Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 септ. 2019, 17:17 ч.

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 67

 • 17 473
 • 742
 •   1
Отговори

Анкета

Работа и образование

Опции:

# 285
 • София
 • Мнения: 12 384
А защо не посочваш, какви са ти съображенията, Аиша? Наистина ми е любопитно.

Винаги казвам рейндж, не конкретна сума.

Нищо лично, именно.

# 286
 • Мнения: 1 215
И въпроса ми е към всички: Каква е заплатата за офис асистенти във фирми, които не са в IT сектора? Знам че зависи от много неща, но долу-горе как се движат заплатите нето? Както срещат ли се същите допълнителни придобивки, както в IT сектора, а именно карта за спорт, карта за градски транспорт, допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна, годишно бонуси и май това беше Simple Smile ?

За Варна - от 650 до 1500 лв. нето ( с вкл. бонуси)
Задълженията на един офис сътрудник (като назначение по договор) често излизат извън типично секретарските. Ако само се посрещат клиенти, отговаря за съблюдаване на графика и се изготвят някакви справки, в общия случай се взима ниско възнаграждение, но пак зависи от фирмата - има и такива, които плащат да се усмихваш и да казваш "Добър ден". Но по-често реално вършиш много други дейности - превод на документация, участие при преговори, представяне на изложения, работа (дори да не е точно развойна) над проекти... т.е. много зависи от това какво точно изпълняваш.

За допълнителните придобивки зависи от политиката на фирмата, не от позицията ти в нея. Все още има фирми, които осигуряват само вода и дори за кафето карат служителите да се бъркат.
В предишната ми фирма, каквото се е полагало на мен, същото е било за всеки друг служител без оглед на това в кой отдел работи, дали е управител или хигиенистка. Единствено при месечните бонуси има диверсификация по отдели, тъй като едните реализират паричен оборот, а другите привличат клиенти (при някои е индивидуален, при други при постигнат от целия екип таргет и т.н.). Сега дали хигиенистките и складовите работници също имат някакви бонуси, няма как да знам.

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 09:22 от speranzza

# 287
 • София
 • Мнения: 10 546
Нищо лично, звучиш ми доста адекватна с писането си в темата, но нали знаеш, че масово нещата изобщо не стоят така. Ако не кандидатстваш за директор, разбира се. За ентри или средно ниво ще вземат този, който каже по- малко. Акп каже рейндж,
изключително малко работодатели ще дадат горната сума на интервала.

Само веднъж ми се е случвало още на тел интервю да ме пита, да кажа [x;y] и тя да ми отвърне "значи за под у да не говорим, окей".

# 288
 • София
 • Мнения: 7 334
Кечър, напротив, точно така се действа в повечето компании, моя приятелка посочи рейндж 1500-2800, получи оферта за 2800 за ентри левъл.

За офис асистент, аз писах преди време, позиция трамплин, в по-голяма компания почти гарантирано повишение към администраторативен отдел.

# 289
 • София
 • Мнения: 10 546
Ами, на мен друго са ми казвали познати Simple Smile
За каква позиция, ако не е тайна?

Може би ти ще можеш да ми отговориш за рейнджа за бизнес аналитик в
- средномалка консултантска компания
- в голяма аутсорсинг компания

И преди попитах защо никъде не виждам за начинаещи проджект мениджъри, само вътрешни хора ли взимат

# 290
 • Мнения: 1 215
Обява от 04.10. -# 291
 • Мнения: 1 068
Тази обява е за работа в офис на Еконт/Спиди. 🤣Ако напишат позицията, на която ще го назначат по договор, беше от типа..... товаро-разтоварна дейност/ОЕТРД/ не се сещам точно в момента как беше, едва ли ще я погледне някой

# 292
 • София
 • Мнения: 7 334
Ами, на мен друго са ми казвали познати Simple Smile
За каква позиция, ако не е тайна?

Може би ти ще можеш да ми отговориш за рейнджа за бизнес аналитик в
- средномалка консултантска компания
- в голяма аутсорсинг компания

И преди попитах защо никъде не виждам за начинаещи проджект мениджъри, само вътрешни хора ли взимат
Тази позиция за която говорех е една много привлекателена международна компания, мога на лични да ти кажа да дебнеш обяви коя е компанията че все пак изложих информация за заплащане и не искам да компрометирам, но и там за начинаещи PMOs може да се издейства такава заплата. Ние и външни и вътрешни повишени PMOs имаме.

Бизнес аналитик, пак зависи колко опит имаш но бих предположила че от 1800-2500лв.

# 293
 • Мнения: 6 514
Нищо лично, звучиш ми доста адекватна с писането си в темата, но нали знаеш, че масово нещата изобщо не стоят така. Ако не кандидатстваш за директор, разбира се. За ентри или средно ниво ще вземат този, който каже по- малко. Акп каже рейндж,
изключително малко работодатели ще дадат горната сума на интервала.

Само веднъж ми се е случвало още на тел интервю да ме пита, да кажа [x;y] и тя да ми отвърне "значи за под у да не говорим, окей".
Не знам как стоят нещата масово. Знам как работя аз. Не, не бих взела този, който поиска най-малко. Бих взела най-добрия сред тези, които мога да си позволя.

Имала съм кандидатка, която беше много добра. Знаех, че заслужава повече от това, което можех да ѝ предложа. Обясних и какъв ми е бюджета. Тя взе, че се съгласи. За година, с няколко малки увеличения, заплата ѝ стигна до нивото, което тя беше поискала. А говорим за разлика от 25%.

