Любители на Котки - Тема 138

• 34 568
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Ох, ние и на ветеринар не можем да отидем. Такъв ужас изпитват от клетка (и без клетка) и возене в кола

# 181
  • София
Според мен без клетка е рисковано, ами ако се паникьоса и скочи на главата на шофьора?
Мади също никак не обича да е в клетка, предполагам го свързва с водене по лекари и последващи неприятни манипулации. Мяучи жално и протяга лапи през решетката.

# 182
Ох, ние и на ветеринар не можем да отидем. Такъв ужас изпитват от клетка (и без клетка) и возене в кола

Ще мяташ върху клетката някакво чаршафче или платче, да са на тъмно, успокояват се така.

# 183
Без клетка е опасно, да, затова никога ей така свободно, когато е без клетка е на задната седалка и с нагръдник, закопчан в колана на колата.

# 184
  • София
И котките са като хората - на някои им става лошо, на други не. Мъро редовно пътуваше до Пловдив. Като малък не му пукаше (така е при почти всички малки котета). После започна да се стресира и дишаше с изплезен език. След това свикна и не личеше да го е страх, но задължително повръщаше. Явно му ставаше лошо от пътуването. Но пък го бяхме научили и слизаше да повръща на гумените постелки на пода, които постилахме с брошури от супермаркети. Така само изхвърляхме едните и постилахме следващите. Пътуваше в мека удобна чанта, която стоеше с отворена вратичка. Излизаше, проучваше къде се намира и си влизаше да дреме на меко и закътанко. Но никога не е пътувал сам с шофьора. Винаги е имало още някой, който да го гледа какво прави. Съвет да се пътува със свободно движеща се в колата котка е доста неуместен. Нали се досещате какво ще стане ако подивялата от страх котка се хвърли на шофьора или просто се напъха зад педалите?

# 185
Благодаря ви момичета, нова съм в отглеждането на коте. Ето например, тази сутрин се събуждам и какво да видя - изпишкал се е в леглото.... случва се за трети път, като първия беше оправдан защото още се учеше, но последните две вечери пика в леглото. Знае къде му е тоалетната, докато ни няма не прави такива неща. Не мога да си го обясня. Тази вечер мисля да го затворя в коридора да спи, че всеки ден пера чаршафи.

# 186

Добро утро момичета, на някои още им се спи. 😂

# 187
Мая ни в клетката, ни извън нея понася. Даже извън клетката в колата става още по нервна, направо полудява, въпреки, че съм винаги до нея. И чаршафче мятах по ваши препоръки и какво ли не, нищо не помага. Само упокоителни капки не съм пробвала, но за момента се отказах, просто няма смисъл да я мъча. А като бебе спеше в скута на мъжа ми докато шофираше(в градски условия и на къси разстояния) и хич не и дремеше, проучваше, спеше, мъркаше, но поотрасна и се промени. Изключително териториална стана и антисоциална. Страх я извън средата и, камо ли пък навън(за пръв и последен път я водихме с нас на бунгало) , като видя непознати хора, докато беше навън(с нагръдник и повод) , почна да приляга, да заляга като партизанка, разтрепери се, искаше да се скрие, но от страх се заклати и незнаеше какво да предприеме, направо ужас. Повече такова чудо не бихме и причинили. Не можа да се адаптира, ходеше с подвита опашка, не искаше да ака, чак козинката и посърна, но прибирайки се у дома всичко си дойде на място, вирна кюрука, стана дейна, жизнена, козината стана отново лъскава, тича, игра, души навсякъде, коренна промяна.
Тез нагръдници и те са едни никакви, не внимаваш ли, като нищо може да увисне някъде и да се обеси, а как лесно се измъкват от тях, не си е работа. Мая само с едно извъртане успя и останах с нагръдник и повод в ръката без животно накрая му. Добре, че бяхме вътре в бунгалото. И да увисне успя докато беше навън и проучваше, скочи както бях завързала повода и увисна като прани гащи, не мога да сваря да я грабна, да не се нарани. Изобщо големи приключения имахме.

