Много искам брак и още едно дете

• 16 855
  • 482
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
А мъжът как реагира?

# 91
  • София

Засмя се и им отговори,че за да искат такова нещо трябва много да слушат...защото иначе ще ни е трудно....нещо такова....а аз си замълчах....само се усмихнах....и приключихме темата...

# 92
Децата са на 8..9...и 10 години....
Децата ви са още малки и доста години имате докато ги отгледате. На твое място не бих вземала мрънкането на малки деца за "бебче" като сериозен аргумент в ползата на имането на дете. За тях бебето е като кукла, с която да си поиграят. За теб и мъжа ти бебето би трябвало да е сериозна отговорност- и емоционална, и финансова. Всъщност, на кого от вас двамата пада финансовата тежест в семейството? Или е горе-долу по равно на двамата?

# 93
  • София
Децата са на 8..9...и 10 години....
Децата ви са още малки и доста години имате докато ги отгледате. На твое място не бих вземала мрънкането на малки деца за "бебче" като сериозен аргумент в ползата на имането на дете. За тях бебето е като кукла, с която да си поиграят. За теб и мъжа ти бебето би трябвало да е сериозна отговорност- и емоционална, и финансова. Всъщност, на кого от вас двамата пада финансовата тежест в семейството? Или е горе-долу по равно на двамата?

По равно е.

# 94
  • Варна
Малееее, три поредни години. Направо ви виждам като наближат подред 7 клас едно след друго, после 3 абитуриентски бала един след друг, после три студента на ваша издръжка...

# 95
  • София
Малееее, три поредни години. Направо ви виждам като наближат подред 7 клас едно след друго, после 3 абитуриентски бала един след друг, после три студента на ваша издръжка...

И три деца в пубертета едновременно!!!

# 96
  • Варна
И бебе! Черешката на тортата.

# 97
След като финансовата тежест е разпределена поравно, значи си наясно какви ресурси гълта едно дете. Може би мъжът ти точно от това се притеснява. В крайна сметка, по-добре да изясниш за себе си какво искаш повече- този мъж или още едно дете, защото мисля, че двете заедно няма да получиш. Действията му говорят, че не иска още деца. Подозирам и че се дърпа от сключване на брак по една съвсем прагматична причина- ако нещо се случи с него, докато сте в брак, неговото дете ще трябва да дели наследство с още трима души (ти и децата ти).

# 98
  • София
Това си го говорим постоянно....особено за това, че ще са 3 деца в пубертета....то първото вече влиза в пубертета...

# 99
Попрочетох старата тема. Човекът не иска сериозно обвързване и това си е
Цитат
Цитат на: iana28 в пт, 18 яну 2019, 15:01
Много бъркате да знаете...изобщо проблема ми не беше в това,че е предпочел детето си пред мен...а в това, че казва едно, а после се отмята от думите си. И това го прави често и за важни неща. Примерно първо говори да направим ремонт...после променя и казва абе може и да не правим. Първо казва да отидем на екскурзия...после решава да не ходим. Ей такива неща. Които не са като да си промени мнението какво да ядем на вечеря.

# 100
  • София
След като финансовата тежест е разпределена поравно, значи си наясно какви ресурси гълта едно дете. Може би мъжът ти точно от това се притеснява. В крайна сметка, по-добре да изясниш за себе си какво искаш повече- този мъж или още едно дете, защото мисля, че двете заедно няма да получиш. Действията му говорят, че не иска още деца. Подозирам и че се дърпа от сключване на брак по една съвсем прагматична причина- ако нещо се случи с него, докато сте в брак, неговото дете ще трябва да дели наследство с още трима души (ти и децата ти).

Това за наследството не го знаех, мисля че и той изобщо не го знае.

# 101
Предположих, че са в тази възраст. Те не осъзнават изобщо какво е да имат братче или сестриче бебе. Много скоро след като се роди ще започнат да му се дразнят, че реве, че после като проходи им пипа нещата, че им пречи. Достатъчни са си сега тримата. Не се подлъгвай. Дори и да имате финансова възможност, емоционалната няма да ви стигне.

# 102
  • София
Попрочетох старата тема. Човекът не иска сериозно обвързване и това си е
Цитат
Цитат на: iana28 в пт, 18 яну 2019, 15:01
Много бъркате да знаете...изобщо проблема ми не беше в това,че е предпочел детето си пред мен...а в това, че казва едно, а после се отмята от думите си. И това го прави често и за важни неща. Примерно първо говори да направим ремонт...после променя и казва абе може и да не правим. Първо казва да отидем на екскурзия...после решава да не ходим. Ей такива неща. Които не са като да си промени мнението какво да ядем на вечеря.

Това вече не е така...явно му е трябвало повече време за да се случат нещата...

# 103
  • София
Това си го говорим постоянно....особено за това, че ще са 3 деца в пубертета....то първото вече влиза в пубертета...

Само така си мислиш. На 10 години са много далече от пубертета.
Имам си вкъщи един на 18 и един на 12. Много добре знам кога реално започва драмата.

# 104
  • Варна
Поравно разходите ама ти имаш две деца, а той едно. Значи, грубо сметнато, той поема дете и половина, ти също. Финансово говоря. Демек той е "ощетеният". Съвсем елементарна "сметка" правя, да не наскачат сега хора с доведени деца, моля. И ти очакваш да скача от радост, че ще се натоварите още?

Не бъди сигурна, че не го знае това, което посочи Уиш.

Общи условия

Активация на акаунт