С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 827
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Както казах пари за апартамента не сме дали , само за ремонт и обзавеждане , тези пари са си спестени от нас двамата и от сватбата , не съм казала че са лично мой ,а на двама ни , в никакъв случай не съм решила че мм е заможен и по тоя начин ще се подсигуря предвид факта че 2 г живеем в къщата на мойте родители , той работи аз също и всеки месец заделяме пари . Апартамента е купен преди 4 месеца не от 20 г. Не съм казала ето тези пари направи си апартамента , а уж с мм го правихме за нас , с доста усилие дойдохме на едно за обзавеждането и с още повече натрапване на мнението на майка му въпреки  различието във вкусовете ни в крайна сметка сега когато е готов и на нея й харесва уж но Както и да е

# 226
  • София
И пак избегна основните ми въпроси, които от вчера ти задавам. Комуникацията е безмислена.

# 227
Няколко коментара по назад казах и за бебето ,и двамата го искахме преди сватбата дори , когато живеехме вкъщи при нашите всичко си беше перфектно , разбирателство , без повишаване на тон но от както неговите родители взеха този апартамент , майка му е на почитно място . Но това не променя факта за желанието на бебето и както казах е никакъв случай не е за да се подсигуря , а защото всичко беше перфектно .

И пак избегна основните ми въпроси, които от вчера ти задавам. Комуникацията е безмислена.

# 228
  • София
Значи, ако правилно съм разбрала, сте направили бебето, преди да си уредите имотния въпрос, т.е. къде ще живеете за постоянно. Лошо и неразумно. Ако бяхте изчакали с бебето, се съмнявам да търпиш почита на мама, виковете по теб и дъжането с теб като с гостенка. Ама вече е фект. Имаш 2 варианта - или търпиш да си последна дупка на кавала или се връщаш у вашите, а за парите, които си вложила лично ти в апартамента - пиеш една студена вода.

# 229
Нож с две остриета са наследствените апартаменти. Аз живея в такъв. И имах известни проблеми. Ремонтирахме го основно. Всичко вътре е подменено. Аз го чувствам като мой дом. Имаше приказки и простотии. Много пъти преди години ми е идвало да хвърля ключовете и до там. Но защо ? Аз се привързвам към мястото на което живея.
Обмисляме закупуване на ново жилище в друг град , но след време. Може би и в близките години.

# 230
  • София
pebals94, щом сте постигнали компромис, значи нещата са под контрол. Имай предвид, че ако свекървата е властна персона, то тя ще се опитва да налага мение дори ако жилището беше лично твое. Дори да не налага мнение, а само да изказва негативно такова, пак може да ти скапе настроението. Моята си е позволявала да ми каже: "Ауу колко грозен лак за нокти! Защо си си го сложила такъв?" Аз отговарям, че на мен ми харесва, а тя ми казва, че ако имам добър вкус съм щяла да рабера, че не струва  Grinning  Колкото да са дреболии е достатъчно да ти вдигне кръвното. Не съм очаквала всеки път ММ да скача в моя защита, нито искам той да спре да обича или контактува с майка си, заради подобни изцепки. Важното е групово (той и тя) да не се отнасят с теб като с втора категория човек. А ти си сведи до минимум общуването с нея.
В няколко поста, не може да се хване цялата ситуация. Надявам се избухванията на ТМ да са се дължали на изнервеност около ремонта и факта, че той е попаднал между чука и наковалнята. От уважение на мъжа към майка му, до позицията изцяло да я поддържа за сметка на жена си има чуствителна граница и се надявам, че си достатъчно умна, за да я усетиш.

# 231
  • София

Ами тя написа на кого са, ама ти по принци не четеш темите в които пишеш, та така...няма как да знаеш, че парите има са общи, вкл. и тези 25к.
Иначе и на мен ми е интересно как така е нямала ключ, и защо го търпи, че и дете ше му ражда, ама тя удобно избягва някои въпроси.

Е, това си е живо заяждане, защото много добре знаеш, че хем чета, хем помня факти.
За да питам за парите, значи това "ние дадохме, парите са общи", след като са женени от 1 година, нищо не обяснява, нали?
Дали и парите им не са толкова общи, колкото апартамента е на момчето?
Добре поне, че сме на едно мнение за това, че тя се измъква по тъча, вместо да изясни ситуацията.

