С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 683
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Как пък ще звучи така!?
Нима вие не очакнате благодарност и признание за делата си, успехите си, помощта другиму!
Защо ли не ми се вярва - правите жест към друг човек, ама дали ще ви благодари, хич те ви интересува? Да, бе, да Simple Smile

# 541
  • при късмета
Към друг човек, може би. Но жест към детето си трябва да правиш по друг начин, не като към всеки друг. Или го правиш безкористно или изобщо не го правиш

# 542
Ами и на мен ми се вижда странно свекървата, която живее в къщата и е част от разширеното домакинство да не взема никакво участие, пък майката да е привикана да помага. Ако снахата си вършеше всичко сама или с помощта на другия домакин - мъжа си, окей, ама майка и да дойде от своя дом и да търчи с подноса, а свекървата хич да не участва е много демонстративно игнориране. Да и бяха дали да поднесе на гостите нещо там, да я включат... Много личи, че е нарочно...

# 543
  • Пловдив
Как пък ще звучи така!?
Нима вие не очакнате благодарност и признание за делата си, успехите си, помощта другиму!
Защо ли не ми се вярва - правите жест към друг човек, ама дали ще ви благодари, хич те ви интересува? Да, бе, да Simple Smile
Ами от отношението изглежда сякаш е дадено под условие - дава жилище, но очаква уважение. Аз май не бих се занимавала да давам, не че съм толкова егоист, то просто нямам чак толкова.

# 544
И на това кой сервира ли се обръща внимание? Ужас! Добре значи правя като оставям ММ и майка ми да шетат. На свеки и аз не давам, защото тя като не идва у нас не знае нищо къде е. Т.е. за да шета и аз трябва да съм там, защото все ме привиква. А идеята е ако някой ще шета вместо мен, то да го прави без да ми подвиква през една минута. Иначе по-добре аз да си го правя. Майка ми вече е понаучила местата и с ММ се оправят. Тя кухнята ми няма място за повече от двама.

# 545
Ами от отношението изглежда сякаш е дадено под условие - дава жилище, но очаква уважение. Аз май не бих се занимавала да давам, не че съм толкова егоист, то просто нямам чак толкова.
Не я разбирам аз така КАГ.
А ти мисли отсега и се стягай, за да има какво да даваш, че с тези трима сина, респективно - 3 снахи, направо ми е жал за теб. Ще има да те разнасят: "Таз пък наш'та свекърва цял живот само по кефа си и по ски ходИла, за по едно апартаментче не си мръднала .... да направи" Joy

# 546
  • Пловдив
Не я разбирам аз така КАГ.
А ти мисли отсега и се стягай, за да има какво да даваш, че с тези трима сина, респективно - 3 снахи, направо ми е жал за теб. Ще има да те разнасят: "Таз пък наш'та свекърва цял живот само по кефа си и по ски ходИла, за по едно апартаментче не си мръднала .... да направи" Joy
Напротив, едно. Пък синовете трима. По едно за всеки и едно за да живеем с Благоверния - 4 жилища. Че как става това в днешно време при цените в Пловдив?!!?!!? Аз искам и нова кола да карам, и на ски да ходя, че и на море обичам.

# 547
Нито КАГ иска да каже това, нито някой  вникна какво писах-време и напасване ,прошка и търпение да се стигне до разбирателство. Мама има вече доверието ,свекървата трябва да постигне ,заедно двете да го постигнат   и минава време ,много време. Една ,две постъпки  напаснати ,три с проблем някакъв.Голямото задълбаване не помага, многото приказки тоже. Децата ни познават в цялост и мислите ни и няма да се заблудят какво искаме да кажем, накъде бием, но с другото дете не е така ,то се доверява на неговите близки.Търпение  и всичко си идва на мястото ,след еуфорията на  новата жена в семейството , на новото семейство и  новите близки,  идва отрезвяване  и  делничност. Големи промени до децата  са малко, ако не са дълго заедно като гаджета, е кратко време.Но с децата идват  и големи промени. Повече близки отношения покрай тях, повече  гафове.
За да има разбирателство и напредък-  търпение  и  прошка.
Разбира се, да хвърляш подаръци на племенници си е постъпка на кучка.Не бих правила дори опити с такава.След такава изцепка ме е загубила ако не завинаги ,за дълго.Но това са крайности.Моите  след изписването си шетаха двамата, нямам ревност към сватята, двете гледахме децата у  нас, аз нямам проблем с нея никакъв. Дори сватът ме изкефи като каза ,че сме едно аз и те ,  каквито са те ,такова и аз. Но някои хора имати  става битка. С времето се оправят нещата.  Ако е само да си чешем езиците, давайте...
Да се реши проблем, трябва да се намерят корените му.

