Любители на Котки - Тема 138

• 33 822
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Kalinass
Много изчерпателно, благодаря за този отговор! Дано!

# 271
  • на брега на морето
Дървените стърготини попиват пишканото, но отдолу кутията остава мокра. Те си остават много мокри и разпилени. Ползвала съм ги за зайчето, хамстерите и плъхчето. Не са за котка. Освен това излизат скъпо, ако се купуват от магазин (имам предвид, ако се слагат за котка).

# 272
Защо скъпо? Един чувал 10кг струва около 10лв. Тоалетната сменях веднъж седмично, а чувала стигна за 5 или 6 пъти (по спомен). Това са си 10лв за месец и половина, на фона на пакет силикон или бентонит 5-6 лв всяка седмица.
За да не остава мокро разбърквах редовно, "изпръхваше" си сместа без проблем и беше почти постоянно суха.

# 273
  • София
Котето трябва да свикне само да идва при вас, не вие да го ловите и галите, така само го стресирате повече.
Стойте до него, когато се храни, без да посягате и мърдате, нека е в стаята с вас, когато просто гледате телевизия. Постепенно ще се отпусне.

Гальовно може и да не стане. Има две, не обичат да ги гушкат. Ако те сами дойдат да се галят е ок, ама не дават аз да ги взимам. Не бягат и фучат, просто се измъкват и си тръгват. Иначе се обичаме, ама са диванета.

# 274
  • на брега на морето
Не разбирам за какво говориш. Казвам, че дървените стърготини - талаш - съм купувала в пакети по 2 литра за гризачите си. За чували от 10 кг чувам за пръв път. И не - тези стърготини не са за котки, да не споменавам как се разнасят.

# 275
  • София
Здравей Kasmetliyka. Hug Добре дошли на теб и Коби !!! Hug

Много, много сте сладки, малки бебчета бонбонести! Heart

# 276
Момичета, аз пак пиша за малкия, който вече от няколко дена не спира да пишка в леглото... не знам какво го прихваща. Знае си тоалетната, откакто го научихме, не е правел бели с акането, но препикава леглото. Мислехме, че като се шмугне под завивките и може би в съня ни сме го затиснали и не е могъл да излезе, но днес се прибрах от работа и гледам едно мокро петно. Петното реално е на чаршафа отдолу като влезе, а не на завивката... тази вечер ще го затворим в коридора, защото не виждам друг вариант в момента...Frowning1

# 277
  • София
Доколкото съм гледала, Cat's Best марката имат дървени пелети като обикновените такива, но имат и друг тип, които стават на топка. Казваха се Cat's Best Oko Plus или нещо такова.
Cat's Best Oko Plus
Не съм ги вземала досега, защото соевата на Weelitter ми харесва и е по-лека. Тя излиза 10-15 лв на месец за една котка, пакет от 18 литра. Сега използваме голям съд и ми трябват 9-10 литра на месец, иначе стои празен. С малък съд и 5-6 литра са достатъчни.
Weelitter Green tea
Имам известен опит и с тази, пак става на топки и се изхвърля в тоалетната. Тежи повече от соевата.
WeCat

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 21:43 от Lizia

# 278
  • София
Не можах да подмина снимката! Поздрав за майките на бебчета в темата:   Laughing

# 279
Таня, покажи твойта банда, отдавна не сме ги виждали😉

# 280
  • на брега на морето
Като сурикати са се изправили.

# 281
Asya96, заведете го на ветеринар. Може да иска да ви каже, че нещо го боли🤔

# 282
  • София
Asya96, заведете го на ветеринар. Може да иска да ви каже, че нещо го боли🤔

Така е, котка не тръгва току-така да пикае където й падне. Свързват в съзнанието си болката с тоалетната, и в търсенето на място, където няма да ги боли, започват да пикаят навсякъде. Затова - ветеринар, и то без отлагане.

# 283
Може ли снимки на дървените пелети от 10 кг и къде се продават?

# 284
Може ли снимки на дървените пелети от 10 кг и къде се продават?
Ако са тези за камина ги има почти във всеки строителен магазин.
Ние сме доволни от Love cat i WeeLitter.

Днес става 1 година откакто имаме нашата космата Любов :

Purple Heart Purple Heart Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт