Нейно Величество, Бившата!

• 12 805
  • 230
  •   1
Отговори
# 165
Скрит текст:
Ще се чувства жалка, заради хора, които повтарят колко е жалко да си влюбен несподелено. За какво да се чувства жалка, след като не е? Вече, ако иска сама да влезе в ролята на жертва, която никой не харесва, това е друг въпрос.

Логиката ми е следната: Авторката създава тема и се чувства зле заради мъж, с когото не е имала никакви отношения, който избягва дори да я прегърне.
Тя се "жегва", защото друга жена изглежда добре и сама признава, че приятелите и вече и се смеят. При тази конфигурация вероятността да се чувства зле при отказ е огромна. Не заради мен, Вас или някой - тя явно е емоционална. Да се сипва сол в раната е излишно.
А по-добре ли се чувства сега?
Тя сама трябва да си прецени кое ще я нарани повече - да се чуди месеци наред кое какво означава, или да бъде отхвърлена сега, след разговор с него. И в двата случая ще боли, но във вторият, според мен, ще е по-кратко, защото при такова положение, вече ще работи в посока да го забрави, а не да си фантазира за него и да си  удължава агонията.

Тя едва ли ще се чуди - от последните коментари става ясно, че осъзнава, че нещата не са такива, каквито и се иска.
Да, може би, ако я отблъсне, ще го забрави по-лесно, а е възможно и точно обратното - години да помни унижението.
Каквото и да си говорим, да отидеш при мъж, да си излееш чувствата и той да сподели как умира за бившата, която не е бивша, не е нещо, което ще си спомня с гордост. Да, смело е, не отричам. Но тя все пак е жена, работи с негови познати, "бившата" вече я е сложила на място. Не е ли логично да запази достойнството си?
Не е на 15, може сама да вземе решение какви са приоритетите и, но да си предлагаш сърцето на някого, който не е показал с нищо, че му пука, не е смелост, нито е борба, прилича на мазохизъм.

# 166
Идеята на Братан е гениална. Защо не я оценихте. Joy Рядко се случва да ти предложат не само съвет, а и направо  решение за проблема! Wink

# 167
Дано този мъж повече да не ходи на работата на авторката и да нямат повече срещи. Моят съвет е - отърви се, докато е време! Много ще страдаш. Бях в ситуация, в която аз бях очеизвадно превъзхождащата по външен вид, образования, професия и какво ли още не. Разни придружаващи обстоятелства, които няма да споменавам, не бяха на моя страна.
Този човек не е твоя, и аз така си повтарях, дори открих после една камара негативни качества, с които се самоуспокоявах. Много дълго време продължи тази криза, над година, след като бях отрязана. Затова, не го викай повече, спри комуникация с него и се огледай за някой друг. Този да си чупи главата с избора си.

# 168
Мъжът е влюбен в бившата, това е очевадно. Затова ѝ се обяснява като ученичка коя каква е. Каква е бившата няма никакво значение. Може и да е най-голямата баба Яга, човекът си я обича и толкова. Авторке, за момента нямаш шанс. Моят съвет е да не му се обясняваш, преориентирай се към друг обект.

# 169
  • София
1. Тази приказка как харесва естествените жени (като голямата му любов не е от тях) съм я слушала и преди 30 години. И накрая се мятат на най-натоканата. Няма жена, която без НОРМАЛЕН грим да е по-красива.
2. На твое място режа от корен, без да се обръщам.

От позицията на пАтила, не бих посъветвала да му се обясняваш, защото само ще го предупредиш и може да почне да се гъне и усуква, за да не те загуби. Ако толкова ти тежи - излей му своето разочарование, че не те е защитил дори във ФБ, без да си виновна. Кажи, че си видяла коя е избраната и не оставяй да те убеди само на думи, че още се колебае.

# 170
  • Насред хаоса
Започнах да подреждам пъзела.
Трябваше да започнеш оттам, че вие нямате връзка, доколкото разбрах. Нещо като флирт не значи връзка. Може и да си хлътнала, но едва ли в скоро време ще можеш да се надяваш на нещо. Вместо да се дразниш на бившата и да се сравняваш с нея, се отдръпни, преболедувай го и се насочи другаде. Хайде пък няма нужда да лекуваш нечии рани и с никаква гаранция, че от това ще излезе нещо някой ден.

# 171
Ама какви са тез фейсбук битки и атаки, някак не мога да я взема насериозно цялата история. Егати драмите, и продължаваш да се терзаеш.

# 172
  • София
За много хора ФБ е толкова важен, колкото и реала, дори повече. И не всички от тях са млади
Реалностите са такива и по-добре да се опитаме да ги разберем, вместо категорично да ги отричаме.

# 173
Нещастно влюбена в добър, мил и възпитан мъж- мечта. Какво ли не дава, за да заеме мястото на бившата. Кралица на драмата. По-добре да си поплаква на турските филми.

# 174
Като съвсем наскоро опарила се от неприключили отношения с "бившата", ще ти кажа, че няма смисъл да си губиш времето с този мъж! Очевидно те още са във връзка.
В цялата история при нас, аз излязох истеричка и крайно ревнива, защото просто не бях окей с идеята да се случват чести срещи зад гърба ми, уж  "приятелски". Ние бяхме във връзка с него, доколкото прочетох, вие не сте имали такава?!  Както и да е. Няма да изпадам в  подробности. Много се измъчвах. Разговорите не помогнаха и в един прекрасен ден си бих камшика!
Сега бивш е той! Да си търси щастието, където пожелае.
Недей да влизаш в ролята на опция.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 18:11 от Анонимен

# 175
  • София /Абсурдистан
Мъжът е влюбен в бившата, това е очевадно. Затова ѝ се обяснява като ученичка коя каква е. Каква е бившата няма никакво значение. Може и да е най-голямата баба Яга, човекът си я обича и толкова. Авторке, за момента нямаш шанс. Моят съвет е да не му се обясняваш, преориентирай се към друг обект.
Точно  Peace

# 176
По-важното е, че не е влюбен в новата. Рано или лъсно ще му се случи, но не и този път очевидно.

# 177
Мен ме замениха с една зависима от хероин, която, видиш ли, се била изчистила и искрата пламнала отново... А ми обясняваха "да не се притеснявам". Яд ме е единствено, че тоя господинчо от самото начало не ми каза, че си е влюбен в нея, ами аз търчах като идиотка да гледам кучета, къщи и да върша адмистративни услуги няколко месеца.
Май не са заедно настоящем, то момичето беше толкова забъркано, че и на срещи забравяше да ходи, но от такива с "бивши" вече стоя много далеч.

# 178
Ами ето пак. Проблемът не е в бившите, а че няма какво да ги измести.

# 179
Хора, никога ли не сте се влюбвали? Ама толкова, че да се излагате, влачете след него, ревете и тръшкате!? И колко е окей да си подтискаш чувствата? Аз съм била ужасно влюбена, и вероятно съм изглеждала жалка, но към днешна дата с ръка на сърцето казвам че съм обичала от сърце, и не ми пука кой какво е мислил за мен или как съм изглеждала. Надявам се да дойде момента в който ще срещна някой който се чувства като мен, да е взаимно, и ако се разминем заради някаква си гордост ще се гръмна! Влюбена ли съм, и държа ли на някой, искам да го знае! Представям си че е последният път когато го виждам. Нека авторката се опари.. няма как все да се пазим от такива неща. Разбира се има една здравословна граница, но пък да страдаш заради едната гордост...

Общи условия

Активация на акаунт