# 548
  • София

Е, то оставаше да очаква неуважение!
Дори и да не е дала нищо, както ти се каниш да не дадеш нищо, защото си решила отсега, че нямаш за даване, не е ли в реда на нещата да очаква уважение?
Както и ти, де.

Само дано не се извърти пак приказката към това, че уважението не се дължи на никого, ако специално не го заслужи.

# 549
  • Пловдив
Само дано не се извърти пак приказката към това, че уважението не се дължи на никого, ако специално не го заслужи.
Не се дължи, да. Аз и не очаквам.

# 550
Трещи, да си ме пращат, където искат моите постоянни опозиционерки тук.  Много добре схващат  какво казвам, ама не им изнася. Изобщо не иде реч за сервирането и шетането, а за пОказната демонстрация.

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 22:59 от K.A.G.

# 551
Не знам кой крив, кой прав, но в духа на темата да споделя, пък после коментари:). Лятото на плажа  семейство с малко дете взели и свекървата да го гледа. То търчи насам-натам, майката и бащата се опънали на пясъка, а бабата след детето...еми не ми е нормално- млада жена да се опне, а пък бабата  да въздиша след малкия. Същото явление видях в един ресторант преди две вечери- майката и бащата си вечерят, а свекървата държи детето на пързалката-дожаля ми. Това го казвам във връзка с това, че свекървата стояла, а снахата шетала с майка си. Може да ѝ е било неудобно на снахата да кара свекървата да шета. В такива случаи най-добре да си сервира с мъжа си, да няма сърдитити и криво разбрали.

# 552
  • София
Скрит текст:
Не се дължи, да. Аз и не очаквам.

Да, хората сме различни. За мен, дължа уважение на всеки- въпрос на интелигентност и ценностна система. В понятието "всеки"е включено и себеуважението.
Накратко, не си представям да не уважавам децата си и те да не ме уважават.

# 553
Не знам кой крив, кой прав, но в духа на темата да споделя, пък после коментари:). Лятото на плажа  семейство с малко дете взели и свекървата да го гледа. То търчи насам-натам, майката и бащата се опънали на пясъка, а бабата след детето...еми не ми е нормално- млада жена да се опне, а пък бабата  да въздиша след малкия. Същото явление видях в един ресторант преди две вечери- майката и бащата си вечерят, а свекървата държи детето на пързалката-дожаля ми. Това го казвам във връзка с това, че свекървата стояла, а снахата шетала с майка си. Може да ѝ е било неудобно на снахата да кара свекървата да шета. В такива случаи най-добре да си сервира с мъжа си, да няма сърдитити и криво разбрали.
Може повод да имат младите.Не знаем случая. Но бих  и го правя у нас, да играя с децата и те да хапнат спокойно.Синът е бърз ,но снахата чак сега се съвзема и ми харесва видът и, но се храни бавно и очите и са в децата,чак сега позволява да ги отмести и да ми ги остаяв насаме.Всяка е различна.Те са свикнали да разчитат един на друг.Та не бих отказала, но не бих и приела всеки ден и всеки път.И на море няма да отида с тях, не че те ще поискат.Щом са се разбрали няма проблем.Помня как се хранят две деца   и само свекърът ме е съжалявал да вземе едното в скута си и да го нахрани.Сега столчета има ,но все тая, писва все ти ...

# 554
  • here and now
Противоречиш си.
Как пък няма да взема бабата да си почива а аз да търча.
Нито съм взимала баба нито бих.

Общи условия

Активация на акаунт