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 11:26 от Джаста Праста

# 188
  • София
Това с нагръдника го видях при Дейзи. Апартаментът, в който живее дъщеря ми е с огромна тераса, но на маймуната не ѝ стига и обикаля по съседите. Затова ѝ купиха нагръдник, че да се разхожда с него на терасата. Пуснала дъщеря ми скайпа и ми показва гордо как Дейзи вече не може да мърда от позволената ѝ територия. И както ми я показваше, така си остана с каишка в ръка и котка на съседния балкон. А нагръдникът беше добре стегнат около тялото ѝ.  Laughing След това я оставиха да се разхожда на воля. Едните съседи са с 2 дечица, които ѝ се радват, а тези над тях я черпят с лакомства.  Laughing Само 2 падания имаше във вътрешния двор и едната вечер спа при зайците на същите дечица. Беше цялата в слама. hahaha hahaha hahaha Но вътрешния двор наистина е вътрешен и няма откъде да излезе. Има достъп само през 4-те апартамента на първия етаж на 4-те сгради от карето. 

# 189
Ние

се измихме щателно

и сега доволно спим:

Пп Скоро обаче ще и разваля рахатлъка, щото ще пусна онова ужасно чудовище - Прахосмукачката. Joy

# 190
  • София
Grinning Най-неприятното нещо вкъщи -прахосмукачката. И тук ще има мрачен поглед и прибягване от стая в стая скоро. Wink

За нагръдниците и аз подозирах, че са лесно преодолими за диванетата, но храня надежда с повишено внимание да се предотврати. Laughing Точно сега се греем на слънце на балкона, Мади декорирана с нейния, аз държа повода. Не ми се мисли обаче ако скокне, как ще се увеси.

# 191
  • София
Това с нагръдника е идея. Аз така и не можах да се преборя с домашните хора да обезопасим балкона с мрежа, затова цяло лято стоеше затворен. Но трябва да пробвам дали Елза ще понесе нагръдник и да я извеждам в хубави дни на балкона да се разнообрази. За предишния ни котарак бяхме купували, но той не го понасяше. Извиваше се в ръцете ни докато му го сложим и повечето опити оставаха неуспешни. В редките случаи, в които успявахме да му го наденем той се чувстваше видимо доста уплашен от него и се отказахме.

# 192
  • София
А, то и тя не се води като куче с него, ляга и не съдейства за поставянето му. Grinning Но нали е кротка, та с упорство успявам да я закопчая, а на балкона е заета да зяпа и не му обръща внимание.

# 193
Asya96, котаракът страда от т. нар. болест на пътуването (някъде я наричат морска болест, а другаде кинетоза). Консултирай се с ветеринар дали има алтернатива на дименхидраната за котки или домашни любимци. Лекарството е доста силно и хич не съм сигурна, че е безвредно за животинките. За котките не знам, но при хората това или се преодолява в тийнейджърска възраст, или остава за цял живот. Аз съм от втория тип и ми е ужасно неприятно, но нямам друг избор, освен да пия хапче 30 минути преди пътуването. При моите котки беше 50 на 50 - едната не спря да мяука през целия път, а другата не гъкна нито веднъж.

# 194
Здравейте! Престрашавам се и аз да пиша в темата. Обожавам котки от малка, но гледането им на село винаги завършва злополучно. Преди година загубихме един прекрасен котарак, който открадна сърцата на всички в семейството, най-вече на родителите ми. Отдавна искам да вземем коте за апартамента, в който живеем в моемнта, но все се измъчвах дали ще му е хубаво толкова затворено. След известно мислене се решихме в началото на август и взехме този сладур.
Беше на около 50 дни, изоставен някъде. От както го взехме всеки ден по веднъж поне се опитва да ни "цока" тениските. В началото прочетох, че се случва когато е отделен много малък от майка си. Мислех, че ще отмине. От месец изобщо не му давам да го прави, налага се да си слагам ръката пред устата му и да я държа там когато си лежи в мен, иначе настоява. Не знам как да му помогна и защо продължава да го прави.
Четох и мненията на Епона за сухата храна, която до сега даваме. Тъй като просто мненията са стотици, а темите 134, не мога да изчета всичко, каква мокра храна е подходяща за некастрирани котета над 3 месеца и как се редуват със сухата? За сега не е имал проблеми с изхождането в правилното място, има 1 ваксина, предстои втора утре, обезпаразитяваме го всеки месец вътрешно и външно. Иска ми се да го науча и да драска само на едно място. В началото го правеше на столовете в кухнята, но започна и на дивана, къде на кожата, къде на другата част. Мислим да направим сами катерушка с чесалки, но не знам дали ще иска да ги ползва и как да го научим.
Пускам ви малко снимки, надявам се да не са прекалено много въпросите ми, но за първи път гледам коте в апартамент и искам да му дам всичко необходимо, за да е доволно и щастливо.
П.С. Кога е най-добре да се кастрира в нашия случай. Приблизително е роден на 22 юни.

Общи условия

Активация на акаунт