Кралски работи и клюки - октомври 2019

• 159 514
  • 4 550
  •   1
Отговори
# 3 795
Тоест, тя си е свикнала да се хвърля на врата на всеки. Ама дукеса си, все пак, да се научи малко на ред.

# 3 796
Знам ли, поживях в САЩ, пък така не са ми се хвърляли познати и непознати Joy

# 3 797
И друг път съм го казвала, Американците са ми, като ....малко mentally challenged. Не искам да обиждам никой ама пример за нищо хубаво не могат да ми бъдат. Това и обяснява неадекватната роял хайнес.

# 3 798
То и аз съм ходила, съвсем нормално се държаха хората. Може би зависи какви хора.

# 3 799
Постът на Бени беше съпоставка на различните култури,  а не на оприличаването й като равна на Mм.

Нека не бягаме от добрия тон и да няма лични нападки към списващите.
Абе и по-назад обясняваха,коя какво щяла или пък нямало да хапне,или какво предлага на гостите си и т.н...
Просто сравняването на  човек от "простолюдието",с член на кралската фамилия,е нелепо.
Нито пък имат място различните култури,обичаи и прочее.
Защото,етикетът изисква и налага,една висша особа,както да се радва на специално отношение към себе си,така и да дава такова,в т.ч. и да уважава и зачита културата и обичаите на отсрещната страна

п.п.А къде видяхте "лични нападки"?
Не преигравайте,ако обичате.

# 3 800
Вие защо пък решихте, че има гаф с тази прегръдка? 😁 Експерти по кралски етикет казаха, че няма гаф, а вие казвате, че има. Кой знае повече за етикетът, експертите или ние? 😂😄

# 3 801
Аз не казвам,че има гаф.
Казвам,че липсват финес и грация

п.п.И на мен лично,са ми смехотоворни опитите да се покаже като "една от народа"..Т.е.,тя така или иначе си е,част от тълпата,няма нужда да го демонстрира всеки път.
По-адекватно поведение би било,да се опита да се впише в роялското фемили

# 3 802
Аз кралските етикети хич не ги познавам. Ама да излезеш на сцена и да тръгнеш да прегръщаш ми идва в повече.

# 3 803
  • Sydney
Пък аз къде написах, че се сравнявам с който и да е от роял Фемили?

Написах го за съпоставка с различните традиции и манталитет в различните общества и официални събития...

Нито съм коментирала дали е гаф или не... но пък всеки си има право на мнение и може да си каже, мисли и прави каквото пожелае. Дали ще го приема като нападка и обида си зависи от мен, а не от този, който го отправя...

В ситуацията на Мегън и прегръдката - жената се е почувствала неудобно, че някой й се кланя, а кланящата е следвала официалният протокол. Точка.

# 3 804
Аз кралските етикети хич не ги познавам. Ама да излезеш на сцена и да тръгнеш да прегръщаш ми идва в повече.

Ами явно няма проблем според кралските етикети. То това е важното в случая.

# 3 805
На мен пък не ми направи никакво впечатление, че прегръща жената. Познава я, прегръща я.

# 3 806
  • Bristol
Съгласна за прегръщането, прието е прави се, но явно в Англия правилата са различни. За две години, все трябваше да се научи, кое е прието и кое не е, още повече, че е кралска особа.
"When in Rome, Do as the Romans Do"
В кралските среди не знам как са, но простосмъртните със стари и добри познати се прегръщат и целуват, но само веднъж. Аз по инерция понякога тръгвам два пъти да "целувам", но те си знаят, че в много европейски страни, като например Франция, се целуват по два пъти и бързо се окопитват.

Аз още си се чудя, защо бързаха да регистрат сайт за George, преди да се е дори родил в royal.uk. Това предполагам е техен домейн и няма кой да ги изпревари и вземе името 🤔 надявам се не съм объркала терминологията този път Wink

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 09:47 от Merry

# 3 807
Без да познавам кралския етикет, аз не бих се запрегръщала така на такова или което и да е друго събитие от такъв характер. Т.е. не е личен ангажимент.

# 3 808
Моето обяснение е, че не се е сдържала, защото са близки. Досега не отвръщала на реверанс с прегръдка.
Другото обяснение е, че от сега нататък не иска реверанси.

# 3 809
Щом не иска реверанси, а прегръдки е трябвало ПР-ът да подаде информацията на хората от екипа.

Общи условия

Активация на акаунт