Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 22

• 19 102
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
Искам да се включа само, за да кажа, че снощи пуснах машината с гланц-а. Този път дори включих и допълнителното сушене.
Отворих миялната чак сутринта (тоест, цяла верер е стояла и не би трябвало да има никаква влага, според моите разбирания).
На сутринта, съдовете бяха ОК, но по ця;ата врата отново имаше вода/влага.
Според вас, това причина ли е да викам техник да я погледне?
Без да мога да го обясня технически като PAV1, и като ползвател на миялната от около 6 месеца (първа ми е), мога да кажа, че това е и причината да я оставяме да работим вечер и да я отваряме чак сутринта - съдовете си бяха сухи и нямаше конденз и влага нито по вратата, нито където и да е другаде..

# 496
Anastacia, твоята миялна не отваря ли автоматично вратата при приключване на цикъла?
Моята съдомиялна отваря вратата и следва още около 30 мин сушене, като през първите две мин не мога да отворя вратат повече, отколкото тя самата се е отворила. Идеята е да настъпи по-бурно изпаряване и съответно изсушаване на съдовете на принципа: висока температура-отворена врата.

# 497
  • София
И на мен ми се искаше новата миялна да има опция автоматично отваряне на вратата.СПряла съм се  на  Беко и ще купувам тия дни, но не мога да разбера има ли тази опция.МОля някой с опит с марката или пък дори конкретния модел (DIS 28120)да сподели мнение

# 498
Тази опция не се ли отразява зле на кухнята?Толкова много пара всеки ден? Айде лятото може да има отворен прозорец, не че е спасение, ама в студено време кондензира по шкафове и вс останало. Следва мухъл и проблеми с раздути дървении. Thinking

# 499
Миялната ми няма автоматично отваряне.
Аз не исках такова, тъй като не исках влагата да отива по дървото на кухнята ми.
Искам да си се суши вътре, както и трябва..

# 500
От две години ми е и кухнята и съдомиялната - нищо раздуто нямам, нямам плесени, нито неприятна миризма в самата съдомиялна.
Не е ли причината за конденз по машината и неприятния мирис, мисля, че така беше споменала, имено в продължителното време на престояване след завършен цикъл на затворена врата?!
Запознатите да се произнесат.

# 501
От осемгодишен опит мога да кажа, че нямам проблеми. Обикновено пускам съдомиялната преди лягане-т. е. към 24 часа. Отварям сутрин. Не ползвам гланц. Има лек конденз по вратата, но мисля че е нормално. Няма миризма.Беко, 45 см.

# 502
Djordja, от цитата на PAV1, разбирам, че това което си писала е валидно за повечето миялни, с изключение на няколко марки:
“При Bosch, Siemens, NEFF съдомиялните поне от 13години се произвеждат с "отвеждане" на парата.
Не го рекламират като екстра.”
Също така, свекърва ми има като моята миялна Бош, но варианта от 45см. Снощи направи тест, пусна я със същите препарати, програми и тн. На сутринта като я отвори, всичко (съдове, врата, машина и тн) е било сухо.
Та, за това ми се иска PAV1 да се произнесе и да посъветва дали това е достатъчна причина да викам техник...
От две години ми е и кухнята и съдомиялната - нищо раздуто нямам, нямам плесени, нито неприятна миризма в самата съдомиялна.
Не е ли причината за конденз по машината и неприятния мирис, мисля, че така беше споменала, имено в продължителното време на престояване след завършен цикъл на затворена врата?!
Запознатите да се произнесат.

# 503
  • София
За евентуалната влага не се бях замисляла.... КОлебанието ми   е между два моделамиялни, които имат някои различния.ЕДно от които е в системата за сушене.Пак да попитам- сушене с горещ въздух е единия тип, статична, е другия....Какво означава това? ( На предпочитания модел  е статична)

Последна редакция: вт, 10 сеп 2019, 18:42 от sssani

# 504
Принципът с отварянето на вратата не е единствен при изсушаването на съдовете и машина, просто е подпомагащ крайния резултат.
Споделям опит и правя предположение за описания проблем.

# 505
  • Варна
Бих дала съвет ако това отваряне на вратата оскъпява уред много, да минете и без него. Понякога при мен дтои затворена цяла нощ, понякога я пускам през деня и отварям после вратата. И да е била затворена, всичко е сухо.

# 506
Anastacia защо не снимаш съдомиялната след отваряне , за да се види реално колко е мокро ?

При мен ако е с отложен старт и я отворя сутринта е суха , ако я отворя веднага след като свърши е така

Последна редакция: ср, 11 сеп 2019, 00:51 от Деляна Рангелова

# 507
  • София
Здравейте! От близо 20 г. ползвам съдомиялни, но досега не съм слагала никога сол и гланц. Резултатите са били винаги добри. Сега искам да си взема нова, но искам да попитам дали при новите модели солта и гланцът са задължителни.

# 508
@Anastacia - конденз по врата и стените е нормално (пише го и в инструкциите някъде).
Къде го пише за съдомиялни с топлообменник от Бош груп?
Конкретизирайте с цитат и линк, моля!
Цитат
При Bosch, Siemens, NEFF съдомиялните поне от 13години се произвеждат с "отвеждане" на парата.
Не го рекламират като екстра. Ето, отстрани се вижда отвора:
Скрит текст:

ПП Когато някой пита за проблем и е указал модела на машината си,
то е полезно да се "съберем" в отговорът си, вниквайки в детайлите,
а не същият да е "на кюп", защото може да е подвеждащо,
а даже и вредно мнението!

В ръководството за модела от линка, който е дала Anastacia, раздел Повреда - какво да направим:

Вътрешните страни на уреда са мокри след процес на измиване.

Не е повреда на уреда.

Поради принципа на „кондензационно сушене“ капките вода в контейнера са физично обусловени и са желателни. Влагата от въздуха кондензира по вътрешните страни, стича се и се изпомпва.

# 509
  • София
Здравейте! От близо 20 г. ползвам съдомиялни, но досега не съм слагала никога сол и гланц. Резултатите са били винаги добри. Сега искам да си взема нова, но искам да попитам дали при новите модели солта и гланцът са задължителни.
Доста е писано по темите и в първа страница. Гланцът не е задължителен, ползва се за по-бързо изсъхване на съдовете. Солта е задължителна, ако искаш да не си съсипеш йонообменника, както и да нямаш следи по съдовете от отлагания от варовик, вкл. по дюзите на перките и изобщно навсякъде, където минава водата.

Общи условия

Активация на акаунт