Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 окт. 2019, 14:14 ч.

Любители на кучета - 98

 • 6 257
 • 377
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 1 709
Free да не се разгонва? Знам че тогава зарад хормони се променят кучаците. Или просто и досаждат хората и така се предпазва.

А пък моето говедо, ако знаете какви ги свърши таз сутрин. 😠 Срещна се с врага от съседната база (глутница от поне едно 6-7 кучета). Онези го нападаха и хапеха, където сварят, ама понеже е як не успяха да го повалят. Ако го бяха повалили щеше да бъде със сериозни щети. В цялата тарпана все пак успя да повали едно от тях, като го захапа за врата. Хем ме е яд, че си позволи да хапе, хем всъщност ако не беше такъв щеше да е изяден от другите. Ако бях стигнала на време можех да предотвратя цялата случка или пък най-много и аз да бъда нахапана. Знае ли човек. 🙄 Другото куче е добре, защото стигнах секунди след като Макс го захапа и го накарах да пусне. Огледах си прасето и промих раните (не са сериозни, ама са си доста). Абе магарешки истории, ама от една страна поне се спаси сам себе си. Никаква диета няма да му прилагам, че килата май са му в плюс само в такива ситуации. 🤪

# 31
 • Мнения: 5 358
Ееее, страхотни кучовци видях в темата!
Всички да са ни здрави!

Sivi, Макс е все такъв сладур, какъвто го помня. Hearts
Олеее, как така с тия кучета? Ужасна случка. Добре, че Макс има заложби да се справя в такива ситуации. Доколкото си спомням имаше нещо в кръстоската му със силна порода.
Много ме е страх и мен от бездомни кучета, че Бела няма никакви умения за защита. Като видим още в далечината и сменяме посоката. Веднъж една друга голдънка внезапно я нападна. Бела се паникьоса, измъкна се от нашийника и хукна без посока. Добре, че поне ме слуша на "стой мирно", че успях да я спра преди да излезе на пътното платно.

Ти без повод ли го разхожда?

NedqlkaHarbalieva, ние също ползвахме памперсни пелени от човешката аптека. Много по-изгодни. Само в началото бяхме взели от тия с феромоните.

Бела с един приятел, който ни посещава на вилата.

# 32
 • София
 • Мнения: 21 318
Ей, верно! Есен е, може хормоните да я мъчат.
Освен това, започна да се страхува от булдози /без основание/ и като има някой наоколо, става нервна.

# 33
 • Мнения: 9 150
Ако глутница кучета нападне моето, последното нещо, което ще си помисля е дали ще пострада някое от тях. Виж, ако някой дребосък й се задава, внимавам да не го хапне, че на тях толкова им трябва. И кучетата ми се струват озверели точно като хората. Нападат без причина, озлобили са се... Във въздуха ли има нещо, усещат ли негативната енергия, която излъчват хората, но не ми харесват. Като се разхождаме с Дара, няма ден да не я нападне някое. Ако съм с малко куче ще ми го изядат.

# 34
 • Мнения: 1 709
Free булдози те много грухтят докато дишат, може това да е причината. Наскоро в един кабинет се натъкнах на английски булдог, лелеее ми то като дъскорезница беше. 😂
utro точно че е половин сериозен звяр и гледам да избягвам всякакви такива ситуации за да не се учи да хапе и напада. В случая това го спаси, което все пак си е предимство. Не знам как тези се озоваха в двора на нашата база, където отидох да го разходя сутринта. А най-странното беше, че не поиска да се качи в колата, а искаше да го гушкам, а той навел глава към земята я завираше силно в мен. Предполагам се е уплашил, защото реално въпреки вида си по-скоро бих го определила като страхливо, а не като агресор.
Иначе да, без повод беше, защото мястото е оградено и не очаквах че някое куче, най-малкото цяла глутница, може да се вмъкне.
Dara реално на момента хич не ме беше грижа за другите, особено виждайки как са го обградили и всяко посяга и хапе, а той по средата и не знае от къде да се пази. Това, че го повали го спаси от това в един момент той да бъде по гръб на земята. А и все пак аз тичах към тях, просто ми се стори цяла вечност като го гледах като плячка насред глутницата. После вече ми стана жал да не го е наранил, ама след като видях че на моето освен дребни рани друго му няма. Нещо и с предна лапа ми накуцва сега и я ближе. Отивам да го оглеждам пак.

