Януарски мамчета добрички, дет остават без ръчички!

• 12 602
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
Знам, че е още рано, но да питам
някой има ли намерение да се възползва от услугите на детските ясли newsm78
И откога според вас би могло да се случи това? Как ли да познаем бебоците дали са станали готови? #Crazy

# 241
  • Варна
pepita78, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА МАЛКИЯ СЛАДУР! НЕКА РАСТЕ ЗДРАВ, УМЕН И ВЕСЕЛ!!! А вие да го слушкате!  smile3521

Ние днес имахме натоварена програма. Идваха приятелки на гости, следобед отидох на среща на форумски майки (бяхме 2 и 1 бременна)  Thinking... Сега ми "доставиха" баткото и след малко ще има "Ходом марш по леглата!".
malvina74, аз няма да ползвам ясли, така че съжалявам, че не мога да съм ти полезна.  Confused

Утре, момичета, ще бъда по ползотворна! Лека нощ на всички!newsm09

# 242
Здравейте мамички!
Ние се завърнахме от балкана  Laughing много хубаво беше и даже си починах! Бяхме близо до Велинград - там имаме вила де, та имаше и баби дето да ни глезят  Mr. Green Август пак ще ходим за седмица две.
А вие колко много сте изписалиии и аз да кажа  Laughing

Честито на шестмесечковците и седеммесечковците, които съм пропуснала. Да растат много здрави, усмихнати и спокойни!   bouquet
Благодаря ви за пожеланията за 6-я месец на Бояна!

Бон Тони от сърце ви желая бързо да се оправя Ваньо и от тук нататък само радост и здраве ви желая.
Бодливата радвам се, че и при теб всичко е минало успешно. Бързо възстановяване ти желая и успех и с другите манипулации.
[desi] дано не е било алергия и при вас и всичко за напред е ок! 
Лика ама и от шипкая ли обрив при вас бе мила... хайде дано да е за последно.
Лисана чудесно, че се е изчистил обрива на Дарис! Желая ви да не се появява вече!

Мамчета сигурно ще пропусна някой, но ще ме извините, днес се прибираме и не четох много подробно...

Сега да ви кажа за нашето захранване. Точно на 6м. дадох оризовата каша на Милупа с малко кърма и на мама лакомчо излапа за бързо двете лъжички и мрънка за още. Точно на третия ден вече си ядеше от лъжичката все едно до сега само от там е яла. И е много лакома за седмица си стигна 50мл. каша и то след кърмене. Давах и също сладък картофи елдаот вчера и за сега всичко яде без отказ и отваря уста като гардже. Само като и кажа ама и почва да се оглежда от къде ще извадя лъжицата  Mr. Green Вече пропи и вода от чашата на Авент с накрайника. Около седмица и трябваше и пие по 3-4 глъдки. Та така за сега съм доволна. Само ме притесняваше малко хемоглобина 111, като четох повечето са по-високи. Сега съм взела да и направя брашно от просо, че и то е богато на желязо и след това мисля да пробвам морков, картоф, тиквичка и т.н. само се чудя като омита 50 мл. за норматив дали да въведа още едно даване на твърда храна
 newsm78 какво ще кажете? Иначе кърменията не съм забелязала да са намалели, а през ношта суче по-продължително напоследък.

Хайде за сега лека нощ от нас! Утре пак  Laughing

# 243
Здравейте мили мами!
Отдавна не сме се появявали, но всичко при нас е ОК. Не ми остава никакво време напоследък и въобще не стигам до компа. Не съм ви чела,но ще наваксам, когато успея.
Еми вече говори. Най-често употребяваната думичка е "тата", първата- "айда", освен това- "баба" и разбира се, любимата ми- "мама" Mr. Green. Разтапям се като я чуя, просто. Иначе като е самичка провежда цели монолози, включващи всевъзможни звуци и срички от все повече нови съгласни. Страшно и се кефя Grinning.
Няма желание да седи обаче. Слагам я от време на време, но все се смъква и предпочита да лежи newsm78. Повдига си главичката и раменцата понякога( като за коремни преси), но седнала не се чувства удобно. Но не се тревожа за това. Тя ще си реши кога.
Опитваме се да ядем пюрета и голяма борба пада. Не знам ,дали проблемът е в яденето с лъжица, или в пюретата, но определено не се справяме добре Sick. Но все някога...
Това е за сега .Обещавам да се включа скоро като ви изчета, разбира се, за да не пиша само за нас.
Лека нощ и прекрасна нова седмица на всички мами и сладки бебчета! Hug

# 244
  • София/Овча купел 2

ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА МАЛКИЯ ГОГО!
        ДА БЪДЕ МНОГО ПОСЛУШЕН,ЧАРОВЕН И УСМИХНАТ  love001.

Des29,добре си ни се завърнала.Вече съм по-добре,благодаря че попита.Тази сутрин се чувствах като разглобена,но вече съм добре Wink.Мария също отказа плодовите пюрета преди време,а сега и зеленчуковите.Можеш да използваш тези,които са ти останали за кисел.Малката кукличка ще ги изпапка с кеф feeding.

# 245
Честит празник на всички малки, големи и още по-големи бебчовци.  Hug Растете здрави, усмихнати и щастливи.
Много материал изпуснах, но се надявам да наваксам. После ще ме препитвате, обещавам да си назубря уроците. Mr. Green

Telma, добре дошла обратно. Сигурно си си починала предполагам, ама да те питам как се справи с добронамерените съвети на бабите? Mr. Green Ваште обичат ли много да дават акъл? Питам, щото и на нас това ни предстои та да се подготвя отдалече? Flutter Crazy
malvina74, ние сме записали Мирабел на ясла от май догодина, т.е като стане на 15 месеца. Ще я давам само по два следобеда седмично, за да свиква с езика и да има контакт с деца. До три годинки, докато тръгне на градина не мисля да ходя на работа.
БОДЛИВАТА, радвам се, че всичко е минало добре.  Hug Бързо възстановяване. Има ли кой да ти помага в къщи?
lilli, бебето не се слага да седи. То само се учи. Първо детето се учи да пълзи и от там като пропълзи сяда за почивка. До края на осмия месец трябва само да седне.
likа, при нас Авена оправи работата. Дано и на нашия Алекс му помогне. Милата душичка, много го гушкаме. Hug Ама ти нали по-рано беше захранила, защо толкова късно въвеждаш месото?
sea woman, страхотна поетеса си, браво, много ме развълнува. Hug
[desi], оправи ли се малчо? Дано не е било алергия. Praynig

Първо да ви благодарим, че сте се сетили за нашия мини рожден ден. bouquet
Мама прави торта по случая до 01:30 на предия ден. На деня заведохме принцеса прекрасная на басейн и през цялото време беше smile3534 от кеф с два пръста в устата. Детето толкова се умори, че като се прибрахме в 5 легна и откара до малките часове и пропуснахме тортата. Blush На другия ден станахме облякохме се и се приготвихме за фото шутинг с и без тортата. Снимки по-късно. Захрнихме се с морковче, беше мацане, цупене  и гадене както си го пише по книгите. На другия ден тати облече клоунската премяна и добре, че може да кара самолетче си изядохме цели 3 лъжички. Mr. Green
Вече пълзим ама не по много, защото още са ни слаби ръчичките и крачетата и не ни държат дълго. Ама тренировката е сурова. Всеки ден по цял ден. Mr. Green Пускам постинга и после ще довърша, че съм на повикване. Mr. Green

Последна редакция: пн, 31 юли 2006, 11:59 от doritt

# 246
doritt ,  БРАВО НА МАМА И ТАТЕ ЗА СТРАХОТНИЯ РОЖДЕН ДЕН!Да ви е жива и здрава принцеската!
Ние сме вече ОК, сега бебо спинка, аз аз мързелувам като за последен почивен ден Crazy Мислех да чистя, ама се отказах и се отдавам на мързел Simple Smile
От много мислене реших да захраня със сладък картоф в края на седмицата , ще видим как ще се справим.
А за къпането нещо да ви се оплача - моя бебок МНОГО го мрази това упражнение - става кълбо от нерви като го потопя във водата, стяга се все едно в казан с катран го топя Cry  Не плаче, но толкова уплашено гледа милото и трепери - аха аха да заплаче...Все претупвам къпането бързо-бързо и избягвам да го правя като не е в настроение. Ама и в настроение да е - аз му го развалям. Мислех, че с времето ще се успокои, ама напоследък дори разреждам къпането. не помагат нито играчки, нито по-топла, по-студена вода - нищо. Колкото по-голям става по-страхлив става. Явно няма да сме любители на мокрите преживявания.

