С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 744
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Мисля си, че все повече заприличва времето ни на онова- от "Криворазбраната цивилизация". За жалост.
За злобно и обидно се приема дори да кажеш истината, а да реагираш с действие- в никакъв случай, че да не пострадаш...
Това е всичко друго, но не и цивилизованост, не и демократичност.

# 421
Офф, ама снощи гледах в тубата 'Криворазбрана цивилизация'. До сега не го бях гледала, само съм го чела като ученичка... Умрях си от смях, но за жалост Абсурт е права.

# 422
Чух моята свекърва да казва "Искам на еди кой си да му се върне тъпкано! Всичко се връща в този свят!"
И това е лошо защото?  Smiley
Почти всеки ден ми се случва да си помисля/да си кажа "Оф, дано на тоя/тая идиот/тка му се върне тъпкано!!!".
Дали реално им "се връща", идея нямам, повечето не ги познавам.....Smiley
Когато си наранен искаш страстно да се върне тази болка . Когато обаче нараняваш не се усещаш и махаш с ръка.  Чувствата на другия срещу теб не са важни.Не твърдя, че е злобно. Просто наблюдавам.

# 423
Значи на злобаря му е позволено да е гаден и злобен с мен, обаче аз нямам право да му пожелая да вкуси от собствената си злоба по един или друг начин?
Ами, сори, ама не съм самарянката, която като й ударят "шамар", послушно подава и другата буза.

Злобарите обикновено също вярват, че раздават възмездие и наказват „грешниците“. И искрено вярват, че са прави. И дори са чисти пред съвестта си.  Simple Smile

# 424
Честито!Честито! И дано се раздвижи темата.

Няма как да се раздвижи темата. Докато всеки си гледа от своята камбанария и повечето коментари са нападателни, вместо подкрепящи.
Поне аз съм останала с впечатлението, че тук дамите се нахвърлят да обясняват какво трябва и не трябва да се прави (според техните лични критерии)  на някой, влезнал само да се оплаче..Ами всеки разсъждаващ човек ще се усети, че това единствено му вреди и ще спре да споделя

# 425
  • волно калдъръмче
Много ме кефеше момента с рождения ден на наследника и личните критерии, които изключваха бабата от мероприятието. Или да дойдела, но не за да празнува с другите, а тихо да си остави подаръка и да си иде по-бързо.

# 426
  • София
А, да! Това беше култово, ама и то срещна поддръжнички тук.

# 427
  • при късмета
Ако рожденика е 2 годишен примерно, ще ми кажете ли какво точно ще прави бабата на мероприятието? Ще чучне в детския кът с другите 2 годишни ли?

# 428
  • София
Липсва ми емотикон с въдица.

# 429
  • София
Що, те 2 годишните са дошли сами и с такси ли?
И не, дори не идеше реч за това, а снахата беше решила, че иска да празнуват РД само тримата- с бащата и детето.
Затова, свекървата трябваше да върне билета и да не пристигне, а да чака насрочване на друга дата, в която да се яви и да си поднесе подаръка. Mr. Green

# 430
  • при късмета
Точно защото 2 годишните не идват сами. Всеки тича след дете и само свекърва липсва да регулира движението.
Това по принцип. А ако родителите са решили да празнуват семейно рождения ден, имат пълно право на това. Не го решава снахата еднолично. И свекървата, ако е предупредила за намеренията си, е щяла са се информира за плановете им. Като се е само поканила, ще си отнася негативите

# 431
Моята свеки дойде на втория рожден ден и само мърмори, че не можем да седнем на масата и че трябва да ходи по чорапи в детския кът. Накрая реши, че ще стои на вън и ще пуши цигари. Ами....до тук за бебешките рождени дни и гостите.

# 432
Деската, тя свекърва ти май никога не е била много ентусиазирана да се занимава с внучката си...

# 433
Деската, тя свекърва ти май никога не е била много ентусиазирана да се занимава с внучката си...

Позна. Ама тогава я предупредих, че няма да й хареса и предложих второ "бабешко" парти у нас. Каза не, ще дойда там. Ами....няма угодия.
Иначе не мога да отрека, идва всяка година поне за рождения ден. Не знам дали е доволна, защото аз се забавлявам с децата и не обръщам внимание.

# 434
  • Варна
Ако свекървата идва рядко, РД на внуче е  важен повод. Наблюдавала съм и при разведени, с нови партньори, да се канят свекъри и най -близки . Деца на тази възраст изобщо не са наясно какво става. При по - големи деца може да се съчетаят детско парти и празнуване с възрастни. Детето да празнува с любими приятели и връстници, а роднини да се поканят на вечеря. Не е нужно да е разточително. От моите,  не помня подаръците, а целувките и любовта на родата. Тези с претенциите, винаги са неглижиращите детето. Grinning

Последна редакция: ср, 06 ное 2019, 20:40 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт