С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 749
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Ключът е в думата удоволствие. Ако на бабата и е приятно нямам против да прекарва време с децата. Никога не съм натрисала децата си. Изключение правят случаите в които съм лежала в болница. Тогава нямам избор. Мисълта ми е, че не желая дъщерите ми да са като бреме за който и да било.

# 496
Е, то моето е на дъщерята. Simple Smile

# 497
  • София
Дори и най-ненаблюдателният човек, който не се интересува от  чуждия живот, вижда  очевидни неща.  Някои от вас са много над нещата, ама като дойде ден, да сте на мястото на свека, вадете тефтерчето (образно казано)  и четете. Да не стане "Май мама  свека за това е била права".
И какво от това? Той е никой. Човек, който отива някъде на гости и цъка с език срещу домакините (или един от тях), значи му липсват първите 7.

П.П.  "Мама" или "свекървата" имаш предвид?

Не съм давала на майка ми да ни гледа детето – с мъжа ми се справяме. И на свекърва ми нямаше да го давам, ако беше жива.

# 498
  • при късмета
Дори и най-ненаблюдателният човек, който не се интересува от  чуждия живот, вижда  очевидни неща.  Някои от вас са много над нещата, ама като дойде ден, да сте на мястото на свека, вадете тефтерчето (образно казано)  и четете. Да не стане "Май мама  свека за това е била права".
Единственото очевидно, което беше в разказа ти е, че свекървата седи, а тъщата помага. А защо цъкащите с език не предположиха, че свекървата е оставена да си почива, вместо да тича насам натам и седенето задължително трябва да има негативно обяснение?

Аз обичам деца като цяло. Ще съм от помагащите вероятно и много чинно ще слушам снахата и сина за внучетата. До тогава ще съм забравила много неща за гледането на децата, вероятно други правила ще са се появили и те ще решават каква линия да следват. Аз за мойто съм слушала само падеатъра, те да решат кой да слушат, най-добре да е един, че много баби-хилаво дете

# 499

Не съм давала на майка ми да ни гледа детето – с мъжа ми се справяме. И на свекърва ми нямаше да го давам, ако беше жива.

Предполагам , че и моите щяха да се справят, но за мен е удоволствие да поседя с внучето, а те да излязат някъде двамата.

# 500
  • Най-красивата страна
Едно е да помолиш бабата да изведе детето на разходка или да го гледа вкъщи за 2-3часа.Съвсем друго е да го изпратиш при баба за три месеца примерно.

# 501
Дори и най-ненаблюдателният човек, който не се интересува от  чуждия живот, вижда  очевидни неща.
Виждането на очевидни неща НЕ ми дава правото да се меся, ако не са ме питали. Или, казваш, ако видя (само пример, нямам внуци все още), че снахата къпе бебето веднъж седмично, а аз смятам, че е правилно да е всяка вечер, имам правото да давам акъл - Непоискан, и да натрия тиквата на сина кВа нескОпосна булка си е взел...

# 502
  • при късмета
Дори и най-ненаблюдателният човек, който не се интересува от  чуждия живот, вижда  очевидни неща.
Виждането на очевидни неща НЕ ми дава правото да се меся, ако не са ме питали. Или, казваш, ако видя (само пример, нямам внуци все още), че снахата къпе бебето веднъж седмично, а аз смятам, че е правилно да е всяка вечер, имам правото да давам акъл - Непоискан, и да натрия тиквата на сина кВа нескОпосна булка си е взел...
Виж ся, ти рядко ги виждаш/чуваш, така че спокойно като се чуете на 2 седмици, ти веднагически да си извадиш изводите, че на толкова се къпе бебето. Ако искаш практически можеш да натриеш носа на сина и снахата когато си поискаш Joy

# 503
  • София
Косите, в семейства, в които няма особена привързаност и са останали само заради децата, е логично след излизането им от къщи майката да няма кой знае какви други радости и развлечения.
Защо да няма? Жената спокойно (и би трябвало) да има свои интереси и забавления, свои приятели, които нямат връзка с мъжа ѝ. Нали преди да срещне този мъж, тя е била личност, имала е интереси, забавления... Не би трябвало да оставя бракът ѝ да претопи тази личност.
След 30 години брак
Пиша каквото е, а не какво трябва да бъде.
Имам колежки на 55-60, които без мъжете си и крачка не правят, ти говориш за несвързани със семейството приятели...Особено в по-малките населени места.

