С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 575
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
  • при късмета
Днешното издание на Съдебен спор, беше точно свекървенска-имотна драма. Доста показателно, стана ясно, че свекървата дори е придобила по втория начин частите на останалите наследници, че и продала цял имота на зет си, че да изгони снахата

# 736
  • София
Защото много мъже, че и жени са свикнали, че така е редно.  Силата им стига да мрънкат във форума, но не и да се опълчат.
Свикнали са синчетата, защото така им е втълпявано от малки - "един ден като ми доведеш снаха..." - ясно втълпяване, че е редно синът да доведе в къщата или в апартамента момичето. Или пък - аз от тез 3 етажа  2 за вас съм ги построил/а и се започват драмите, ако младите искат отделно. Това е промиване на мозък, от ранна детска възраст и синът го приема за нормално и естествен ход на събитията. Няма амбицията да създаде нещо свое.  Ако жената до него иска отделно, той каза "аааа защо да харча пари за ипотека/наем, аз имот си имам". Лошото е, че роителите учещи синовете си "да им доведат снаха" явно са повече от родителите на момичета, учещи ги "да не ходят да живеят в имота на свекървата".

# 737
Защо винаги свекърите подаряват имоти или младото семейство живее при тях ?
Защото много мъже, че и жени са свикнали, че така е редно.  Силата им стига да мрънкат във форума, но не и да се опълчат.

Ако имам повече имоти,защо да не подаря на сина си дом,а ми да блъска и да робува на банки,вместо да живее и да се развива?
И щом съм му го подарила,този дом става негов,точно както и гащите които му купувам са си негови,не ги обувам да ги нося и аз,с презумцията,че щом съм ги платила,може,полага ми се.
От мига в който имотът е дарен,аз нямам никакви права и претенции към него и устройството и подредбата на домакинството там.Освен,ако няма изрична договорка или в последствие не бъда помолена да се заема с нещо.
Просто,това става чужд дом,без значение,че е бил мой някога..Бил е.Вече не е.
И никоя снаха не бива да се чувства длъжна,защото,първо,това не е дар за нея,а за сина ми,( не знам някой да дарява имота на снахата,от обич към нея,обикновено причината обичта към сина)второ,какъв дар е този,който те кара да дължиш каквото и да било?Мерси съм на такива "дарове",не ги приемам и никога не бих предложила подобен "дар",никому.

# 738
Не гледам "Съдебен спор", скандалите и простотията там ми идват в повече, но коментарът на днешния ме заинтригува.
Какво значи "придобила по втория начин" частите на останалите наследници? Както и - "продала го на зетя, за да изгони снахата"!?
Няма ли право свекървата сама да решава на кого ще даде/остави/продаде своята собственост!
И да разбираме ли, че, ако не я бяха изгонили, снахата би си живяла без проблем и скрупули във въпросния "придобит по втория начин" апартамент  Simple Smile

# 739
Много добре разбрах какво пишеш и къде ти беше акцента на казаното.
А само по думите ти за дадените пари си личи, че вътрешно те е яд защо изливате в една черна дупка и подпомагате хора, които не желаят да работят, нито да си стегнат и дадат под наем имот от мързел, но вместо това шушкат синчето. За ремонта сама си писала, че може и по-бързо, ама подпомагате родителите му. Някак винаги споменаваш това подпомагане с гордост, а всъщност хич не е повод за гордост, че кравата суче от телето и то при други реално оции за самоиздръжка. Иначе си права, че си е ваша работа и изтичането на бюджета ви също.
Факт е, че наливат пари в една черна дупка. Но е и факт, че така си плащат за спокойствието. Точно спокойствието цена няма. А да се научи човек да си избира битките е безценно. Като гледам, Гугълови са се научили.

# 740
  • София
Такса "спокойствие"Joy

# 741
  • София
Абсурт, мързел или работливост, някой с анадолски разбирания може да оценява, но на домакинята. До сега не бях чувала някой да ги оценява у гостите, дори да е с по-закостенели разбирания от анадолските

Ма ко, че пак не си разбрала в съвкупност проблема, е ясно. Но, колкото-толкова. Simple Smile
Цитат на: какво?
Плюя в пазва и благодаря на Бога,че ме е събрал с що-годе интелигентни хора,но ако някой някога ми спретне подобна простотия,най-вероятно това ще е края на взаимоотношенията ни.

Ами, ти също не би спретнала подобна простотия, знаейки кое би засегнало хората, на които държиш. Освен ако не само не държиш на тях, ами си решила да направиш и показно.
Без значение дали иде реч за шетане или за каквото друго се сетиш.

Последна редакция: нд, 10 ное 2019, 13:26 от absurT

# 742
Така че, да я принудят майката на момчето да седи, скръстила ръце пред фамилни гости, докато снахата и майка ѝ шетат, е грозна демонстрация, на първо място.
Много обичам да готвя и да правя глезотии за гости, но честно, ама съвсем честно, ако някой ден снаха ми и майка ѝ решат да обслужват фамилното гости и мен самата в това число, хич няма да им се налага да ме принуждават. С абсолютен кеф ще се настаня крак върху крак.

