотно и не знам защо толкова много го отлагах.

# 408
  • София
Здравейте, досега не съм писала в темата, но ви чета понякога.
Снощи гледах "Лисичета" и много ми хареса. Силна актьорска игра, обрана откъм доближаване към съвременния вкус постановка (точно от това имах нужда), интимна атмосфера в камерната зала на Народния театър. Сценарият ми беше леко скучен и предвидим, нямаше запомнящa се реплика или сцена, но като цяло беше чудесно преживяване. Отдавна не бях гледала Параскева Джукелова, прекрасна е.

В понеделник съм поканена на "Сред дивата природа" в Theatro. Предполагам, че е забавна и разтоварваща пиеса.

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 09:39 от Prizma

# 409
Преди дни разбрах - не, не били на Хайтов разказите. Той ги е публикувал от свое име.
Аз питам на кого са разказите. Все някой ще знае...

Моноспектакъл на Мариус Куркински

В „Черното пиле“ Мариус Куркински включва три разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. Ето какво споделя актьорът за постановката: „Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и никога не пропускат великите мигове на радост и любов. В разказите на Хайтов душата на българина е чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват“.

# 410
п.п. В петък разтоварихме с Тирамису и съм влюбена в играта на Мила Банчева, при все, че не ми е непозната
(гледали сме я в Мери Попинз - и там е вълшебна Heart).
Представлението е страхотно и не знам защо толкова много го отлагах.

Благодаря за отзива! И аз отдавна го отлагам - хем ми се струва приятно, хем ме е страх да не е някоя глупост. Ще го включа в програмата. Simple Smile

# 411
  • софия
Нали се пишеше, че Хайтов е откраднал ръкописи на Яна Язова след смъртта й, дори беше издал неин роман от свое име - "Левски". Не знам дали тези разкази са от спорните. Да не би да е това?

# 412
Да, факт. Откакто съм във форума от преди десетина години следя темите в този подфорум и тази тема, макар и рядко да пиша. Преди по-често, но откакто "Сватбите"станаха мерило по-рядко. Попоглеждат тези хора, че и претендират да пишат авторитетно и критично. Ходят в театъра по дънки и пуловерчета, дъвчат дъвка... Модно стана да демонстрираш и афишираш, че ходиш на театър и концерти. Някак по-културен ставаш в собствените си очи. Вдигаш си самочувствието. Simple Smile

На Бина Харалампиева постановките за мен винаги са били запомнящи се. В "Лисичетата" и Иван Юруков, и Анна Пападопулу бяха невероятни.
По този повод някой гледал ли е "Зимата на нашето недоволство" в МГТ? Любим автор, Светлана Янчева, Илка Зафирова, Малин Кръстев, но и Блатечки?

Хайтов представя за свои много произведения. Никой не знае в пълна степен чии и кои. Дори и досиетата.

И друго да питам за съвет. По-сериозен спектакъл на който да заведем 10 годишна? Детските в театър София и Младежки сме ги гледали. Мисля, че е готова за скок в по-сериозните, но и да са такива, че да и задържат все още детското внимание.

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 12:07 от Fancy

# 413
На Бина Харалампиева постановките за мен винаги са били запомнящи се. В "Лисичетата" и Иван Юруков, и Анна Пападопулу бяха невероятни....
И аз бях на "Лисичета" вчера! Много съм впечатлена от режисурата на Бина Харалампиева! Не знам как е успяла да изцеди тази брутална игра от актьорите, но посланието, което предават на публиката е много силно! Музиката също допринася много за ефекта и изобщо, цялата постановка е жестока!

# 414
  • София
На Бина Харалампиева постановките за мен винаги са били запомнящи се. В "Лисичетата" и Иван Юруков, и Анна Пападопулу бяха невероятни.
По този повод някой гледал ли е "Зимата на нашето недоволство" в МГТ? Любим автор, Светлана Янчева, Илка Зафирова, Малин Кръстев, но и Блатечки?

И друго да питам за съвет. По-сериозен спектакъл на който да заведем 10 годишна? Детските в театър София и Младежки сме ги гледали. Мисля, че е готова за скок в по-сериозните, но и да са такива, че да и задържат все още детското внимание.

