С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 737
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Хубаво е, че идва всяка година, но ми се струва, че го прави по задължение и да се отчете. От постовете ти я помня, че е някаква тревожна, все недоволна, говори глупости на внучка си. Остави я догодина тя да организира рождения ден, както й харесва Simple Smile

# 436
Ива, правилно помниш.
Аз не се впечатлявам вече. Казвам кога, къде и какво ще е партито, ако реши да идва. Не ми пречи.

# 437
Хареса ми идеята с бабешко парти 😀
Ние така направихме за първия рд. Всички доволни.

# 438
  • волно калдъръмче
Като кажеш бабешко, съвсем ще откажеш бабите Joy

# 439
Да се похваля, че нямам материал за свекървенската тема Simple Smile свекърва ми не дойде, без да дава излишни обясненвния какво, що и т.н. Напразно се ядосвах месеци наред предварително. Да си призная хем ми олекна, но от друга страна имах нужда от помощта й... Ужасно съм изморена и не смогвам, а бебето е страшно ревливо, ръцете и колената ми се развинтиха от друсане.

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 22:20 от Kateto_sv

# 440
Е това вече е гадно. Аз не бих постъпила така.

# 441
  • София
Скрит текст:
Да се похваля, че нямам материал за свекървенската тема Simple Smile свекърва ми не дойде, без да дава излишни обясненвния какво, що и т.н. Напразно се ядосвах месеци наред предварително. Да си призная хем ми олекна, но от друга страна имах нужда от помощта й... Ужасно съм изморена и не смогвам, а бебето е страшно ревливо, ръцете и колената ми се развинтиха от друсане.

За да не съм само спам, а и да дам тема за размисъл , ще разкажа една случка.
Младо семейство с малко дете са канени на сватба. Свекърите са много близки със свекърите на младоженците, та по тая линия са поканени и младите покрай старите (е не са стари, около 60г). Всички радостни, щастливи, избират се тоалети за стари и млади,трепетно очакват събитието. Наближава денят. Снахата отдавна е казала, че майка й ще гледа детето (тя и без това не понася свекърва си и рядко й позволява да се домогне до детето). В денят на сватбата, всички нагласени, наконтени и  снахата заявява, че вече не желае да остави детето на майка си. Не било свикнало с нея ( почти всеки ден са заедно Grinning) и държи малкото да се поеме от свекървата (която винаги пада едва ли не на колене, за да успее да докосне внучето, въпреки че живеят в една къща). И така, в последния момент сввкървата с официалния тоалет, купен специално за събитието, се превърна в доверена баба и остана с наследника, преглъщайки сълзите си.
Снахата е особено горда с постъпката си и се хили с дружки, че е прецакала свекървата.
Путьо трае като пукал естествено. Снахата тържествува, а свекървата още много ще търпи.
По принцип и двете майки би трябвало да присъстват на сватбата. Или и двете да не присъстват. Мъжът да беше осигурил дететгледачка.

П.П. В следващата тема мисля да сложа линк към "С какво ви дразнят снахичките?" (ако помня правилно заглавието), защото това е за нея.

# 442
milenaka, свекърите са приятелското семейство. Младите "намазват" покрай тях. Няма правило, че и двете майки трябва да присъстват на сватбата. Който има деца, да си търси гледачи. Не е задължение само на мъжа да намери кой да гледа бебето. С жена си да намерят начин, ако пък няма кой - ще отиде само единия или въобще няма да ходят.
Ние сме ходили така с ММ, когато детето беше на 3. Бяхме заедно в ритуална зала. В ресторанта отидохме, за да поднесем заедно подарък и да поздравим. После аз и детето си тръгнахме, ММ остана, защото все пак това беше негов приятел. Купона беше на макс и въобще не беше подходящо за деца.

# 443
  • София
milenaka, свекърите са приятелското семейство. Младите "намазват" покрай тях. Няма правило, че и двете майки трябва да присъстват на сватбата. Който има деца, да си търси гледачи. Не е задължение само на мъжа да намери кой да гледа бебето. С жена си да намерят начин, ако пък няма кой - ще отиде само единия или въобще няма да ходят.
Ние сме ходили така с ММ, когато детето беше на 3. Бяхме заедно в ритуална зала. В ресторанта отидохме, за да поднесем заедно подарък и да поздравим. После аз и детето си тръгнахме, ММ остана, защото все пак това беше негов приятел. Купона беше на макс и въобще не беше подходящо за деца.
В този случай всъщност съм съгласна да – не съобразих, че тук обстоятелствата са по-различни.
Иначе съм съгласна, че не е задължение само на мъжа да търси кой да му гледа детето, но в случая не видях той въобще да си е направил труда да търси.