Адаш, точно. Аз особено сега с 13-годишната кифла редовно казвам по разни поводи, които тя ми създава:"Малка цена за моето спокойствиенце". Simple Smile

# 743
  • София
Факт е, че наливат пари в една черна дупка. Но е и факт, че така си плащат за спокойствието. Точно спокойствието цена няма. А да се научи човек да си избира битките е безценно. Като гледам, Гугълови са се научили.
Ако под спокойствие имаш предвид да подариш ап., само и само за да не ти е "детето" на главата с половинката си и да живуркате като в дядовата ръкавичка - да, така се купува спокойствие. Лошото е, че повечето свекърви, след подарен имот продължават да го считат за свой, да си ходят когато искат (чели сме и тук снахата сутрин по гащи, а свека си влиза като у тях си и т.н.), ето и последната драма - свека подарила имот, ама не й дали се вихри с черпака и подноса - срам и позор Laughing. Според мен след като имот е подарен (без значение как е оформено документално) то свекърите нямат право на претенции, нито да го считат за свой, нито да казват "аз покрив съм ви дал искам от теб еди си какво" и т.н.

# 744
  • при късмета
Не гледам "Съдебен спор", скандалите и простотията там ми идват в повече, но коментарът на днешния ме заинтригува.
Какво значи "придобила по втория начин" частите на останалите наследници? Както и - "продала го на зетя, за да изгони снахата"!?
Няма ли право свекървата сама да решава на кого ще даде/остави/продаде своята собственост!
И да разбираме ли, че, ако не я бяха изгонили, снахата би си живяла без проблем и скрупули във въпросния "придобит по втория начин" апартамент  Simple Smile
Накрая на предаването стана ясно, че свекървата е пенсионер, но работи в нот. кантора, в която са издадени актовете. А втория начин е, че след смъртта на мъжа ѝ, освен нея, наследници са и децата и, има син и дъщеря. За техните дялове тя вади контстативен нотариален акт, като добро съвестен собственик. Това става, когато обстоятелствена проверка установи, че само и единствено тя, без останалите собственици владее, облагородява и влага в имота, не по-малко от 10 години. Мъжа ѝ е починал 2007, а КНА е от 2013, 10 години няма. При това сина е живял там през този период, макар не изцяло и няма начин тя единствено да го е владяла. (решението на съда беше, че тя ищцата, т.е. снахата не може да предяви този иск, но би бил спечелен, завеждайки го лице по правно основание. Той е заведен официално от мъжа ѝ и други наследници казаха, но не стана ясно какви, защото и земя имаше). Свекървата продава целия имат, като само неин, на мъжа на дъщеря си и той вече е негов, но с покупко-продажба, като си мислят, че не се оборва. Но за частите на сина и снахата, със заведеното дело, новия собственик ще трябва да се раздели, защото вероятно НА ще бъде обявен за недействителен.
В същия ден, в който е сделката, снахата намира багажа си на улицата, лекарства на едно от децата липсващи с други ценности и документи, а мъжа ѝ е на работа в чужбина. Имота е къща

# 745
  • София
Уиш, да се подготвям психически казваш LaughingClose

Я да пусна новата тема, докато съм на лаптопа, че после няма да мога.

# 746
И от къде при жив син има толкова яд към снахата, ако няма къде да отидат ,внуци няма ли да ги съжали тази?Не мога да разбера казусите,щото не съм дарявала, ако бях може би друга песен да запея ,знам ли.Понякога се дразня тук  на съвети  излизай , купете си, защото не всеки може, но всеки трябва предварително да знае  какво го чака  и да си прецени.

# 747
  • София
Скрит текст:
Така че, да я принудят майката на момчето да седи, скръстила ръце пред фамилни гости, докато снахата и майка ѝ шетат, е грозна демонстрация, на първо място.
Много обичам да готвя и да правя глезотии за гости, но честно, ама съвсем честно, ако някой ден снаха ми и майка ѝ решат да обслужват фамилното гости и мен самата в това число, хич няма да им се налага да ме принуждават. С абсолютен кеф ще се настаня крак върху крак.

И на мен няма да ми е проблем, дори напротив.
Когато имам гости, или съм на гости,те са ми близки и обикновено всички помагат, за да не се гърбят домакините.
Тук говорим за демонстративния игнор от страна на снаха и тъща, с цел да уязвят свекървата.
Но, тъй като на снахичките тук не им изнася, замитат под килима основното и наблягат на чисто сервитьорските действия, разбира се, твърдо определени като слугинстване. И разбира се, ССФ високо стои над него. Joy

# 748
  • София

Адаш, точно. Аз особено сега с 13-годишната кифла редовно казвам по разни поводи, които тя ми създава:"Малка цена за моето спокойствиенце". Simple Smile
Ей сега абсурдката ще те обяви за тотален мързел SatisfiedSatisfied

-----------------
АбсурТ я дефинирай "демонстративния игнор от страна на снаха и тъща" - в какво се изразява? Свека е станала да помага, а снахата и майка й са я завлякли за яката до масата и публично са й казали да си стои на д-то и да не се меси в сервирането или как точно е станал демонстративния игнор?

# 749

Ами, ти също не би спретнала подобна простотия, знаейки кое би засегнало хората, на които държиш. Освен ако не само не държиш на тях, ами си решила да направиш и показно.
Без значение дали иде реч за шетане или за каквото друго се сетиш.

О,ако е тенденциозно и при всяка семейна сбирка,все някой ден ще ми избият чивиите и ще я натиря в ъгъла.
Друг е въпросът,че нямам против някой да ми слугува,единственото условие е да почиства добре след себе си..Така де,като ще е гарга,да е рошава!

Общи условия

Активация на акаунт