Имах и друга, на която също не можех да предложа това, което искаше. Разликата беше 100 лева (5%). Отказа ми офертата.

Но всичко е много относително. Първата беше опитна и навлезе бързо. Втората почти нямаше адекватен опит. Съответно за втората нямах стимул да търся каквито и да е варианти. Наех друг човек. От страни погледнато, сигурно изглежда, че съм наела този, който е поискал по-малко. Но всъщност не е така. Просто нивата на заплащане се определят от много фактори.

# 294
 • Мнения: 15 183
Отказвала съм работа, за която са ми се пазарили за 100 лв.
След като ме бяха питали и бях казала конкретна сума /съвсем не много, дори по-ниска с 20% отколкото започнах в последствие на друго място/, ме извикаха на второ интервю, на което ме препитваха цял ден /от 9 до 16,30 ч./ всевъзможни тестове. Дадоха ми списък с документи за започване, които да си подготвя. Никой нищо не казва за заплащане. Накрая се срещнах с две госпожи и едната се държеше доста дръпнато. Каза - заплатата е -100 лв., ако искаш. Тогава попитах защо изобщо ме подложиха на това изпитване, след като съм казала какво искам и никой не е коментирал нищо по въпроса с мен. Тя се обърна и каза - Е, ти за 100 лв. ли ще го правиш на въпрос?!?  Rolling Eyes
Понеже така или иначе се колебаех дали да работя там, тъй като ми беше далеч като място, а и след това отношение, просто се отказах. Ядосах се обаче, че ми загубиха цял ден....
Иначе другата госпожа беше мила, даже се опита да смекчи нещата, но този пазарлък накрая ми дойде в повече.

# 295
 • Мнения: 930
Давам пример с моя позната - Персонален офис асистент на ИД в голяма търговска фирма. Дама под 40 г, с 2 малки деца, с юридическо и икономическо образование. Врътките с ДДС и паралелни фирми минават през нея, подмасовата каса също.
Официална заплата 3000 лв бруто, на ръка още толкова. Допълнително здравно, карта не и трябва - неограничено гориво за колата, храни се за сметка на фирмата, поръчва си всичко за домакинството от Ебаг с осребряване на ф-ри.
Елисавета, нали се сещаш, че няма как да те вземат по обява и да ти делегират подобни задачки.
Когато на интервю са ме питали за очаквана заплата - отговрям "Според щата на фирмта". А пък като не ми хареса съм свободна да си търся друга работа.


Не, че нещо, ама...когато правиш нещо незаконно и с което рискуваш затвор, ми е чудно с кой акъл оповестяваш това публично, на приятели, които впоследствие те изтипосват в някой форум? Просто разсъждавам, но докато има такива фирми, които плащат под масата, крият и крадат ДДС, това подобие на държава няма да прокопса. И после тук се водят спорове колко взимат по ИТ фирмите и защо всички се бутат там. Ясно е защо.

# 296
 • Мнения: 7 319
Ма то си е публична тайна, че масово фирми го правят. Май вече все по-малко... надявам се. Като бях завършила средно имах интервю с някакъв, който ми обясняваше как трябвало да правя такива врътки, ама то тогава вече и без това ми се беше отвратило счетоводтството.

# 297
 • Мнения: 2 823
Да се включа и аз от провинцията, щото София не е България, нали. Та тука преговори, рейнджове и други алабализми не важат. Казват ти заплата еди колко си, ако искаш. Кандидати много. Офис асистентите, независимо от фирмата, ИТ или не, взимат към 700лв. Ако има допълнителни екстри като езици или счетоводни знания, може и до 800-900 да стигне 😁
Аз работя в ИТ сферата. Наскоро ходих на интервю за позиция, която изискваше добри познания в областта на базите данни и перфектен английски. Хората изпаднаха в шок от поисканата от мен заплата от 1200лв. След като се окопитиха ме попитаха какви други знания и компетенции имам за да заслужа такава висока заплата. По късно разбрах, че предпочитат прясно завършили млади хора, за да им плащат по 600лв.
Та така, малко да ви принизя, че тука големи суми се хвърлят и мятат, а сякаш аз живея в някаква друга реалност.

# 298
 • София
 • Мнения: 12 384
За съжаление, София Е като друга реалност в някои отношения. Имам роднини и приятели по малки градове, наясно съм. Всъщност някои се преместиха тук, именно заради парите. Други заминаха по чужбина. Тъжно, но факт.

Всеки в темата пише от собствена гледна точка и опит.

# 299
 • Мнения: 15 183
Хората изпаднаха в шок от поисканата от мен заплата от 1200лв. След като се окопитиха ме попитаха какви други знания и компетенции имам за да заслужа такава висока заплата. По късно разбрах, че предпочитат прясно завършили млади хора, за да им плащат по 600лв.

Аз пък питам, какъв е смисълът да наемеш някой току що завършил за минимум пари, след като не може да ти свърши работата, която трябва и ще си тръгне в момента, в който понаучи нещо и му изпадне по-добра работа и заплата?!?  newsm78 600 лв. си е една идея над МРЗ, каквото и да си говорим.  Tired
Разбира се, че трябва да се дава и път на младите, но на някакви стажантски или джуниър позиции, на които се предполага, че ще се научиш... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт