С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 734
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • при късмета
Абсург, няма внучета. Този казус обсъждаме. Никой нищо не замита
Ооo,има  свекъри, които са  си  отстъпили  етажите,  но  нямат  достъп, дори  и  с  покана, докато мама
 е  добре  дошла  винаги!   Виждала  съм  с очите  си    как такива  тъщи на семейни  тържества  пренасят, отнасят,  къщуват  в етажа  даден от свека и се правят на домакини. На свекитата  желанието  за помощ се отрязва моментално.Тя там  да  се  натиска на  стола. И хич не се усещат как другите гости тайно цъкат с език на  такава наглост ли,  простотия  ли.

# 526
  • София
И да махнеш внучето, пак същото остава- замитане на главното. Отношението.

# 527
Ще я извика, ако не е  под чехъл.
Аз съм толкова заета, че нямам време за мене си, та ще ме е еня за другите,.Но пак казвам,че има ачик неща и кьорав да си, пак ще ги видиш.   
И  още  нещо. Като се сетя как съм пестяла всяка стотонка, как съм носила тухли, камъни и цимент наравно с мъжа ми, няма да ми е никак приятно да се чувствам избутана  в ъгъла.   Слава Богу, съм случила на сватя, та няма подобни мераци. Помагаме коя с каквото може.

# 528
АбсурТ, объркала си казуса.
Ставаше въпрос, че свекървата е дарила етаж, но не й дават да прислугва на тържества. Карат я да си седи, а снахата и майка й прислугват на гостите.
Непонятно е ми защо и свеки и гостите виждат нещо силно нередно в това.

КАГ, интересно ми е защо ако не прислугваш на масата ще се чувстваш изолирана. Наистина ми е интересно, благодаря предварително.

# 529
  • при късмета
Аз съм толкова заета, че нямам време за мене си, та ще ме е еня за другите,.Но пак казвам,че има ачик неща и кьорав да си, пак ще ги видиш.   
И  още  нещо. Като се сетя как съм пестяла всяка стотонка, как съм носила тухли, камъни и цимент наравно с мъжа ми, няма да ми е никак приятно да се чувствам избутана  в ъгъла.   Слава Богу, съм случила на сватя, та няма подобни мераци. Помагаме коя с каквото може.
Само разнасянето на чинии ли те кара да не се чувстваш изолирана? Дребнаво е да мислиш "сакън святата да не премести чиния в дарения от мен имот". По-лошо от дребнаво, безкрайно глупаво е

# 530
  • София
Но ако жената не може да избере кой да ѝ помага, то тя също е под чехъл. Или на нея ѝ се полага?

П.П. Ето затова не се съгласих да стана завряна снаха – "Жилището е ваше, но не съвсем".

# 531
  • при късмета
Така и не разбрах защо цъкащите не са го изтълкували, че свекървата е оставена да си почине. Ако и с друго помага, същите тези ще цъкат "виж я тази, дойде и за една чиния не помогна на дъщеря си, а пак свекървата не подвива крак на празник", за тъщата, ако ролите са разменени. На такива няма угодия и се чудят за какво да се хванат

# 532
Ставаше въпрос, че свекървата е дарила етаж, но не й дават да прислугва на тържества. Карат я да си седи, а снахата и майка й прислугват на гостите.

КАГ, интересно ми е защо ако не прислугваш на масата ще се чувстваш изолирана. Наистина ми е интересно, благодаря предварително.

Е, то зависи как са те пратили да седиш, от "седни, почивай, ние ще сервираме", до "сядай си там, няма какво да ми
помагаш", придружено със съответната физиономия, има планина разлика. И да, прави гадно, конфузно впечатление на останалите и без да са клюкарки.

# 533
  • София

Смесих ги, затова казах да извадим внучето. Simple Smile
Ще ти обясня- има хора, за които шетането на гостите е кеф, а не прислугване.
И при семейно тържество, да бъдат демонстративно заставени да си седят на стола, за да се покажат снахата и мама ѝ колко ги бива, и колко не иска да мръдне НЕГОВАТА МАМА, е обидно. Толкова е просто.

Да не говорим за това, че гостите са общи познати и близки, и на свекървата не ѝ е било приятно да я определят като мързел, оставил милата снахичка и мама ѝ да се скапват от бачкане.

# 534
  • София
Скрит текст:

И при семейно тържество, да бъдат демонстративно заставени да си седят на стола, за да се покажат снахата и мама ѝ колко ги бива, и колко не иска да мръдне НЕГОВАТА МАМА, е обидно. Толкова е прост
о.

Да не говорим за това, че гостите са общи познати и близки, и на свекървата не ѝ е било приятно да я определят като мързел, оставил милата снахичка и мама ѝ да се скапват от бачкане.

Хм,  с такива "близки", врагове не ти трябват.
Както казах, домакините да си подбират по-добре "близките".

Зрял човек се цупи защо не са го поканили да си играе с други двама. Не завиждам на снахата. На нейно място бих се държала на две ръце разстояние.

И защо само двете са играли примък-отмък, домакинът къде е блял, че е позволил на тъща му да му върши работата?

# 535

И при семейно тържество, да бъдат демонстративно заставени да си седят на стола, за да се покажат снахата и мама ѝ колко ги бива, и колко не иска да мръдне НЕГОВАТА МАМА, е обидно. Толкова е просто.

Дa ти пука какво ще мислят гостите,е едно.Друго е да изпитваш кеф да ги посрещаш.Ама не за да се покажеш каква блестяща домакиня си,а за да им доставиш удоволствие с посрещането.
Една цел,различни мотиви.

п.п.Аз съм тотален непукист,обичам и да посрещам и да угаждам,ама нямам против и да си стоя и да ми принасят.
А кой какво си мисли,докато ми гостува у дома,през метлата ми е.

# 536
Трактовката на usmihni_mi_se е вярната, според мен, не е до "биването" или излизане на мързелива пред родата. Тя родата обикновено си знае хората и нито е глупава, нито сляпа, не знам защо някои си мислят така Simple Smile

# 537
КАГ, ти не разбра ли, че каквото и да кажеш, ще те насметат в ъгъла.

# 538
КАГ, ти не разбра ли, че каквото и да кажеш, ще те насметат в ъгъла.
Абсолютно точно.

# 539
  • Пловдив
Защо го даде като на практика не искаш?!!?! Така звучиш.

Общи условия

Активация на акаунт