# 35
 • Мнения: 1 215
Мен хем ме е жал за уличните, хем и аз я дърпам като видим някое, все едно е чумаво. Гладни са, за уличните важат правилата на улицата, пазят територия..
Free, аз също залагам разгонване, като цяло стават по-странни, но това не значи, че не трябва да я хокаш като се зъби, да не свиква.
Sivi, нищо че е голям, душица си е и като нищо се е изплашил. Нагушкай го от мен!

# 36
 • о`майна лунна нощ е
 • Мнения: 3 232
И мен ме е страх от уличните глутници и ги заобикалям през Джумаята, ако видим такава по път. Дано не ни се налага да влизаме в конфликт с такава. Резултатът няма да е в наша полза Sad. Швепса няма инстинкт да се отбранява, а и с тия тринайсет грацилни кила не може да отговори на едро улично куче.
За памперс чаршафите - струват ми се пълна глупост тия феромонни варианти. Един келеш на месец-два, де го хване музата, там кляка и пикае. Как ли пък не се е сетил да търси феромонния чаршаф,че да свърши работата на правилното място. Попиване на малко урина от предходното чишкане е достатъчна при обикновените памперс-чаршафи.
ПП -Вкъщи бяхме постелили на няколко места - първото в банята, една/две разхвърляни в коридора, а при всяко свършване на нуждите, където не трябва, го взимахме и водихме до правилното място. Ако пък случайно уцелеше него - подскоци, възторжени викове /домашен цирк в общи линии/ и задължително малка награда. Позволено място беше и на терасата, до която има свободен достъп през топлото време.
Като цяло домашното опикаване приключи окончателно с навършването на 6-я месец. След това е имало инцидентни случаи.

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 10:34 от `ТуиГ

# 37
 • Мнения: 9 150
Нас ни нападат предимно домашни кучета. Не мога да разбера толкова ли е трудно да си затвориш входната врата, като знаеш, че имаш куче в двора?! Една дори ми обясни, че нейното било "свободно движещо" се и да спра да минавам по тяхната улица, че "разлайвам кучетата". Последният път застанах между двете кучета за да спестя ухапване на нейното (все пак е на половината на моето, но иначе всеки път я напада) и с риск да ме ухапят мен, а тя ми заяви, че "май ми доставяло удоволствие"  моето да бие нейното! Толкова прост и изкуфял народ има, че се плаша. Все съм живяла със заблудата, че щом гледаш куче си добър човек, а то какви екземпляри имало, страшна работа.

# 38
 • Sliven
 • Мнения: 62
Sivi Не знам каква порода е сладкият ви любимец, но добре, че е съумял да се предпази, а и вие да не пострадате от глутницата Fearful
веднъж в кабинета на вета влезе едно ГОЛЯМО кане корсо - сигурно беше 60-70 кила, но пък бебе още на 11 месеца - милият от страх щеше на врата на стопанина си да се качи, така ми дожаля за него. Така че няма значение голямо или малко - за страха няма размери, а е и инстинкт за самосъхранение. Нашите джакове пък като са дребни, а са безрасъдно безстрашни Flushed

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 11:26 от dida78g

# 39
 • София
 • Мнения: 8 444
Сиви, милия Макс. Добре, че е успял да се отърве. Най-вероятно е захапал другото куче именно с тази цел - да изплаши другите, не за да го нарани. Докато другите са имали за  цел да ликвидират или поне наранят конкурента.
Не бягат ли като се наведеш, все едно взимаш камък? Нашите бягат, няколко пъти така съм ги разгонвала. То вярно, че и за тях не остана място от тея постоянни строежи наоколо, но каквото е за тях, това е и за нас...

