Любители на Котки - Тема 138

• 33 824
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Момичета,

Нашият Коби е на два месеца и половина, но много щурее и иска да се качва по кожените столове, съответно ги е надрал. Решихме с мъжа ми, че по-нататък ще ги сменим с такива от плат. Но малкият   много скача по дивана, и си оставя ноктетата. Покрила съм го,но той все иска да се пъха под покривалото  и се завира зад дивана, скача по кожата и я драска. Карам се, пляскам с ръце, тупвам леко по нослето, но той е много инатлив и имам чувството, че ми прави напук.
Чудя се разбират ли въобще някога, кое е забранено и кога се покротват и спират с тези бебешки игри?
Има катерушка висока, за да се катери по нея и да си точи ноктетата, но все дивана го влече.
Надявам се да споделите при вас кога е приключил този период и какво мога да направя?
Дума не става да се разделяме с нашето съкровище, всички го обожаваме, а и той нас. Но аз се притеснявам да не ме намрази милото, когато му се карам.
Иначе си ходи в закрита тоалетна, с пусната вратичка, никакви бели не прави извън нея. Ползвам бентонит, сега на скоро  взех един, който не полепва по лапичките и като излиза навън падат буквално 2-3 камъчета.
Ето го моят красавец

# 301
  • София
Ние пък сме в болнични тази седмица и си мърдим цял ден.... кеееффф

# 302
Здравейте, моя котарак е на 9 години и се казва Мър. През миналата седмица започна да повръща и го заведох на ветеринар. Пуснаха му кръвни изслядваня и те не показаха проблем. От там ни пратиха на снимка, и тя показа, че котето има запушване на тънко черво.

Във вторник го оперираха, и му извадиха обелка от салам с все металната част. Лакумникът го е извадил от кофата.

Два дни стои под наблюдение в клиниката на системи. Адски стресиран. Лошото е, че мацата е много плашлива.
Температурата му е нормална, не показва да има болки, но отказва да яде освен насила. Лекарката му тика храната в устата за да яде. Отдава го на стреса, защото когато отидох да го видя и го погушках и галих хапна мъничко доброволно (докато продължавах да го галя). Това му е единственото доброволно хапване.

Вчера се изака за първи път. С разтройство но лекарката каза, че това е нормално.

Утре го изписват за да видят дали ще започне сам да се храни когато си е вкъщи.

Някакви съвети как то го паза и гледам като си го взема?

# 303
Много важно е да пазите коремчето, да не си разкъса шевовете. За храната, на нашата мацана успях да и давам пастет от голяма 20 кубикова спринцовка. Това в случай, че отказва да яде след като се прибере котаракът. Понеже нашата не беше яла няколко дена се наложи в началото да се дава по малко и на често. Недейте да прекалявате, за да не предизвикате повръщане. Също е хубаво да следите водата.

# 304
Kasmetliyka, научих в началото Ади, че ако си ползва драскалката получава награда - дали ще е лакомство, играчка, внимание, галене няма значение. От тогава не дере мебели, а и драскането го ползва като сигнал, че иска нещо. Ходи да драска и ме чака да ме води какво иска - храна, вода, тоалетна, да играем.. Може да пробваш.

# 305
  • София
По въпроса за Коби, няма да е скоро кротването. Сбогувайте се с дивана и подрязвайте малко ноктетата.

Ами, няма ли  приходящи ветеринари?
Моите във фирмата са от Вакарел половината, викат си някакъв, ваксинира прасета кучета, де да знам какво още прави, но поне със сигурност ваксината на куче излиза по-евтино отколкото в София, някакси.
Излизаща котка бих ваксинирала, поне две поредни години. Ваксини можеш да слагаш и сама, ако не те е жал. Аз не мога, щото не мога да бодна с иглата, но ако можех, хич нямаше да ги водя на вет за туй.
Моите са ваксинирани два пъти, тая година ще пропусна, може и другата. После още веднъж и стига толкова.

Кучето предишното го ваксинирах до 7 годишно, после вета каза, че е изградило имунитет. Принципно трйносна на имунитета след ваксина е повече от година. Да не бяха и три.

Честита ви Елизабетка. Да е здрава и палава и пухкава и .... абе да ви радва още дъъъълго.

# 306
  • София
Ч.Р.Д. на Елизабет! Да бъде все така прекрасна, да е здрава и да се радвате взаимно! Animal Kissing Cat

Елза вчера стартира деня с беля и уплах. Бяхме купили кайма от сьомга, пакетирана като салам. Оставихме я на остъкления балкон за през нощта да се разпусне, защото беше замразена. Сутринта забравих за каймата и отворих на Елза балкона, защото на него й е наблюдателницата. После отидох в банята. След малко Елза профуча стресната покрай банята, но не обърнах голямо внимание, защото тя всяка сутрин беснее по този начин. По някое време майка ми излезе на балкона и видя , че опаковката на каймата е пробита. Явно каймата е изскочила като фонтан. Стената беше в кайма (а е прясно боядисана). Шкафа също. Вероятно и главата на Елза е била така, но когато я видях вече беше старателно облизана. Smile Стената си остана с голямо мазно пезно. Не се изчисти. Ще си имаме спомен.Purple Heart

Облякох си дреха, която не съм носила от години. Върху нея открих косъмче от предишния ни котарак. Purple Heart Много мило ми стана. Спомних си за него (не, че някога съм го забравяла). Пуснах някоя друга сълза. Запазих си косъмчето в едно пликче в портмонето. Имам още няколко косъмчета там. От време на време си ги галя и си поплаквам. Много ми липсва!

