Любители на Котки - Тема 138

• 33 820
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Милото Сусамче! Purple Heart В стрес е вероятно, но и аз бих потърсила второ мнение. Ама как сладко спи с оплезено езиче. Animal Heart Eyes Cat
Преди мноооооого години , още когато ветеринарите бяха кът и много-много не разбираха от котки, вкъщи имахме една прелестна черна котка. Беше много дива като нрав. Падна от 8 етаж. Изплаках си очите. За радост оцеля без наранявания, но дни наред не искаше да се движи много. После й мина и си възвърна предишната енергия. Но на вет така и не я заведохме, защото нямаше при кого. Тогава за кастриране не се говореше и я закарахме на село, за да забременее и да роди котета. Живот си живееше там. Много ни беше мъчно за нея, но се оказа подходящо да живее на село, защото имаше простор да дивее на воля, бързо свикна там. Не помня колко годишна беше когато почина, но мисля, че е била на повече от 10 години. Беше се вмъкнала в едно мазе и яла отровена мишка. Sob

# 331
Sharky*, то си пише в профила - Велико Търново Peace Стискам палци малкото Сусамче да се оправи. На Руби ѝ трябваха точно пет дена, за да се съвземе от падането. Тя си е зверче и още в момента, в който почна да драска и хапе наред вече знаех, че всичко е наред Mr. Green Третият етаж не е много голяма височина, ние сме падали от четвъртия и се разминахме с навехната предна лапичка и кървящ нос. После ѝ биха инжекции в близкия ветеринарен кабинет и това беше. Не помня вече нищо за изхождането, минаха над 6 години оттогава.

# 332
  • Велико Търново
Да, от Търново сме, затова Стара загора ни е най- близката опция за качествен вет преглед. Етажът не е висок, но на долната тераса има метално навесче и според нас се е ударила там преди да цопне долу. Свеки я е намерила свита на прозорчето на мазите, мяукаща и уплашена. Това, че няма кръв в урината е добре, нали. Ще изчакаме да видим И днес как е, тя когато реши сама си става, разхожда се, но е много унила, в очите и личи, че не и е добре милинката 😥

# 333
  • София

bubalesa
и аз смятам, че е по-добре да изчакате няколко дни.
Това, че няма кръв в урината е супер.
Не разбрах обаче на какво са й гледали вътрешните органи и къде е това тъмно петно.
Това, че не ходи по нужда бих казала, че е по-скоро нормално, ама ако и днес не ходи - масло. В известен смисъл е по-добре, че е стресирана - значи си е взела поука, казано по човешките разбирания.
За болката те съветвам да даваш обезболяващи, защото в противен случай започва един каскаден процес от вътрешни реакции, които навреждат много. И при хора е така : 1-то нещо, независимо какво се е случило е да се обезболи човека.
Стискаме палци и лапички. Hug

# 334
Здравейте! Имаме си две мъжки котенца на 2 месеца. На каква възраст е подходящо да ги кастрираме? Ще се борят ли за надмощие след кастрацията? В смисъл такъв нали са териториални животни и ме е страх единия да не прокуди другия. На двора ще ги гледаме, живеем в къща.
Здравей! Моят ветеринар ми каза на 6-7 месеца, за да порасне още малко. В Интернет имаше доста мнения, че и на 4 месеца може, така че прочети и прецени. Аз имам доверие на ветеринаря.

# 335
На мен ми казаха, че преди 10 месец не може

# 336
  • Велико Търново
Мая, не я гледаха на ехограф, именно затова се чудим дали да се доверим напълно. Дефакто казаха, че е добре, но не са гледани органи.
Днес ММ я води следобяд за още инжекции, държала се е много добре и даже им е помъркала ( тя и сестра и са като тракторчета по принцип, толкова много и силно мъркат😊) Дали са и течен пауч със спринцовка, не се е дърпала. Аз дойдох преди около час- вече втора вечер ще спим при нея. Тя от снощи си е харесала един леген, който и сложихме тук в стаята уж за тоалетна. Като са се върнали днес от прегледа си е легнала и досега е там. Бяхме се настроили да я храним със спринцовка, но ММ като мина покрай нея с храна за другите и тя се раздвижи. Сложихме течен пауч за съвсем малки бебета и тя сама стана, излезе от легена и си изяде всичко 😊🤗🤩 После пак си легна вътре. Мисля, че просто и трябва време, още изглежда унила и почти само спи
Ето го болничното ни момиченце как се е гушнало

# 337
  • София
Ще се съвземе душичката мила! Purple Heart Ще ми се да я нагушкам хубаво.

# 338
Ох, мила пухкава душичка. Дано всичко е наред, дано е само стрес. Ще се оправи тя, ще и мине като на коте. Стискам палци. Бубалеса, гушки за теб, а ти да нагушкаш пухчето непослушно.

