Работа, CV-та, HR-и, съвети - 67

• 24 840
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ох, не мога! Нали ми каза, че никога не съм работила, днес седнах и сметнах колко ми е реалния стаж, без майчинство и бременност и летата, в които гледах децата.
Искам да започна работа, а лятото да не си карам отпуската с него. И на къщата няма да ходя! Ще си гледам моите планове.

# 601
  • София
Агент, седни и поговори с него, какви са тия тъпотии, които дрънка. Две деца имате, баба му ли ги е отгледала - като междувременно си преподавала и прочие?

Баси, чак аз се ядосах. Ние сме обратното - ММ все мисли, че се преработвам и гледа да поеме повече неща.

# 602
Не му се връзвай. Като почнеш работа, нека той излиза в болничен и/или отпуск, когато е нужно. Да види тогава....!  Crossing Arms

# 603
  • София
Това е гадното, че доста мъже с този начин на мислене индиректно принуждават майката тя да излиза в болнични, щото тя няма да си остави децата, а те изчакват, щото го знаят.
Това е като с чистенето малко. Ако отсрещният знае, че няма начин да живеел в кочина, ще си прави пас до последно, докато н встъпиш ти. Щото знае, че все пак ще встъпиш

# 604
Catcher, за кои сфери/позиции заплатите могат да стигнат 5000, защото се сещам само за ИТ, финанси, може би маркетинг и ПР. Извън тях толкова високи заплати няма според мен, освен ако не се касае за мениджърски позиции или може би много тясно специализирани, тип инженерни и различните видове прависти.

# 605
съвсем се побърках от размисли с тия заплати Sad
та значи, да си обобщя за мен:
* ако ми харесат как хората на интервюто се държат и т.н. демек ако ми харесва работата (и понеже много искам да се махна от сегашната си) (и разбира се ако ми се стори че покривам изискванията) ще взема да посоча по-нисък минимум, та да се отърва от сегашната работа
* ако не ми харесат много на интуитивно ниво, ще посоча по-висок минимум, та да ме вземат само ако те ме искат ... демек ще ми е все едно дали ще съм там, пък те ако ме искат, ще го дадат този по-висок минимум.
* разликата между минимум и максимум ще ги сложа 200лв (400 май е много като прочетох какво написахте)

а мислите ли, че е ОК на интервю с маратонки? позицията е QA в ИТ, като знам как си ходят спортно всички dev и някои qa ...си мисля, че маратонките са ок. Просто не мога да измисля с какво да съчетая токчетата ... оф писна ми, много е труден тоя живот

# 606
  • София
Дея, ами да, това са сферите общо взето.
Аз го казах като психологически максимум, не че сега казвам толкова или съм го заложила като цел. Просто мисля, че за над това една жена доста трявба да се напъне и да си разбрица здравето евентуално. Simple Smile
Скръм мастъри, проджект мениджъри, финансови мениджъри, риск анализатори в някои по- специфични компании, програмистите ясно, в дигитален маркетинг има хляб и тепърва ще има, инженери, консултанти разни. Сап мап сейлсфорс.

# 607
Ок е с маратонки. Само не разбирам защо ще слагаш минимуми и максимуми. Просто си кажи сумата под която не би започнала при тях и толкова. Всяка читава компания ще ти повиши заплатата според постиженията ти, дори и без да се уговаряте.

# 608
благодаря celika,  ми така и ще направя

# 609
Аз пък не смятам, че е добре да отидеш на интервю с маратонки, независимо от позицията, освен ако не е за треньор по някакъв спорт.
Не е задължително пола и токчета, но може панталон или тъмни, изчистени дънки с ниски обувки.

# 610
  • София
Преди малко минах през нашите QA, всичките са по дънки и маратонки Simple Smile

# 611
Е, да, ама на работа. Хубаво е поне за интервюто малко да се постарае човек.
И аз днес съм с гуменки, ама в началото се понагласях повече... Whistling

# 612
Натали, аз и Тайс сме в бранша и знаем кой на какво оръща внимание. На никой не му пука какво си облякъл, стига да не си мръсен, миризлив, със скъсани дрехи, а да си облечен с нормално ежедневно облекло, щото ще е малко странно да облечеш някакви екстравагантни дрехи.

# 613
  • София
А аз не, Натали. И на интервю, и на работа все съм по дънки и маратонки. В момента също.

Celika, именно.

# 614
  • София
Никого няма да върнат, ако не отиде с маратонки и дънки. Аз за себе си бих сложила тъмни дънки, ниска обувка или на лека подметка и неофициално сако.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 15:08 от The Catcher in the Rye

Общи условия

Активация на акаунт