# 307
  • София
Лисичка, много любов за дълги години, игри и здраве ви пожелавам. Hug Heart

sladkoto_agi, на вас същото. Hug Ама те не само на вид, а и на имена адаши. Heart

Kasmetliyka, много е малък още вашият. Аз решение по твоя проблем не съм намерила.
С носталгия си спомням нашият като беше на 2-3 месеца как сам си играеше с всичко, не дереше мебели, абе коте - мечта. Сега ... най-обича да дере ръце, към играчки 0 внимание.
 Аз съм с едни тежки китеници на меката мебел в хола, въпреки това както казваш ти се вмъква под тях и започва да дере мебелите. С ММ се смеем, че ще си умрем с тези китеници и тези мебели, защото и покривалата съм сменяла, но не са толкова тежки и лесно се отмятат, сменихме дивана, още 1-я ден беше обследван и надран, та върнахме пак стария, тъй и тъй не се вързваше с останалите мебели.
Редовно намирам паднал котешки нокът в хола, по другите стаи не дере, то няма и много какво.
Опитай се да го приучиш я на драскалка, я на нещо друго. Hug 

pandachina, Heart Hug аз си запазих козинка от Маци. Сега като написа за твойто любимче сърцето ми се сви. Още не мога да отворя пакетчето и да й погледна козинката. Cry

# 308
Преди няколко месеца отворих моето, само това ми остана от Топче......

Честит рожден ден на Изи, да е здрава, това е най-важното.

# 309
  • на брега на морето
Късметлийка, Нала много обича кожените неща, съсипа чисто нова чанта, надупчи чисто ново портмоне и виждам следи от ноктенца върху коженото ми кученце, което ми е подарено, когато съм била на 2 години. Котките изглежда обичат кожа. Това е положението.

# 310
малка лисичка, да ти е жива и здрава Елизабет и да сте заедно още дълги години!
pandanchina, най-вероятно не ме помниш с първата ми котарана, но аз много добре помня Дарвин и как разказваше страхотните и забавни истории с него. Беше доста отдавна, преди 7-8 години някъде, но сякаш беше вчера. И моята трицветно тигърче беше още жива и болестта още не я беше отнела. За съжаление косъм от нея и от Димитри не пазя, но споменът за тях ще е вечен. Топче също ще го помня вечно. (MayyaI, извинявай, че не си спомням твоята Маци).
Kasmetliyka, Пепуната след кастрацията се кротна и не е закачала дивана. Твоят е много малък и има още време дотогава. Пробвай както те посъветваха момичетата да го приучиш на драскалката и да му даваш като награда лакомство, че не е докоснал дивана. Може и да се отучи.

Аз за трети път поръчах Cat's Best и не мисля да я сменям. С бентонита беше пълен ужас - камъчетата се пръскаха навсякъде, смърдеше ужасно, тежеше доста и сменях по-често. Жалко, че и храната не може да остане една и съща, страшно са капризни в това отношение вече.

# 311
  • София

pandanchina, най-вероятно не ме помниш с първата ми котарана, но аз много добре помня Дарвин и как разказваше страхотните и забавни истории с него. Беше доста отдавна, преди 7-8 години някъде, но сякаш беше вчера. И моята трицветно тигърче беше още жива и болестта още не я беше отнела. За съжаление косъм от нея и от Димитри не пазя, но споменът за тях ще е вечен. Топче също ще го помня вечно. (MayyaI, извинявай, че не си спомням твоята Маци).

Съжалявам, че не те помня, но е много мило, че си спомняш Дарвин и ми го казваш! Същият ник ли ползваше тогава? Всъщност не помня много хора и котки от онези времена по име . Но с топло чувство си спомням миговете във форума и взаимоотношенията, които имахме там.

# 312
Не, с друг ник бях там.
Скрит текст:
Аз съм Ich_Will_, a моя котка тогава беше трицветната Мартина, която си отиде от рак на млечните жлези преди 7 години.

# 313
  • София
Не, с друг ник бях там.
Скрит текст:
Аз съм Ich_Will_, a моя котка тогава беше трицветната Мартина, която си отиде от рак на млечните жлези преди 7 години.

Съжалявам за загубата ти! Disappointed Може би ще си спомня нещо постепенно, защото като прочетох скрития текст нещо "погъделичка" мозъка ми, но нищо конкретно все още не излиза. Simple Smile Ако беше със същия ник щях да се изненадам, че не те помня, защото много харесвам филма "Напълно непознати". Simple Smile

# 314
Скрит текст:
Главният герой всъщност се казва Балки Бартокомус, но използвам тази му "версия" заради превода по BTV едно време Mr. Green

Благодаря за съболезнованията. Много болна беше, интернетът тепърва навлизаше в България и много неща не знаехме тогава, а хапчетата за разгонване бяха модерни Sick Това ни беше за урок и сега вече кастрирам при първа възможност (взех двете писани на 4 години и едната не беше кастрирана). За храната и тоалетната също оттук научих повечето неща. Знам, че не е добре да се сменя храната често, но с капризи на човек му е трудно да се бори.

Общи условия

Активация на акаунт