С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 834
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • при късмета
Докато те няма през деня, не може да му се сърдиш за това къде ходи и какво прави. Виж за разговорите - продължение на срещата, повечето биха се дразнили. Тях може да опитваш да прекратяваш, в крайна сметка нали затова се е прибрал, да се видите. Ако пак ще говори с майка си, да не си е тръгвал от там.
Винаги ли е било така или това ежедневие е започнало от скоро? Защото ако е от доста време, а си се сетила на 50г., че те дразни, се чудя защо сега

# 301
И аз се чудя как може на ММ да му е интересно по цял ден да се занимава с майка си. Ходи с нея по пазари, купуват по списък зеленчуци за туршия, после са в Кауфланд с брошурата.
Седят си двамката, идват някакви баби на гости и свекито започва да се хвали какъв син има и как ходи с нея на Женския пазар.
Ами тя е виновна, защото само си търси поводи да го викне при нея- трябва да се премести някой бидон, да се свалят буркани в мазето, да се закарат буркани до Минчето, да се докара Пенчето от пенсионерския клуб. Пералнята много бучи и се клати, да отиде да я погледне. След това крушката свети много слабо или много силно. Абе все някакви причини си намира да му звъни.
Ако ги видиш отстрани двамата, ако не ги делят 30 години разлика, направо са си като гаджета. Тя е обсебена от сина си.
Само му звъни и го пита какво иска да му сготви утре за обяд, когато дойде.
И самият син не е много в час, щом по цял ден се занимава с майка си и другите баби от компанията.
Ама разговорите са ... то и аз не мога да определя коя е точната дума, но последната тема беше как "Минчето е купила на промоция ютия от Кауфланд и е казала, че ще дойде на обяд да я покаже". Ама свеки и се е обадила да дойде по-късно, защото тогава Иванка ще мине да види как е станал кекса."
И това му говори вечер по телефона, след като цял ден преди това е бил при нея.
Пълен ужас.

# 302
  • София
Офф - какъв бизнес е развил че му носи доходи без дори да го наглежда? И аз искам щото.
Деца? Двамата ли живеете?

# 303
  • Варна
Този, имотния ли е, който броял храната на детето ти. Нали нямате брак, защо го търпиш? Не си достатъчно атрактивна да му задържиш вниманието.

# 304
  • Варна
То няма лошо свека да ги говори тия неща, това й запълва дните. Ама щом на него му е интересно...

# 305
Дразни ме, защото
Скрит текст:
се държи все едно със сина и са едно семейство, а все пак той е почти на 50 години, а тя на 80.
Тъй като ММ разполага с много свободно време, не работи и му е скучно, всеки ден става, пие кафе и отива при майка си. Там какво прави не знам, но си гледа телевизия, обядва, говорят си за бабите от квартала и вечер, преди аз да се върна от работа или паралелно с мен, се прибира благополучно. И това не е всичко. Към 8 часа всяка вечер свекървата му звъни по телефона и пак започва да му разказва за Минчето, Данчето, Пенка, Менка, както и за всякакви други глуповати истории от нейното ежедневие. И той я слуша. Това е всеки ден, без изключение.
Ако случайно по някаква причина не може да отиде физически при нея, се звъни по телефона по цял ден и пак се обсъждат същите идиотизми за бабите от квартала.
Това е ужасно дразнещо за мен, но според ММ, един добър син трябва да е близък с майка си. Така де, ама чак толкова, та те двамата са като гаджета пенсионери, които по цял ден обсъждат промоциите в брошурите на хипермаркетите и случките с кварталните баби. Рецепти за туршии-също.
В началото харесвах свекито, защото е грижовна къщовница, готви, не е глупава, ама това обсебване на сина и вече ми е противно, затова и започнах умишлено да я отбягвам.
Дразни ме също, ама това вече е паралелна история, че ММ купува всичко за нейния апартамент- нови уреди, техника, прави и ремонти или тя си измисля нуждата от такива и изобщо се грижи за нейния дом, все едно той живее там. Да, един ден сигурно ще живее, ама както са тръгнали нещата, може и по-скоро да стане това.
Сигурна съм, че свеки ще бъде най-щастливата баба на света, ако синът и живее с нея. Ще му готви и няма да му се кара, че пуши вътре като мен. Няма да го критикува и да изисква нищо, само да е около нея и да му се радва.
Хм, ти беше авторката на вече заключената тема "Отговорностите и разходите в къщи. От това, което изписа в тази тема, мисля, че последната грижа на твоята Лирическа Героиня е свекървата. Няма защо да се дразни точно от нея.

# 306
  • Варна
Същата ли е?! Леле, значи тя още е с него?

# 307
  • Варна
В др. тема заяви, че търси нов партньор. Тя да си изясни реалното състояние. Да не е самотна, но аптала да е имотен и щедър. Grinning

# 308
Офф - какъв бизнес е развил че му носи доходи без дори да го наглежда? И аз искам щото.
Деца? Двамата ли живеете?

Има имоти, които дава под наем. Не работи нищо.

Нямаме общи деца, аз имам син.

Според мен и на ММ му е досадно понякога да се занимава с майка си и нейните истории, ама го прави- от скука, от убеждението, че трябва да е добър син, от желание да не я разочарова.
Тя има още един син, но той не поддава и затова тя се е вкопчила в тоя.

# 309
Е, поне ЛГ е разрешила загадката от предишната тема къде обядва любимият - при мама, къде другаде.

# 310
А дали яде кюфтета?

# 311
  • Варна
Тя не ги насилва, той отива, там му харесва. Ти замисляла ли си се, че не му даваш, това което харесва? Може майка му да инициира срещи с по - переспективни булки?

# 312
Освен това, ако той пътува някъде през деня, тя винаги иска да я взима с него- на разходка.
Просто иска да са заедно по един обсебващ начин.

Темата тук е за свекървите и няма нужда да я разводнявате със странични житейски ситуации, дами!

# 313
Темата тук е за свекървите и няма нужда да я разводнявате със странични житейски ситуации, дами!
Да бе, човек. Просто ти казваме, че при описаната от теб ситуация в другата тема, свекървата е последната грижа.

# 314
  • Варна
Ами имаш си мамино детенце и свекърва пиявица. Даже и без страничните житейски драми звучи като да палиш джапанките.

Абе, това на Даски ми мяза, дами Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт