С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 729
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • при късмета
Значение естествено, че има, само че за живеещите в дома, в който си на гости. За самите гости няма никакво значение и са никакви, че да цъкат с език и да си правят изводи. Няма как техните да са по-верни от тези на живеещите в къщата, нали? Иначе за селската или махленската клюкарка е ясно, че по-важно от случващото се в чуждия дом, няма

# 481
Аз пък никога няма да разбера как и защо, толкова много хора нямат личен живот и забавления, та е задължително живота им да се върти около деца, снахи, зетьове, внуци и все битовизмите около тях?!
Скрит текст:
Откакто момчетата ми пораснаха, направо се Преродих.Не само че не трепна от зор как върви животът им в битов план, напротив, свела съм поддръжката на дома до санитарния минимум, като имам и събирам идея за места и начини за забавления с половинката.
Вече сме над 50-те, знае ли се колко още десетилетия ни остават, как пък да не съм ги пропиляла в ядове и караници за простотии...!
Щом деца и снахи се разбират, аз съм о.к.Каня на гости по поводи, ако могат идват, ако не-отиваме някъде с половинката.Хич не се тюхкам ама сега снахата прецаква ли ме или не.Приемам, че както аз съм откровена и искрена с тях, така и те.Изобщо не желая да си усложнявам живота с небивалици.

# 482
  • София
Аз пък никога няма да разбера как и защо, толкова много хора нямат личен живот и забавления, та е задължително живота им да се върти около деца, снахи, зетьове, внуци и все битовизмите около тях?!
Скрит текст:
Откакто момчетата ми пораснаха, направо се Преродих.Не само че не трепна от зор как върви животът им в битов план, напротив, свела съм поддръжката на дома до санитарния минимум, като имам и събирам идея за места и начини за забавления с половинката.
Вече сме над 50-те, знае ли се колко още десетилетия ни остават, как пък да не съм ги пропиляла в ядове и караници за простотии...!
Щом деца и снахи се разбират, аз съм о.к.Каня на гости по поводи, ако могат идват, ако не-отиваме някъде с половинката.Хич не се тюхкам ама сега снахата прецаква ли ме или не.Приемам, че както аз съм откровена и искрена с тях, така и те.Изобщо не желая да си усложнявам живота с небивалици.
А, де?
Че и коя колко си била/не била чистила, коя колко си държала/не държала бебето...
Толкова дребнаво.
А възмутеното цъкане на гостите...LaughingClose  Говори зле за тях.

# 483
  • София
Обаче как се извъртат нещата. Ако свеки направи проблем, е лоша, а ако търпи - е глупава.
А снахата е оправдана и в двата случая, дори да я е надхитрила или надвила с инат.
Наистина май е добре човек да не се привързва прекалено към внуци, че знаеш ли майка им какви ще ги надроби...

# 484
  • София
Ами, извъртат се...
Колко пъти в темите се е повтарял рефренът, че ако свекървата прекалява, виновен е синът ѝ, а не тя.

# 485
  • при късмета
Обаче как се извъртат нещата. Ако свеки направи проблем, е лоша, а ако търпи - е глупава.
А снахата е оправдана и в двата случая, дори да я е надхитрила или надвила с инат.
Наистина май е добре човек да не се привързва прекалено към внуци, че знаеш ли майка им какви ще ги надроби...
Не съм съвсем съгласна. Колко пъти в темата снахи са били окачествявани като глупави, именно защото търпят. По парадокс точно в тази тема някак все снахата излиза лоша, макар и целта на темата да е друга

# 486
Както и когато снахата прекалява е виновен.
Правилната ми стъпка е  да  не допуснем географска близост, поне с единия син, дано и с другия се получи, че нещо го тегли  насам.И се понасяме някак, дано и занапред.
Категорична съм за намеса и тормоз  и към мен, няма да го понеса, пък какво ще правя не знам още.Малко съм закъсняла с мерките да съм осигурена, то бедност и  дадох  да ги изкарам образовани, за повече не стигна.Но  някак ще  е, и надалеч.От всичкото прочетено  това е грешка номер едно да са ти  децата до полата ,да не казвам нецензурни думи.

# 487
Франсоаз, това в скрития текст го изкарай наяве, че и в началото на всяка тема е хубаво да го има.
Аз по-добре написано обяснение какви следва да са отношенията между родителите и вече порасналите и семейни деца никъде не съм прочела.

# 488
  • Най-красивата страна
Франсоаз, много си права.Ако свекървата си има личен живот , някаква среда и някакви интереси,то тогава тя няма непрекъснато да се бърка в живота на младото семейство.
Но трябва  снахата и сина  да са независими и  да не разчитат на свеки  да им гледа децата ,тогава ще има и нормални отношения.

# 489
Прекалената опека се вижда още на доста по-ранна възраст от изнасянето от вкъщи.
И аз не си се представям как се ровя в живота им, особено на сина де, с друга жена. С момичето по-си представям по-близки отношения с посещения по домовете. Доста дълго време по стечение на обстоятелствата съм се лишавала, жертвала съм много неща, за да го отгледам и започвам лека полека с порастването му да си ги искам - да ги изживея, да ми се случат, като се започне с почивка и оправяне на фигурата за момента, това ми е на дневен ред, продължи се с така и не изкараната шоф. книжка, абе изобщо не ми се започва със списъка, безкраен е. Как ли пък ще ходя у младите да ги дебна. Кога време за това?

# 490
  • София
Косите, в семейства, в които няма особена привързаност и са останали само заради децата, е логично след излизането им от къщи майката да няма кой знае какви други радости и развлечения.

# 491
  • София
Косите, в семейства, в които няма особена привързаност и са останали само заради децата, е логично след излизането им от къщи майката да няма кой знае какви други радости и развлечения.

Защо да няма? Жената спокойно (и би трябвало) да има свои интереси и забавления, свои приятели, които нямат връзка с мъжа ѝ. Нали преди да срещне този мъж, тя е била личност, имала е интереси, забавления... Не би трябвало да оставя бракът ѝ да претопи тази личност.

# 492
Дори и най-ненаблюдателният човек, който не се интересува от  чуждия живот, вижда  очевидни неща.  Някои от вас са много над нещата, ама като дойде ден, да сте на мястото на свека, вадете тефтерчето (образно казано)  и четете. Да не стане "Май мама  свека за това е била права".

# 493
Аз пък като млада съм си изживяла моите забавления, сега искам и децата ми да могат. А аз с удоволствие гледам внучето.

# 494
То хубаво го гледаш, като ти го дават. Това е ясно Simple Smile Но ако не ти го дават! Тук за такива случаи говорим.

Общи условия

Активация на акаунт