С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 729
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ами нека съм темерут, ама ако не съм си вкъщи, няма да ми е приятно деца да си търсят подаръците под елхата ми, в това число и племенничките ми, които бекрайно обичам!
На мен по принцип не ми е приятно някой да влиза в нас, докато ни няма, независимо кой и независимо на каква възраст е.

# 466
Ето една причина да не живееш със свекъри, дори на отделни етажи, а самостоятелно. Тогава ще си си в къщи и няма да си тровиш нервите с драми от селски вечеринки от типа "На чий етаж е елхата".

# 467
  • София
Ето една причина да не живееш със свекъри, дори на отделни етажи, а самостоятелно. Тогава ще си си в къщи и няма да си тровиш нервите с драми от селски вечеринки от типа "На чий етаж е елхата".
И то не в един квартал.
Преди години, когато братът на мъжа ми (девер ли ми се пада?) и жена му бяха на квартира, живееха на половин км от свекърите. Почти всяка събота сутрин (около 8.30) свекърът ми е цъфвал в тях. Тя как се оплакваше... Сега апартаментът им е през два квартала.

# 468
  • София
Ами нека съм темерут, ама ако не съм си вкъщи, няма да ми е приятно деца да си търсят подаръците под елхата ми, в това число и племенничките ми, които бекрайно обичам!

Безкрайно не обичаш, щом посиняваш при мисълта, че децата може да ти влезат в къщата, без да можеш да ги надзираваш, че да не повредят или отмъкнат нещо.
От друга страна-как ще ти влезе някой в къщата, ако няма ключ? Никак, щото ти няма да дадеш на никого. Mr. Green

# 469
Ако под моята елха има подаръци за деца, бих искала да съм там, когато ги получават. Колкото повече подаръци, толкова по-весело. Няма такава радост. Докато бяха по-малки децата, с още две приятелски семейства слагахме подаръци в трите къщи. Голямо шоу беше.

# 470
Ако живеят заедно, много грозно е постъпила снахата. Обаче ако са на различни етажи, не е редно свекървата да оставя подаръците си за другите внуци под елхата на младото семейство. Ами ако са излезли, като дойдат внуците- или децата ще останат без подаръци или ще влизат в чужд дом?!
На различни етажи. Не знам защо под нейната елха, предполагам, че свекървата не е имала такава. Свекървата няма да посмее самосиндикално да припари до етажа на снахата и да сложи подаръците без разрешението й. Мога само да гадая, но явно снахата в последствие е решила да ги метне на двора в пряспата сняг. Обаче успя да разкара другите внуци, вече идват много рядко.

Както каза Вивиана, добротата само предизвиква повече агресия. Ако бях на мястото на свекървата, нямаше да си  трая. Но наблюдавайки цялостното поведение на снахата, не само към свекървата, а и към останалите хора, мисля, че такава чудесия е наистина рядко срещана и няма правилен ход. Има и такива хора,, за които важат принцпите на шопа
"и сам да съм, пак ще намеря с кой да се скарам" Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 22:11 от Kateto_sv

# 471
  • София

Безкрайно не обичаш, щом посиняваш при мисълта, че децата може да ти влезат в къщата, без да можеш да ги надзираваш, че да не повредят или отмъкнат нещо.
От друга страна-как ще ти влезе някой в къщата, ако няма ключ? Никак, щото ти няма да дадеш на никого. Mr. Green

И като си изля злобата за пореден път във форума, надявам се да ти се усмихна вечерта!