И за Васко стискам палци. Той е щастливец с неговата мама - стопанка.

И за всички котенца в темата, които имат нужда, стискаме палци и лапички.

# 339
Пускам данък за лека нощ, че отдавна не съм се отчитала. Не обръщайте внимание на библиотеката ми.

# 340
  • София
bubalesa, много се радвам, че Сусамче върви на оправяне.
Вижте какво е "съкровището", което ще излезе. Ако имате опит и подходящ термометър и температура може да премерите, макар че сега се сетих, че в клиниката би трябвало да са я измерили.
Това, че не са я гледали с ехо техника, не е голяма беда. Много, много зависи кой гледа, защото ако не знае какво да гледа няма как да го види. За това и писах да изчакате няколко дни, задават се празници, а важното е да съберете инфо за това, при кого да я заведете, ако естествено има някакви проблеми.
Има и обективни клинични показатели по които косвено се съди за вътрешни наранявания. Някакви кръвни изследвания пускани ли са?
Аз моята Маци съм я водила само на хуманен лекар, ветеринарен само един ме спечели, ама на вас не ви върши работа - далече е.
Ако обаче продължава да показва, че я боли ще трябва да се забързате. Повече от 2-3 дни болка вече не е Ок.
Предполагам днес пак са слагали обезболяващи, но до утре преди или около обяд действието им ще премине, така че я наблюдавайте утре много внимателно какви признаци показва.
Аз лично се съмнявам да има вътрешни кръвоизливи, за котка не е високо, нищо, че е цимент, няма счупвания, ама все пак с 1 на ум, че както се казва "страх лозе пази".
Гушкайте я да се успокои, явно в легенчето се чувства по-защитена, ако имате кашонче, може да й предложите и него. 
Стискаме палци и лапички. Hug

Vortep, не знам как съм пропуснала поста ти , давай му кашеста храна. Витамини също може да даваш. Тук вече съм с 2 ръце за пре и пробиотици.
Коремните операции са най-тежкия вид операция, сега ти е важно да има перисталтика, смисъл да се изхожда, да пие достатъчно вода и да пиша. Не му позволявай много да мърда; това скокове, игри въобще да не прави.
И на вас стискаме палци и лапички за скорошно и безпроблемно възстановяване. Hug

# 341
  • Велико Търново
Сусам стана сама от легена, разходи се из къщата, отиде там, където са им паничките ( и от който прозорец падна), седна там, гледа, гледа, отиде в банята в тоалетната им, направи си малката работа, после зарина 🤗 Качи се на един стол и започна да си мие лапичката. Пък аз все по нея ходя🙄 Да я гледам какво прави. Температура и мериха вчера, не беше висока
След обиколката пак си легна в легенчето. Беки я обикаля, сестра и я побутва, само на Дъсти ( бебето, което извадихме преди месец и нещо от контейнера) не му е позволено, че неговите игри още са твърде опасни 😏

# 342
  • In the land of Never Never
Здравейте! Имаме си две мъжки котенца на 2 месеца. На каква възраст е подходящо да ги кастрираме? Ще се борят ли за надмощие след кастрацията? В смисъл такъв нали са териториални животни и ме е страх единия да не прокуди другия. На двора ще ги гледаме, живеем в къща.
Не чакайте много, към 6  месеца ги кастрирайте. Ще започнат да се бият, като почнат да отделят хормони, и ще са така, докато се изчистят хормоните след кастрирането. По-добре да не се чака момента, когато започнат да се бият. Имам опит с Васко и едно друго коте, с което бяха горе-долу на една възраст. Три месеца след кастрацията,  не можех да ги събера в една стая в апартамента - хвърчеше перушина на топки.

Все пак, разбрах от какво са нервните движения на Васко, като че ли нещо го боли, извръща се, опитва се да стигне някъде отзад, където не би трябвало да има чувствителност. Гледаха го на ехограф, направихме ренген, нищо няма. Най-накрая разчетох котешкия "body language" -  той просто се дразни, че не може да се оближе. Той ми е голям чистник. За съжаление, сега не може да си поддържа хигиената на дупето и част от краката. Бърша го с мокри кърпички за котки, без аромат, тъй като не обича водата. Но понякога котешките акита са толкова миризливи, че трудно се махат с кърпички.

# 343
  • София
Моите нещо са се разкихали май. И двете. Снощи нико им нямаше, сутринта също, ама сега кихнаха и двете по няколко пъти. Оф, аман.
А утре съм на работа и няма да мога да ги наблюдавам.

Ще видим, дано нищо им няма. Тя, Джуджи си киха понякога, ама сега и тя и сестра и....

# 344
  • София
Барни киха от бентонита. И когато открие много прашно кьоше (то не останаха такива вкъщи).

Общи условия

Активация на акаунт