# 40
 • Варна
 • Мнения: 5 087
Много ме е страх от това.
Милият Макс. ❤
Нужни са яки глоби за домашни любимци без повод, това е истината, ама няма кой.

# 41
 • Насред хаоса
 • Мнения: 4 240
Нас ни нападат предимно домашни кучета. Не мога да разбера толкова ли е трудно да си затвориш входната врата, като знаеш, че имаш куче в двора?! Една дори ми обясни, че нейното било "свободно движещо" се и да спра да минавам по тяхната улица, че "разлайвам кучетата". Последният път застанах между двете кучета за да спестя ухапване на нейното (все пак е на половината на моето, но иначе всеки път я напада) и с риск да ме ухапят мен, а тя ми заяви, че "май ми доставяло удоволствие"  моето да бие нейното! Толкова прост и изкуфял народ има, че се плаша. Все съм живяла със заблудата, че щом гледаш куче си добър човек, а то какви екземпляри имало, страшна работа.
Досущ като тази имаме и при нас. Още преди две години започна да ми се кара, задето сме минавали по "нейната" улица и кучетата, в това число нейното, се дразнели и лаели. Като я питах къде й е актът за собственост върху улицата, мина на заплахи, че щяла да се обади не знам си къде да се оплаче. Като й казах да се обажда смело, таман ще й се наложи да отговарят тя и комшийката й защо гледат кучета, без да имат ваксинации, чипове, обезпаразитяване и всичко, което им трябва. Оттогава замлъкна, но като види, че наближаваме, нарочно отваря вратата на къщата си и пуска кучето. Без повод, без нищо, затваря, прибира се и ни лук яла, ни мирисала. Нашите са на повод и това като че ли дава смелост на онова да се хвърля и да напада, нищо, че е три пъти по-малко от големия. Хич не я интересува какво може да стане, а аз или който е изкарал кучетата, трябва хем да ги държи, хем да ги пази от налитащото злобарче, хем и да гледа и за глутницата на другата откачалка. Ами ако и аз пусна големия и се направя на луда?!
Народът масово е изтрещял и озлобял. Преди седмица или повече сме излезли, вече сме почти в "дивата" зона - черни пътища и горичка, наблизо малко преди началото на тая зона има едно къще. Големият клекна отсреща в пепеляка да ака, аз стоя и чакам с надянато на ръката пликче. Изпълзя отнякъде една, даже не е от квартала, и почва "Вие не видите ли, че тук коли спират"?!? Питам я къде има гараж или паркинг, не отговаря. И като няма какво да каже, ми рече какво съм се правела с тоя плик, че им ги събирам, като нямало да ги събера?!? Изобщо, има една порода особени изчадия, на които чистата омраза към животните е отличителен знак, и си им личи. Ето и тая - не беше проблемът, че там спирали коли - изобщо няма такива, не беше проблемът, че няма да им събера отпадъците. Проблемът бяха кучетата като такива и самото им присъствие по земята, на която стъпва тази особа специална. Засега все още стискам зъби, но не е далеч моментът, когато ще си изтърва нервите върху първия, който си отвори устата за нещо против кучетата, котките, та даже и против мишките.

# 42
 • Варна
 • Мнения: 5 087
Аз така един път не се въздържах и на едно пинчероподобно му набих шута. Не се харесват с Бизу, аз като я видя, бягам в другата посока, а тя го знае, че е заядливко и пак без повод, засили се към Бизу кучето, викнах на стопанката да го върже, щото Бизу ще го нарани, тя се обърна с гръб, вдигнах Бизу, онова скача и го хапе по гъза, еми не издържах, ритнах го и оная го прибра. Сори, ама налитам на бой, не мога да се разправям вече, нямам нерви.

# 43
 • sf
 • Мнения: 5 955
Оказва се, че нямам куче, а бебе 😄
 
Скрит текст:
Около нас, слава богу, няма лоши пуснати или бездомни кучета. Рядко имаме разтреперващи срещи.

# 44
 • Варна
 • Мнения: 5 087
Ах,ще му изям гъзето на тоя келеш 😘😘

Общи условия

Активация на акаунт