# 504
Па лош пример даваш, щом бебе  ще ми къпе на седмица ,себе си на две тогава, дали не заслужава  малко натриване на носа?Точно това не може да се случва днешно време, хората се къпят всеки ден, че и по два пъти  на ден.А бебета се къпеха  до 6 м всяка вечер , след това през вечер, а само се обливат и  измиват.То разликаат в косата де.За преди 40 год говоря.
Ама наистина   ми е любопитно било какво правят, да си разкажат, някаква илюзия за заедност.С времето ми мина и не се дразня  вече, когато не знам нещо.Но  обикновено  следварително си казват важните неща.
Трещи ,гледаш  ,че са ти подръка.И най-важното е , че можеш.

# 505
  • София
Скрит текст:
Косите, в семейства, в които няма особена привързаност и са останали само заради децата, е логично след излизането им от къщи майката да няма кой знае какви други радости и развлечения.
Защо да няма? Жената спокойно (и би трябвало) да има свои интереси и забавления, свои приятели, които нямат връзка с мъжа ѝ. Нали преди да срещне този мъж, тя е била личност, имала е интереси, забавления... Не би трябвало да оставя бракът ѝ да претопи тази личност.
След 30 години брак
Пиша каквото е, а не какво трябва да бъде.
Имам колежки на 55-60, които без мъжете си и крачка не правят, ти говориш за несвързани със семейството приятели...Особено в по-малките населени места.
Всъщност, говорех за майка ми, която другия месец става точно на 80. Описах какво е.
Жени, които позволяват бракът да ги претопи... Hands Minus1

# 506
Миленака, не разбрах - даваш майка ти за пример или обратното. Защото на 80 години никак не е лесно да имаш някакъв свой си, отделен и извън семейството/семействата на децата ти живот. Дори и да са здрави и на крака, повечето хора, да не кажа 90% от всички, достигнали тази възраст, нито имат вече тълпи живи приятели, нито физическа възможност да припкат насам-натам. Виж, 60-70годишните и без особени здравословни проблеми, е добре да не зациклят само и единствено върху деца и внуци, а да се радват на живота, докато още могат.

# 507
  • София
Точно давам майка ми, на 80 години, за пример, да. Преди дни ѝ поръчах билети за Мирей Матийо, преди около 2 седмици ѝ проверявах туристическа фирма дали е читава, защото си била харесала екскурзия... Всичко това го прави с приятелки, тя не ходи сама.
И виждам по-млади от нея, които се въртят около семействата на децата си и това става проблем.

П.П. Да допълня, че тя е вдовица, но и когато баща ми беше жив, тя си имаше своите интереси, своя живот, своите приятели...

# 508
Тогава е за завиждане, че има още налични, здрави и навити за хайманосване приятелки Simple Smile
Да ти е жива и здрава още дълги години!

# 509
  • София
Така си и мислех. Жената е сама, приятелките сигурно и те са сами...
А всъщност аз писах за съпрузи, които не са привързани един към друг особено и вече ги няма грижите покрай детето, които са ги сплотявали.
Като добавим и финансовите ограничения...Не всички живеят в голям град и взимат прилична пенсия.

А в съседна тема жена на 22 твърди, че не е редно тя да ходи сама без гаджето на екскурзия...
После ми говорете за вашите майки...Има и други типове жени

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 17:17 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт