С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 738
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Ха, смее ли да противоречи на снахата.

# 451
  • Canada
Тази историйка измислена ли е?

# 452
Защо да е измислена? Толкова кандидат-великомъченици има, че като нищо може да е истинска.

# 453
В случая снахата е простачка, а свекървата - глупачка.
В такава ситуация се взима детето и всички вкупом отиват на сватба. Като му писне на малкото, приспи или изнерви, мама и татко си го гушват и си заминават вкъщи тримцата.
Стига наистина основните гости да са свекърите, а не младото семейство.

# 454
Защо да е измислена? Толкова кандидат-великомъченици има, че като нищо може да е истинска.
Разделени млади не са  за харесване заради внучета, та има  и такива свекърви да стъпват на пръсти, то пък снахите  едни...сега със свекървата ,после с децата си.

# 455
А, да, да, как пък няма цял живот да го играя прима балерина и да ходя на пръсти около тоя и оня. Без мен.

# 456
1. Дано не решиш да действаш като снахата от разказа, защото гледам, натам си се запътила........
[/quote]
 Защо реши, че натам съм се запътила?

Не, не е измислена случката, иначе съм съгласна, че не е за тази тема.
И да въпреки, че живеят в една къща, достъпа до внучето е стриктно ограничен.
Друга изцепка на снахата беше една Коледа. Свекървата купува  подаръци и за другите внуци и ги слага под елхата, снахата ги изнася навън на двора, защото не иска "да й се превръвят хора на етажа".
Ако и свекървата беше гаднярка, щеше да се лее кръв.

# 457
  • Варна
Свекървата може да ги изпрати под наем, да се приземят. Добротата агресира наглостта.

# 458
Хората са казали.."Бай бабо да не те срещне мечка" Въпреки всеобщото мнение има много свекърви,които стъпват на пръсти в името на децата и да не се развали семейството.

# 459
  • София
Какво означава "превървят"?

# 460
Какво означава "превървят"?
Посещават един след друг ,правят навалица,остаряло.

# 461
  • София
Ако живеят заедно, много грозно е постъпила снахата. Обаче ако са на различни етажи, не е редно свекървата да оставя подаръците си за другите внуци под елхата на младото семейство. Ами ако са излезли, като дойдат внуците- или децата ще останат без подаръци или ще влизат в чужд дом?!

# 462
  • София
Тия деца, са ѝ племенници- деца на брата/сестрата на мъжа ѝ или на неин брат/сестра.
Айде, стига темерутлук-тя може да се нанесе на цял чужд етаж, ама децата не могат да си вземат подаръците под нейната елха.

# 463
  • София
"Прелестите" на живота заедно.

# 464
  • София
Ами нека съм темерут, ама ако не съм си вкъщи, няма да ми е приятно деца да си търсят подаръците под елхата ми, в това число и племенничките ми, които бекрайно обичам!

Общи условия

Активация на акаунт