# 472
Ооо и аз познавам такава особа. При нея обаче си е още от преди да има мъж. Майка и много била патила от свекърва и я била научила, че печели тази която първа смачка другата. Това за нея 'добра свекърва' в едно изречение не може да се сложи.... Нямам търпение да видя като синовете и се оженят как мисли тогава 😂😂😂

# 473
Рзменили си ролите тези двете-снахата като зла свекърва се държи.Много ясно, че елхата на младата е хубава и няма да са две елхи,както и че за някакъв момент иска да събере всичките си деца и внуци азедно, сигурно има подаръци за всички. И не е  казано точно в 12 на Коледа или  каквото и  да е условие, един избран момент да се зарадва, че ги вижда, само че трябвало и елха да си украси,. снахата иска да и помагат с детето, взема ,но да даде малко не иска. А то е  малко време и внимание за радост  на всички.Аз не бих изтърпяла такава отрова, да отплуват или аз продавам и  изчезвам от там.Откак съм сама съм много смела и не мога да се позная. Май вие  сте причината...

# 474
  • София
Скрит текст:

И като си изля злобата за пореден път във форума, надявам се да ти се усмихна вечерта!

Тц! Няма злоба- голата истина, с нотка съжаление....... Peace

# 475
Ооo,има  свекъри, които са  си  отстъпили  етажите,  но  нямат  достъп, дори  и  с  покана, докато мама
 е  добре  дошла  винаги!   Виждала  съм  с очите  си    как такива  тъщи на семейни  тържества  пренасят, отнасят,  къщуват  в етажа  даден от свека и се правят на домакини. На свекитата  желанието  за помощ се отрязва моментално.Тя там  да  се  натиска на  стола. И хич не се усещат как другите гости тайно цъкат с език на  такава наглост ли,  простотия  ли.

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 14:09 от K.A.G.

# 476
  • София
Оо,има  свекъри, които са  си  отстъпили  етажите,  но  нямат  достъп, дори  и  с  покана, докато мама
 е  добре  дошла  винаги.   Виждала  съм  с очите  си    как такива  тъщи на семейни  тържества  пренасят,отнасят,  къщуват  в етажа  даден от свека и се правят на домакини. На свкитата  желанието  за помощ се отрязва моментално.Тя там  да  се  натиска на  стола. И хич не се усещат как другите гости тайно цъкат с език на  такава наглост ли,  простотия  ли.
Ех, това съревнование за Господарка на парцала и черпака...

Двете майки да се въртят около децата си и така. В този случай, ако някоя е недоволна, да се сърди на детето си.

# 477
  • София
Леле, аз като дойде свека и се хване да помага все й викам да остави работата на мен, тя да си види внучето. Досега не ми беше дошло на акъла, че било обидно да не ми плакне чиниите или сгъва гащите 😂
Значи като е дала етаж и иде на гости, трябва и да къщува там, а тъщата да почива?

# 478
  • при късмета
Оо,има  свекъри, които са  си  отстъпили  етажите,  но  нямат  достъп, дори  и  с  покана, докато мама
 е  добре  дошла  винаги.   Виждала  съм  с очите  си    как такива  тъщи на семейни  тържества  пренасят,отнасят,  къщуват  в етажа  даден от свека и се правят на домакини. На свекитата  желанието  за помощ се отрязва моментално.Тя там  да  се  натиска на  стола. И хич не се усещат как другите гости тайно цъкат с език на  такава наглост ли,  простотия  ли.
А защо другите трябва да имат мнение и с какво то е важно? Никога на гости не съм си помисляла, че е важно да преценявам свекърва или майка помага на домакинята. Да цъкам с език пък съвсем. Изобщо да друг, освен за махленската клюкарка, тези неща наистина ли имат значение?
Ето затова, като има семеен празник, се гледа млади и стари да са отделно. За рождени дни явно също важи

# 479
Мако, имат значение понякога. Може да ти се струва незначително, ама зад това се крие още мнооого. Не става въпрос за пренасяне/чистене/готвене, а ясно се показва на свекървата/тъщата, че е нежелана. Ама най вече проблема е в мунчото допуснал това. Щото ако мм ми каже че майка му е по важна от моята оттам нататък бял ден няма да види. Както и аз (въпреки, че не мога да си представя дори да го помисля).

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 10:30 от Kaya

Общи условия

Активация на акаунт