Любители на Котки - Тема 138

• 33 925
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Ох, това не било фурминатор в Лидл, а четка пак за разресване. Взех де, че имаме тази другата малка и ми е много трудно с нея сега като е толкова космат. Взех му и купичките и ножичката за нокти. Не съм много сигурна дали става за него и ме е страх да му ги режа 😁

# 211
  • София
Влизам рязко в темата да ви разсмея. Моята котка спи с мен на леглото но на ръба, максимално най накрая. Следователно всеки път когато се разсънва, се разтяга и ПАДА Joy Абсолютно всеки път. И винаги е в шок как така паднах и гледа лошо. Хем сънена с полузатворени очи, хем крива.
Уникален образ, не знам как съм живяла преди без нея:heart:

И нашата Елза все пада от  всякакви ръбове. Например докато е на дивана, стола, леглото и ние я галим. Тя решава да се размаже от кеф и се гъбичва на една страна, за да разкрие прелестен тумбак за галене, но не преценява разстоявията и пада на пода. Абсолютно всеки път гледа по начина, по който описваш ти за твоята котка. Laughing И после на нас се сърди. Laughing  Сякаш ние сме я бутнали.

# 212
Миналата година (точно по това време) имаше същите артикули за домашни любимци. Аз взех нокторезачката, тоалетната и клетката. Много съм доволна и от трите. Вероятно в някакъв момент ще ги сменя, но не заради лошо качество, а защото вече ще са малки. Smile
Ducet0 , в момента в Стефанов има намаление на фурминатор за дългокосмести породи и виждам, че е останал 1 брой. Прилагам линк, ако представлява интерес за някого.

# 213
Скрит текст:
Влизам рязко в темата да ви разсмея. Моята котка спи с мен на леглото но на ръба, максимално най накрая. Следователно всеки път когато се разсънва, се разтяга и ПАДА Joy Абсолютно всеки път. И винаги е в шок как така паднах и гледа лошо. Хем сънена с полузатворени очи, хем крива.
Уникален образ, не знам как съм живяла преди без нея:heart:

И нашата Елза все пада от  всякакви ръбове. Например докато е на дивана, стола, леглото и ние я галим. Тя решава да се размаже от кеф и се гъбичва на една страна, за да разкрие прелестен тумбак за галене, но не преценява разстоявията и пада на пода. Абсолютно всеки път гледа по начина, по който описваш ти за твоята котка. Laughing И после на нас се сърди. Laughing  Сякаш ние сме я бутнали.
И Макс го прави това. Или докато спи и се търкаля пада от дивана, или докато го галя и е на ръба на стола се отпуска напред и пада. Много се смешни.  JoyJoyJoy

Едит: сега погледнах консервите на Анимонда Карни, съвсем случайно още в началото съм нацелила тези, не знам кой вкус, но Макс изобщо не го хареса.. Имате ли препоръки за добри паучове или като цяло от тези консерви колко се дава на ден. Не ми се иска сам да си определя, защото ако го оставя от гранулите ще омете много повече от препоръчителното, а даже ми се струва, че има коремче вече. 😁

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 12:35 от Среднощно Слънце

# 214
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Ето най-новата страст на Фифи - да се вози на Румбата. Проблемът обаче е, че стъпва с лапи върху копчето и непрекъснато ту я спира, ту я пуска...

Въпросът ми пак е свързан с тоалетните. Отказах се от затворена, не знам нещо ме е страх да не се стресира. Но... друго ми е питането. Все повече хора чувам, че използват силиконови тоалетни. Фифи страшно рие и цялата баня е мизерия след нейните игри. Използвам от тази тоалетна, която прави малки топченца. Има ли предимства силиконовата?

# 215
  • София
Аз пък съм с обратното впечатление Grinning. Ние сме на стърготините на Cat' s Best и е много по-удобно, че прави топки, които направо се хвърлят в тоалетната.

# 216
  • София
Аз пък съм с обратното впечатление Grinning. Ние сме на стърготините на Cat' s Best и е много по-удобно, че прави топки, които направо се хвърлят в тоалетната.

А как се справяш с хилядите малки камъчета, които летят извън тоалетната и стават идеални за игра и въргаляне?

# 217
Стърготините не са камъчета и не стават за игра. Да нямаш предвид бентонит или силикон?

# 218
  • София
Говори се, че силиконът е токсичен и е на път да го забранят. Освен това хора, които са го ползвали са споделяли, че навсякъде са малки скърцащи топчета, неприятни колкото и топчетата Бентонит, с тази разлика, че не се разкалват.  Laughing А и лично за мен по-добрите тоалетни са тези, които правят топки и се чистят всеки ден. Силиконът само поема и след известно време се изхвърля цялото количество.

# 219
  • София
Говори се, че силиконът е токсичен и е на път да го забранят. Освен това хора, които са го ползвали са споделяли, че навсякъде са малки скърцащи топчета, неприятни колкото и топчетата Бентонит, с тази разлика, че не се разкалват.  Laughing А и лично за мен по-добрите тоалетни са тези, които правят топки и се чистят всеки ден. Силиконът само поема и след известно време се изхвърля цялото количество.

Аз ползвам Cat' s Best в момента и чистя сутрин и вечер, но... малките кафяви топченца, камъчета или не знам как да ги опиша се размазват в банята. Събирам с четка по 4-5 пъти на ден, но играта е огромна. Затова се чудех за силиконова.

# 220
Ползвам силикон. Пробвала съм бентонит, както и дървени пелети.
Бентонита е ужасно тежък. Пилее се също толкова, колкото силикона, но освен това прави кал. Доста по лесно се чисти и от пода, и от самата тоалетна. По-малщо прах и летливи вещества във въздуха. Смятам, и че миризмата абсорбира малко по-бързо от бентонита.
Това, което уж е предимство на бентонита при нас не проработи, а именно това че става на топки и би трябвало цялото количество да е винаги чисто и само да допълвам. Е да ама не - то става на топки но госпожиците ги стъпкват и раздробяват преди да са се втвърдили. Резултат - чиста смес със стотици малки мръсни бучици, които падат през решетката на лопатката и не мога да почистя, освен ако не сменя цялата тоалетна.

# 221
Пробвали сме и ние пелети, царевична и соева постелка, не ги харесва поне една от котките и вечно имаше някой да си е свършил работата извън тоалетната. Големият котарак пък си беше харесал мивката в банята за тоалетна тогава. В началото вземахме и ние силиконова тоалетна, бяхме си свикнали и ние, и котките, но после котките станаха повече, пораснаха и взеха да акат и пишкат солидно, силиконът поскъпна, появиха се мнения, че е вреден и започнахме да търсим други алтернативи. Пробвала съм почти всичко като среден клас цена За нас бентонитът се оказа, че е най-доброто, но не всеки бентонит, а само този най-ситният, с минимална големина на частиците, обезпрашен, суперабсорбиращ - попиващ поне 300%.

# 222
  • София

А как се справяш с хилядите малки камъчета, които летят извън тоалетната и стават идеални за игра и въргаляне?

Ами не са много, освен ако не е вършила голямата работа, тогава рови много - и преди, и след. Simple Smile Отпред слагам едно гумено килимче, което уж обира част от полепналото по лапите. И все пак си има частици по пода, сбутвам ги в канала, вечер мия целия под с душа, докато се къпя.

# 223
  • София
Кукумицинка, а конкретна марка Бентонит имаш ли? И аз се побърквам вече, че не мога да намеря нашето решение.

# 224
Пробвала съм почти всичко като среден клас цена За нас бентонитът се оказа, че е най-доброто, но не всеки бентонит, а само този най-ситният, с минимална големина на частиците, обезпрашен, суперабсорбиращ - попиващ поне 300%.
Може ли да препоръчаш конкретни марки? Аз за сега съм доволна от Бенто Икономик, не съм много доволна от Van Cat в червената опаковка и ви препоръчвам НИКОГА да не купувате обикновения на лидл Koshida в синя опаковка. Още се чудя как ще го изхабя, като още от първия ден искам да го хвърля..

Общи условия

Активация на акаунт