# 232
Или полека се отстоява.Прави нещата ,които харесва и не слуша, а камо ли погледи да гледа.Справят се сами и не допускат вмешателство. Всички свекърви и родители въобще дават акъли, зависи кое ще вземеш ,може и свестни ъсвети да има. Правиш се че слушаш и продължаваш напред. Синът не е готов да отсвирва, при подаръка съвсем не е готов, с времето ще се научи. Всички се научават в крайна сметка. Разбрах ти разочарованието, всеки има такова.Различни семейства, много разлики във вкуса и разбиранията ,напасват се първо младите помежду си и после с другите. Ще имате нужда от родителите, просто те сега трябва да се оттеглят вие да се нагодите един към друг, с детето, в новия дом, сами.Не минава без ядове.
И правилно са казали, това жилище след 10 годиин примерно ще е за ремонт отново, особено с деца се цапа, износва , появяват се детски следи.Може да си купите друго нааттък.Но няма да се анложи ако сте си на мястото.Ти си с нагласи на твоето,той на неговоот семейство. В прав текс си кажете,той особено, че имате нужда да сте сами без надзор да си паснете.Пък после са добре дошли.
Нахална си е да  е с вас и да избира обзавеждане.Ако при избрано не е харесала, е нетактична.Не сте безмозъчни да ви диктува.

# 233
  • София
Написала е съвсем точно откъде са парите:
Скрит текст:
Нервите ми са железни за сега , но това няма да е вечно ...
Уж се обичаме , близо 2 г живеем вкъщи и нещата са ок , а колкото до ремонта
добре че
имахме останали от сватбата, а и си имаме касичка в която пускаме постоянно ,
Скрит текст:
та мисълта ми беше че парите ни са общи,а не  само мой или само на ММ. И да това че някой ден може да ни каже махайте се, сме си го мислили и двамата . Някак си се чувствам като на гости в свекървата , а не като вкъщи , макар че всичко което е сега ,сме си го платили ние ... колкото до детето, бях категорична че не тя е човека който ще казва моето дете, къде ще спи и каква количка ще има , реакцията беше мирна последвана с лош поглед .. но не спира да напомни колко много е искала да имаме момиче , а ние сме щели да имаме момче ... вместо да се радва тя ... допълнително ме товари ,а това бебче толкова много да го искахме с мм още преди сватбата , а сега все едно съм виновна че ще е момче а не момиче .....

# 234
  • София

Ами тя написа на кого са, ама ти по принци не четеш темите в които пишеш, та така...няма как да знаеш, че парите има са общи, вкл. и тези 25к.
Иначе и на мен ми е интересно как така е нямала ключ, и защо го търпи, че и дете ше му ражда, ама тя удобно избягва някои въпроси.

Е, това си е живо заяждане, защото много добре знаеш, че хем чета, хем помня факти.
За да питам за парите, значи това "ние дадохме, парите са общи", след като са женени от 1 година, нищо не обяснява, нали?
Дали и парите им не са толкова общи, колкото апартамента е на момчето?
Добре поне, че сме на едно мнение за това, че тя се измъква по тъча, вместо да изясни ситуацията.

Aми изкарани от техните заплати + събраното от тяхната сватба, за мен са техни, не на свекървата или на някой друг. Ти го разбирай както искаш.

# 235
  • София
Добре, само пак няма отговор на въпроса, защо авторката се е съгласила да се дадат за ремонта и какъв е тоя номер с липсата на ключ за нея? newsm78

# 236
Авторката отговори непряко-всичко е било  нормално до покупката  и е имала очаквания да остане така. Също и е наивна още.За ключа единствено обяснение  е, че е за двамата наличния ,заедно са,явно свека е играла важна роля с ремонта или си го има от покупката.
Като семейство парите са им общи, от сватбата са подарък, който не се дели и връща, събирали са заедно.
Огорчението е  разбираемо.Наистина това правят имотите. Но мача е свирен, нататък ...
Имам въпрос към нея-сега уж харесвала свека, що трябва да харесва и що  е важно и за нея, не чака ли одобрение най-наивно.Защо обръща внимание на одобрения или неодобрения, това е проблем нататък да отстоява себе си.Докато се озръща няма да стане.

# 237
  • София
Боряна, на теб ли да се обяснява, че на война ще е като на война и полза за отношенията с мъжа ѝ няма да има никаква? Та, те са в началото на семейния си живот, чакат бебе, а ти предлагаш "отстояване на себе си", с конфронтация, при положение, че момчето реагира зле точно на това? newsm78

# 238
  • София
Ще се съглася с Абсурд за последното.
Не е нужно да отстоява себе си пред свекървата, за решения, които се взимат единствено в семейството. Мен се опитаха да ме вкарат в такава схема в началото на брака ни. Ако бях започнала да се обяснявам като ученичка, само щях да изхабя нерви и накрая пак щях да напрява това, което съм преценила за нужно. Вместо това отговарях с "Така съм решила", "Така съм преценила", "Ако имам нужда от съвет, ще те попитам, благодаря" и приключвах въпроса без да се разправям.

# 239
И що си мислите  да остоявам  е нещо друго освен така искам аз.Харесва ми така  и се радвам на това.
Но пропускате въпроса защо очаква одобрение, вашето отстоявам връзва ли се с одобрение?

Общи условия

Активация на акаунт