# 247
[desi и Дарис имаше такъв пориод,след като веднъж го къпа татко му.Предполагам,че не е внимавал и или го е напръскал или го е полял с вода,не както трябва  Crossing ArmsСлед това къпане Дарис щом схванеше,че го приготвям за баня и започваше да гледа уплашено и като го топна в водата започваше един рев...Бяхме така няколко седмици и споделих с доки,той ме посъветва по няколко пъти на ден да му пускам вода от чешмата и да му давам да си играе.Първия ден гледаше пак уплашено,пипна я 2-3 пъти и се разплака,но постепенно свикна и започна много да се радва като му дам да си играе с водата.Дори сега като го сложа на чешмата прави точни движения все едно си мие очите  Joy Joy Joyмокри си първо ръцете и след това започва да се маже по лицето.Сега нямаме проблем с банята,дори е голяма радост  Grinning но имам едно на ум и не позволявам баща му да го къпе повече  Naughty.Допускаме тате,само като зрител  Mr. Green
Пробвай,може и при вас да има успех  Peace
Благодаря ви момичета Hug,дано никога да не се завръщат гадните екземи

Последна редакция: пн, 31 юли 2006, 13:57 от Лисана

# 248
Здравейте, милички!

Дорит, много се изкефих на твоя постинг.Много сладко си го написала  Party Браво на вас и за басейна и за веселбата  Peace

Деси, да не би температурата на водата да не му харесва newsm78 Или пък да се страхува от самата вода newsm78 Що не пробваш да го обърнеш на игра с гумени играчки, песни, танци и така да го залъжеш знам ли newsm78

Абе майчета как са бебковците в тия жеги?Али много се изнервя милата.Само тичаме да се мокрим на чешмата.За капак имам чувството, че напира второ зъбче Thinking За сега го няма де, но всички останали признаци са на лице.

За папкането - довечера ще се връткам в кухнята да направя пюрета от картофи и пюрета от тиквички и от утре наново почваме веселбата Joy Че нали диетувахме до сега ooooh!

Ами това е от нас! Гушки на всички и весело настроение  Hug

# 249
Мале колко съм разсеяна  ooooh!

Честит празник на Симона, Моника и Йоан! Да са много весели дечица и много да радват мама и тати!   bouquet

# 250
Абе мацки, я кажете какво давате за облекчаване на зъбоникненето? На мен ми казаха да мажа с калгел и да давам хамомила  newsm78

# 251
Момичета, днес сутринта ставаме и какво видяааааааааааааааах -
имаме си зъбче!
 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
На 27 бяхме на консултация. Биха и последната васкина. Тежи 7250гр.; 68 см.

# 252
Жаба, честито зъбче!!!   bouquet

# 253
Привет на всички! Ние се завърнахме и сега сядам да видя какво сте писали.

На всички дребосъчета-януарчета, мами, татковци, баби, дядовци, каки и батковци честитя половинката годинка! ... ако има и космати-опашати и пернати сред редиците от фенове на някое януарче и на тях честито .  Grinning

... исках на всеки лично и в деня, но ей на...

# 254
doritt мъжа ми още преди време обясни на майка си кой взема решенията за дъщеря ни и тя вече не смее да се обажда. Подмята разни реплики, но аз не обръщам внимание. Много бързо видя, че няма смисъл да спори, като никой не и се връзва. За кърменето само казва, че както сме я подкарали щяла до 3год. да ме търси и аз и казвам ми няма лошо, а тя  Shocked и ние пада ме от смях с мъжо  Mr. Green А за захранването уж така се информира за новостите и ме разпитва и после не пропуска да разкаже тя какво била правила, а аз само казвам, че сега така се прави. Е имаше и реплики: той баща ти все сладки картофи за 5лв. е ял.... но като не и обръщаме внимание и тя престана. Абе веселба е с бабичките  Laughing
[desi] Бояна много го хареса сладкия картофи и ми се видя много лека храна, защото акото и стана само малко по-гъсто, но като цвят и мирис си беше като кърмаческо. Та сигурно ще е подходящо за Ерик.
malvina74
и аз няма да давам Бояна на ясла, ще идва жена в къщи и после направо на градина.
Жаба, честито зъбче и от нас!!!

Абе мами тези каши в кутиите пише, да се използват до 3-4 седмици. А ние за това време едва ли ще изядем и половината... защо според вас не могат да се дават повече? Какво да ги правя после тези отворени каши...

7of9 добре си ни се завърнала!!! Ще чакаме да разказваш как сте  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт