Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 71

• 38 340
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Ти си истински герой! 😲😇 Аз бях с 8 и след пункцията се подух като балон, едва се движа още, минали са само 4 дни. При предишната стимулация баха 12, направих хипер стимулация, на системи и не можех да се движа нормално седмици наред от болка.

Момичета, пак съм аз
8 ден стимулация
Естрадиол - 7200 pmol/l
Progesteron - 3.23 nmol/l
Сега съм в ужас пък да не стане хиперстимулация. На преглед съм в понеделник и евентуално пункция в сряда. Видяха се днес 5 в единия и 10 в другия яйчник.
Не са ли много, чувствам се като кокошка, която мъти.
При мен лекарят по време на стимулация при един от прегледите просто стигна до 14 на брой в единия яйчник и каза, че не му се брои повече Grinning..... И бях с хиперстимулация

# 91
Аз тук съм чела за жени и с по 20 фуликула. Аз съм с 15 уж ставащи по 14, 15 мм. До понеделник би трябва да станат 18, 20мм. Но просто се притесних при това число на Е2. Някъде пишеше, че за да са зрели Я трябвало да имаш горе долу по 1000 Е2 на фуликул.

# 92
  • София
Това с естрадиола и зрелите яйцеклетки е мн индивидуално.
В тези мерни единици, в които е правено изследването при теб, по правило трябва да е около 730 pmol/l на фоликул (или 200 pg/ml)

# 93
Все си мисля, че ако имаше някаква опасност за хипер стимулация доктора щеше да каже. Дозите ми до пон. си остават същите, не ги промени.
Много ли е висок този естрадиол?
В другата мерна единица ng/mol излиза че е 3204.

# 94
  • София
Все си мисля, че ако имаше някаква опасност за хипер стимулация доктора щеше да каже. Дозите ми до пон. си остават същите, не ги промени.
Не, твоя естрадиол 7200 pmol/l = 1961.32 pg/ml

# 95
Благодаря много, аз съм гледала някакъв калкулатор в ng/ml и се шашнах.

# 96
При последната ми стимулация бях с Естрадиол: 4300 pg/ml, 19 ф, 19 Я. Цяла седмица след това бях с болки в кръстта и при уриниране.

# 97
  • София
Благодаря много, аз съм гледала някакъв калкулатор в ng/ml и се шашнах.
Стойността в pmol/l я делиш на 3,67 и получаваш стойността в pg/ml Simple Smile
(Ориентировъчно можеш просто да разделиш на 3)

# 98
Здравейте, вмъквам се и аз при вас с един въпрос.
Трябва да взема решение дали да ми върнат ембриончета на втори или на пети ден.
Ще ни струва допълнително 600€  ,ако искам да ги отгледат до 5 ден.И затова искам да знам кои са предимствата и дали си заслужава.
Първият ни опит беше на двудневни и без успех.
Със сигурност сте обсъждали много  по този въпрос ,но ще се радвам на някоя друг съвет.
Прочетох някои стари теми и горе долу 50% на 50% и съвсем се обърках.

Успех и късмет на всички !!!

# 99
Следя и аз... Следващата седмица сигурно и аз ще трябва да взема такова решение. За първи път ми е и съм в шок още от всичко.

# 100
Не съм минала по този път и нямам никакво мнение по въпроса. Казвам го за да е ясно и да си вземете решението сами.
Вчера (търсих повече информация за дуфастон) и попаднах на една тема от един мъж по повод техните опити за бебенце. Правили са два неуспешни и трети успешен. Той обясняваше, че на третия опит са върнали на 5ти ден и доктора им бил казал, че така по добре се развива преди да се постави. Тоест, по-голям шанс за развиване на ембриончето. Ще потърся пак темата и ще я постна ако искате, защото темата е доста деликатна и е хубаво да взимате добре информирано решени.
http://gurbetov.com/kakvo-triabva-da-znaete-predi-povreme-i-sled-invitro/
Номер 11, ако искате по добре го прочетете, да не ви объркам аз

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 22:55 от Александия

# 101
Да ,ще се радвам да прочета Hug

# 102
Да ,ще се радвам да прочета Hug
Редактирах се (: оставих линк

# 103
При последната ми стимулация бях с Естрадиол: 4300 pg/ml, 19 ф, 19 Я. Цяла седмица след това бях с болки в кръстта и при уриниране.
Моят естрадиол на 7ми ден от стимулацията, 8ми от цикъла, беше 5118 pmol/l.  На 12ти ден ми беше пункцията, на която извадиха 22 яйцеклетки. Не съм имала големи неразположения. Първите два, три дни ме болеше при пишкане и при повече натоварване.

# 104
  • София
При мен нещата се получиха с 5 дневни ембриони, но познавам момичета, при които опитите с 5днивнш ембрионш бяха неуспешни, а успяха с 3 дневни.
Тук са писали и успелш момичета с двудневни ембриони.
Та универсална рецепта няма.

Общи условия

Активация на акаунт