Любители на Котки - Тема 138

• 33 804
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Леле, какво сладурче. Heart Eyes

А ние спим като заклани Joy. Това е моментна снимка от ей сега:

Гледката на спокойно спящо и доволно коте е прекрасна, чак на мен ми идва да се тръшна до нея и да си поспим щастливо двете.

# 481
Здравейте момичета,
За първи път съм тук, моля да ме извините, ако нещо не е публикувано на точното място Simple Smile
От скоро/месец и половина/ с мъжът ми сме горди собственици на една 5 месечна персийска госпожица, която е страшно любвеобвилна, добродушна и послушна, ноо се оказа и доста лакома...та не знам какво да правя с това хранене?!
С предишната ни пухкавелка не сме имали този проблем - купичките й бяха винаги пълни с храна и тя никога не е преяждала или изяждала всичко, чак до последната гранулка.
С Малката госпожица обаче далеч не е така - каквото, колкото и когато и да сложа докато не изяде всичко - не се спира! Dizzy Face и съответно ходи по 2-3 пъти на ден да ака....Mask
Гледаме да й даваме висококачествени храни, но също така яде и от нашата храна. Дори винаги, когато някой хапва нещо, тя идва и си иска Rolling Eyes
Според вас това нормално ли е за тази възраст и дали ще и мине лакомията като поотрастне? Защото честно казано не си спомням с предната ни котка как беше в началото Flushed
P.S. Ще пусна и снимчици в следващите постове! Simple Smile

# 482
  • София
Аз нищо не разбирам от котета, но съм останала с впечатлението, че като малки ядат доста. Пълнее ли от толкова храна?

Божеее, взех на Мади нова въдичка с перушини - като обезумяла е, игра до изнемога, уплаших се да не й стане нещо, така тежко дишаше. Flushed И сега я дебне и се опитва да я изяде.

# 483
Modemoiselle_Bella, все едно описваш моя Лъки. Доколкото съм чела и наблюдавала, малките котенца определено са с голям прилив на енергия, могат да играят денонощно, съответно и огладняват по-често.
На моят специално от гранулите, дадени от ветеринаря, му се поду коремчето, получи газове и подозирам разстройство.
Спрях ги и от два дни му давам пауч или варено пилешко месо. Поръчала съм други сухи храни, но ми дадоха 5 раб.дни за доставка Sad
Не ми се ще да ходя пак в клиниката, че там имат само Хилс и Роял Канин, а както казах от Хилс получи неразположения. Grinning
Евентуално нещо хубаво от Роял Канин да препоръчате? Да му взема малко, да не яде само мокра храна.
И неговата любима играчка е рибка. И на "татко" му пантофите. Joy

# 484
  • София
Фифи дойде толкова малка, че не можеше да яде и лягаше цялата в чинията. Изяждаше си всичко - само мокро, защото беше много малка за суха храна. Коречмето й се поду като малка топчица, но след седмица всичко мина. Сега яде, само когато е гладна.

# 485
Малките котета са така, по лакоми са, още не умеят да регулират храната си. Ако пък е осиновено бездомниче - съвсем. Ние като взехме наша Мая и тя беше така. Ядеше като невидяла колкото храна има в купата, дори нападаше купата на кучето на зълвата, а в цеха на мъж ми редовно я намирали в чувала с кучешки гранули да хрупа. Joy
С израстването обаче се успокои, улегна, вече знае, че храната и е само за нея, никой няма да и я вземе и винаги купичката и ще пълна и сама си регулира порциите. Хапва си по малко, после пак и така през целия ден и цялата нощ. Ръбка си гранулки за мезенце и не съм усетила да и липсва нещо или да изпитва недостиг на храна. Обикновено давам мокра храна сутрин и вечер, а гранулки винаги има в купичка, тях си ги хапва за разнообразие. В началото се чудех, ако трябва да я оставим самичка за някой и друг ден, как ще стане като яде като невидяла, но нямаше проблем, защото тя сама се научи да хапва толкова колкото и е нужно.

# 486
  • Велико Търново
Лято, и нашата Сиси е така. Играят си с ММ с подобна играчка и тя така се запъхтява, като я тушира на пода и легне отгоре и сърчицето и все едно ще изскочи- толкова ускорено дишане. Даже понякога му казвам Дай и я вече, че ще вземе да и стане нещо. Тя обаче сама си я търси, само да я види наоколо и започвада подскача все едно играете и така да ни каже Хайде, хвърляй ми я 😁
И аз мисля, че малките котета ядат като невидели и после се успокояват. Когато мин лято взехме Суси и Сиси не оставяха големите да ядат нормално. Сега пък и те са в групата на прередените от малкия Рижко 😁 Той е безстрашен и яде от всички купички

# 487
Малкия ме притеснява, че прекалено много хапе и драска. Не знам как да го отуча, ако го плесна си мисли че си играя и пак ми скача, като му кажа НЕ, спира за секунда и пак започва. Вече е на почти два месеца и ноктите и зъбите му са по-остри и имам доста одрасквания по ръцете. Всички ли са така като малки, дали ще се кротне, ние ли не правим нещо като хората? Sad

# 488
  • София
Някои са по-кротки, други са хапльовци.
С времето посират.
Аз режех ноктета, поне те да не са остри.

Но котките си имат характер, трудно се превъзитават. Правиш каквото можеш и се примиряваш с каквото са.
Моите са диванета, едната още събаря всичко от рафтовете, особено книги. Има няма пет години вече. Ама си е моето диване, та съм си прибрала чупливите неща и си събирм книгите от пода.

# 489
  • София
След кастрацията стават доста по-кротки и нехапливи. И Барни беше такъв "агресор" на 3-4 месеца. Духай му в муцунката или леко, но осезателно го хващай за върха на ушенцето (мамите-котки хапейки ушенце си усмиряват котилото, а и показват who is the boss).

# 490
  • Варна
Един познат сподели следната практика с хапещо малки коте: като захапе си побутваш пръста още към гърлото, на него да му стане неприятно. С неговата котка това е проработило.

# 491
По-добре да хапе и драска ръце, докато играе, от колкото да те ползва за дърво - щото има и такива котета. Grinning

Аз бих си сложила едни градински ръкавици и да хапе и драска колкото си иска. Simple Smile Друг вариант е да си намажа ръцете с портокалова или друга цитрусова кора, да видим дали ще му хареса да се боричка с тях така...

Имам котка обича салата от маруля с лимон, т.е., лимонената миризма не я вълнува, обаче усети ли портокал или мандарина - бяга.

# 492
В събота съм така

# 493

Моята Пантичка и след кастриране си е същият малък агресор, още не съм открила лек срещу това. 😂

# 494
  • Варна
У нас заспала работа ...

Общи условия

Активация на акаунт