П.П. Извинявам се за отклонението от темата.
Ето я "С какво ви дразнят снахичките?" – https://www.bg-mamma.com/?topic=798386

# 444
Скрит текст:

Младо семейство с малко дете са канени на сватба. Свекърите са много близки със свекърите на младоженците, та по тая линия са поканени и младите покрай старите (е не са стари, около 60г). Всички радостни, щастливи, избират се тоалети за стари и млади,трепетно очакват събитието. Наближава денят. Снахата отдавна е казала, че майка й ще гледа детето (тя и без това не понася свекърва си и рядко й позволява да се домогне до детето). В денят на сватбата, всички нагласени, наконтени и  снахата заявява, че вече не желае да остави детето на майка си. Не било свикнало с нея ( почти всеки ден са заедно Grinning) и държи малкото да се поеме от свекървата (която винаги пада едва ли не на колене, за да успее да докосне внучето, въпреки че живеят в една къща). И така, в последния момент сввкървата с официалния тоалет, купен специално за събитието, се превърна в доверена баба и остана с наследника, преглъщайки сълзите си.
Снахата е особено горда с постъпката си и се хили с дружки, че е прецакала свекървата.
Путьо трае като пукал естествено.
Снахата тържествува, а свекървата още много ще търпи.
Да не напомням приказката за баницата....
Аз, като свекърва, просто бих отговорила "Съжалявам, но плановете бяха други.Аз отивам на тържеството, а който има деца, да си ги гледа!".
И няма да имам никакви угризения.
Бих отстъпила само в един единствен случай:ако снахата Предварително е заявила, че детето ще го гледа майка й, но разчита и на мен, ако се появи проблем....Т.е., предупредена съм, че може и да ми се размине сватбата.
Е,  и при някакви форсмажорни обстоятелства.
Капризите на снахата не са такива.....   Smiley

# 445
  • София
Дори снахата да заяви нещо такова - тя не е основната поканена, намърдала се е покрай свеки. Затова да си гледа детето, с или без мама.
След като обичайното й държание е да не дава детето, нали е майка и всичко й е позволено - нека бъде принципна и се лиши от купона.
А синът е форумният  идеал за съпруг  Mr. Green

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 09:55 от Cuckoo

# 446

Путьо трае като пукал естествено. Снахата тържествува, а свекървата още много ще търпи.
Toва е криворазбрано "бабинство"..
Тя няма да ми дава детето да му се радвам,ама когато ѝ скефне на метлата,ще ме назначава за детегледачка?И аз ще чакам с трепет и ще козирувам?!?Бе ако ще никога да не го видя това внуче..В крайна сметка,който си има деца да си ги гледа,аз моето съм изгледала,и ако то допуска такова отношение към мен,значи не съм се справила много добре и не ме бива като цяло..

Бабата е за бой,а снахата си се простира според акъла и чергата дето са ѝ постлали..

# 447
  • София
...............
 И така, в последния момент сввкървата с официалния тоалет, купен специално за събитието, се превърна в доверена баба и остана с наследника, преглъщайки сълзите си.
1. Дано не решиш да действаш като снахата от разказа, защото гледам, натам си се запътила........
2. Майка-пукъл, възпитава син-путьо, а докога той ще потиска истинската си същност, за радост на жена си или ще прояви путьовтинаща си в неин ущърб, и тя ще ревне като свекървата, не се знае. Simple Smile

# 448
  • при късмета
Аз много се съмнявам да живеят в една къща и свекървата много по-рядко да вижда внучето от тъщата. Иначе, ако историята изобщо е истинска, свекървата сама си е виновна, че не е отишла тя

# 449
И така, в последния момент сввкървата с официалния тоалет, купен специално за събитието, се превърна в доверена баба и остана с наследника, преглъщайки сълзите си.
Като е патка, да стои и да преглъща сълзи.

Общи условия

Активация на акаунт