Любители на Котки - Тема 138

• 33 792
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Подариха ни промо пакет на хилс ами то нямаше наяждане,  а той не е лаком по принцип от неговите си гранули като му напълня купичката си ги хапва за 24 часа. Хикса все не му достигаше а той е и на мокра храна сутрин и вечер

# 466
  • София
Не можах да се преборя с него за храненето, навсякъде ми обясняват, че трява да яде предимно суха храна, а той яде под 50 гр. суха и около 150 гр. мокра на ден. Единственото, което ме успокоява е, че изглежда добре, не е дебел, не е слаб, расте и качва много. Сега е на 5 месеца - 3,5 кг., но е дълъг с дълго тяло, крака и опашка.
Не е правилно да се храни предимно със суха храна. Котките набавят водата чрез храната си. Със суха храна това няма как да се получи. Колкото и да пият вода от купичка, не я усвояват и са постоянно дехидратирани. А пък за момчетата е и вредно. Когато навремето Мацо и Мъро се запушиха, думите на ветеринарят бяха "Защо сами тровите любимците?" Спрях я изобщо и нямаха проблеми от този вид до края на живота си.

Добре дошли на новите попълнения!  Hug

Видях прекрасни муцунки!  Heart Eyes

Някой питаше за Епона. След поредната кавга в темата с много триене от страна на модераторите, реши, че няма повече да чете и пише. Все пак ако някой има въпроси към нея, може да ѝ пише. Профилът ѝ е активен и съобщението ще се появи в пощата ѝ.

# 467
  • на брега на морето
Спешен въпрос - Нала лежа няколко минути в тоалетната. Това какво значи, да не е нещо тревожно? Яде, пие, играе, досега спа. За пръв път го прави.

# 468
Сменена ли е тоалетната? На Лъки като му сложих силиконовата няколко минутки се въргаля в нея, игра си и чак след това свърши работата.
Ако не откриваш нищо притеснително в Нала, не бих се тревожила. Може просто да й се радва.
Като стана дума за тоалетната - никъде онлайн не открих Weelitter в наличност.
Добре, че се отбих до ветеринарите да питам за храната, че там имаха 18 л. и взех за проба Simple Smile
Оказа се, че високият клас храна, които ми препоръчаха е на Хилс. Естествено, представа си нямам от марки и степенуване по качество при котешките храни, тук четох, че съставът им не е ОК.
Поръчах му по 1 опаковка Genesis и Pure Life и ще видим.

# 469
  • на брега на морето
Не, не си е играла, просто легна вътре и гледаше като не знам какво.

# 470
И Мая си полягва понякога в тоалетната си. По изключение, де, но се е случвало. Обикновено е някоя постелка, която я привлича по необясним за мен начин.
Котьо, мисля, че няма защо да се тревожиш. Особено, ако поведението и си е нормално и няма промяна.

# 471
# 472
  • София
И Фифи понякога лежи в тоалетната като е сменена. Тя принципно я вижда и като много добър начин за игра. Не мисля, че е нещо притеснително

# 473
Добро утро и от нас. Ние сме на Dr.  Clauders за малки котенца, като я свършим ще прочета повече и ще вкарам консерви. Ок ли е да яде консерва за закуска и суха за вечеря? И колко е стандарта като грамаж от консерва? Нали на сухата е към 50 грама.

# 474
  • Шумен
Сухата я даваш, както пише на пакета, най-добре да делиш на два приема. Тази храна е добра по спомен. За консервите може би не повече от половината на 85 гр.,  може и с 1/3 да започнеш, все пак котето е малко. Зависи и колко е лакомо. Ако консервата е качествена, достатъчно е.

# 475
  • на брега на морето
Добре е Нала, сутринта посети тоалетната, игра с въженце, пи вода. Много е странно, че полегна в тоалетната, никога досега не го е правила.

Нала е същата муцунка като Съни, дори на наситеност на цвета го докарва еднакъв Simple Smile

Целувки на всички котки, котараци и котенца Heart

# 476
  • Варна
Е брее, Късметка съм, моите улави правят ремонт, аз тука котконтрол съм Joy
Много хубави снимки видях и всичките харесах Simple Smile Искам да се оплача, че много шумно у нас ама пък каква хубава катерушка ми направиха моите, голям кеф е, ей ме на:

# 477
  • София
Поздрави от Лили 🙂

Едно от любимите й места - от тук следи трафика на местните хвъркати. Следи, следи, пък си подремне 😆

# 478
Ми така е то, да си диспечер "полети" не е лесно. Изморява те, трябва си почивка. Joy

Еее, ето я и Късметка, бе Heart Eyes. Къде се губиш душичка пухкава. Развалиха ти рахата с тез ремонти, ееейййй. Joy

# 479
  • София
И аз да оставя една снимка тук на Фифи преди има-няма няколко седмици

Общи условия

Активация на акаунт