За мен “Лисичета” е Теодора Духовникова и Ани Пападопулу. И двете са невероятни.

Силно препоръчвам “Зимата на нашето недоволство”. Постановката следва книгата, което на мен ми допада. Не съм фен на Блатечки, но признавам, че беше добър. Макар и с малка роля, участва и Христо Мутафчиев. За мен това е една от топ постановките, които гледах през изминаващата 2019 година.
Препоръчвам и “Ромул Велики”,  отново на Бина Харалампиева в МГТ. Страхотна комедия.

Не мога да дам съвет за подходяща недетска постановка за 10 годишни. Моята малка не е дорасла за нещо сериозно. Планирам ваканцията да я заведа на “Том Сойер”. Постановката е около час и 20 минути, което на този етап ми се струва оптимално.

# 415
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Да, факт. Откакто съм във форума от преди десетина години следя темите в този подфорум и тази тема, макар и рядко да пиша. Преди по-често, но откакто "Сватбите"станаха мерило по-рядко. Попоглеждат тези хора, че и претендират да пишат авторитетно и критично. Ходят в театъра по дънки и пуловерчета, дъвчат дъвка... Модно стана да демонстрираш и афишираш, че ходиш на театър и концерти. Някак по-културен ставаш в собствените си очи. Вдигаш си самочувствието. Simple Smile

Хайтов представя за свои много произведения. Никой не знае в пълна степен чии и кои. Дори и досиетата.

дечко е на 12 сега.
след едно изключително неприятно изживяване с Фортисимо фамилия във филхармонията, от 2015 ходи с нас на представления "за големи".
започнахме  с музикалния театър и "Лелята на Чарли", "Царицата на чардаша", след това "Ритъм и Блус" в жабките, "Бог рок" в армията (лично за мен голямо разочарование),
едно от първите "по-сериозни" представления беше  "Много шум за нищо", след това моноспектакъл на Ицко Финци в Сфумато и "Хвърчащите хора" в нов театър НДК, по-късно "Ла" и "Живак" в Сити Арт Марк център. няколко представления на гостуващи театри, - "Чешити" по разказите на Чудомир, "Хористи" - на шуменския театър, един моноспектакъл по български народни приказки - май "Неродена мома",  ... последно бяхме на "Bay Ganio" в младежкия театър.
минахме и през Камен Донев Wink още си спомня някои от репликите му, но няма тяга за още.
бях купила билетите за "Фантомът на операта" и за "Моцарт Груп", но заради операцията ги пропуснахме.
планирам "На тятър съм" и се оглеждам за други подходящи за деца.

# 416
  • София
Колебая се между "Лъжи ме, обичам те" в МГТ зад канала и А"з обичам, ти обичаш, тя обича" в Сълза и смях. Моля за отзиви.

# 417
  • София
Току що се връщам от твърде вероятно най-добрата комедия за новия Театрален сезон = ''Облог'' в Народен театър, сцена "Апостол Карамитев''. Страхотна пиеса - интелигентна, чувствена, остроумна, емоционално-въздействаща !! Пиеса, изиграна по блестящ начин от две великолепни актриси - Мария Стефанова и Вяра Табакова, подкрепяни от прекрасни млади таланти на сцената ! Много смешна и малко тъжна, създаваща неповторима атмосфера .... Ако сега трябва да изберете една единствена постановка, която да гледате до края на Сезона, отидете и гледайте ''Облог'' !! RelievedRelievedRelieved

# 418
  • София
Добри, гледайте с детето съдебните Simple Smile пиеси 12 гневни
И Нощта на 14-ти януари

Стават и за 10 годишни театър-деца Simple Smile
Не стават за чалга-зрители, ще им е скучно.

# 419
  • София
Гледах в четвъртък " Когато гръм удари, как ехото заглъхва". Постановката е добра, актьорите също, декорът уникален, обаче през цялото време не спирах да правя сравнения с " Лисичета", което ме грабна много повече. Може би трябваше да си оставя по-голяма пауза между двете представления.

Общи условия

Активация на акаунт