КРУИЗИ /Тема 14/

• 40 979
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
Нашият круиз наближава, нямам търпение вече. Снощи е имало силно земетресение в района, където ще бъдем, но да се надяваме, че всичко ще е наред.
Аз бих искала отново да попитам за идея за Козумел, нещо не мога да измисля какво да правим там. Май ще се мотем из града и ще седнем да ядем такоси Simple Smile Не знам...

Дано не греша, но на Козумел ние букнахме разходка до брега на крокодилите (в бракиш уотърс), сноркелинг и индианските руини с фара. Возиха ни с едни древни автобуси, много "арт". Simple Smile ))  Беше отдавна, в момента нямам възможност да проверя с точност какво сме правили, но май така беше...При сноркелинга трябва да се внимава, крокодилите са от другата страна на острова, но си мисля, че може да обиколят, въпреки, че ни убеждаваха, че няма опасност. Мъжът ми се гмурка, не го ухапа нищо. Препоръчвам тази екскурзия, много бяхме впечатлени.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 00:06 от DeltaAzimut

# 436
  • Sofia
Много ми е странно обаче това на английските сайтове да им диктуваш данните си на картата по телефон, че и ccv код.

Даже по имейл ги пращах на vacationstogo ... За мен също е абсурдно. Държа картата с малко пари вътре и ще довнасям като дойде време за пълно плащане.

# 437
  • София
Ние сме с ВиваВоаяж, и аз държа малко пари, за онлайн разплащания ползвам Револют, който го зареждам до 100 лв или непосредствено преди да платя нещо. Хубавото е, че отнема 10 секунди зареждането и веднага човек разполага с парите и няма такси, супер е и така не се притеснявам, че някой ще ми открадне парите. Оказа се обаче, че имам ограничение от банката и явно повече от 3000 лв на ден не мога, бях забравила, че и преди един път на гише не ми дадоха повече.

И все пак е неприятно това диктуване, ами ако нямах втора карта, много непрофесионално ми се струва, да не говорим и че не си вдигат телефона два пъти по 15 минути вече и утре наново ще трябва, представям си и какви сметки за телефон ще дойдат излишно.

# 438
  • Пловдив
Да, наистина е много гадно това с картите. Мъжа ми подскача, като чуе, че трявба да диктувам по телефона. Ама те така са свикнали, ние сме си мнителни. Между другото, таман му обяснявам, че няма страшно, и те не записват данните никъде - питала съм и така казаха, и се сещам, че ти казват, че разговора се записва. В този случай колко данни на колко карти си ги има някъде на запис, пък после... О, не се притеснявайте, така процедираме. Ужас. Хубаво беше, когато можеше само он лайн да се плати. За Козумел ние бяхме на екскурзия със сеноте, разходка, и после с АТВ из джунглата,трабваше да има и шнорхелинг и плаж, ама "бурно море (не беше бурно морето). Според мен мексиканците пишат повече неща, като предлагат екскурзии, за да зарибят и после не правят всичко, големи са измамници. Аз, а и всички от екскурзията се ядосахме, защото поне на плажа можеше да ни закарат. После се оплакахме на кораба и ни приспаднаха някакви 15% мизерни, което си е подигравка. Като бяхме в НЗ в Дънедин имахме проблем с екскурзията, дядото - шофьор не можеше да кара и одра рейса в една скала и по едни завои щеше да ни изсипе в морето (аз това не го забелязах), едни канадски еврейки се оплакаха, аз не съм, и Роял Карибиън ни върна изцяло парите за екскурзията. Иначе самата екскурзия си се проведе. Ама така е, къде е РК, къде са МСЦ (с които бяхме на Козумел).

# 439
  • София
....да преведа 5500 лв накуп и сега утре пак ще правим същата схема наново.

Към ходилите в Очо риос, кое е по-хубаво Коноко водопадите, Блу хоул или Дънс водопадите, ние клоним към Дънс?
И ние имаме дилема - Коноко, или Дънс водопадите. Аз клоня към Коноко - обаче там май трябва да сме със специални обувки, които да не се плъзгат и да се мокрят.

Ния, за какъв круиз плати такава гигантска сума? Извинявай, ако си споделяла!

# 440
  • София
5800 лв ни излезе за 15 дни Маями - Карибите с балкон и бакшишите включени за двама с MSC Seaside. Дебнех ги няколко месеца и това беше най-евтиното, което намерих за точно този круиз за тези дати. Не съм отваряла след това сайтовете да не се ядосвам.

# 441
  • София
В БГ Мама трябва да сложат и бутон „не полезно“!
Не се въздържах на горните цени!
Момичета като ви чета и се чудя, аз ли съм бедна, вие ли сте много богати! Извинявайте за думите!
За тези 3000 евро, цитирани по-горе, ще направим  поне 4 круиза!
Летим до Маями, правим 3 круиза по 7 дни на цени, ще покажа само единия, да не е банално:
1Miami---18:00
2Navigation------
3Ocho Rios 11:00 17:00
4Georgetown 08:00 14:00
5Costa Maya 11:00 19:00
6Navigation------
7Ocean cay MSC marine 09:00  23:00
8Miami07:00---
7 дни за 359 € на човек.

Резервирала съм круиз за връщане 16 дена  от Guadeloupe:
Guadeloupe      11:00pm
St. Lucia   8:00am   6:00pm
At Sea      
At Sea      
At Sea      
At Sea      
At Sea      
At Sea      
Santa Cruz, Tenerife,   8:00am 5:00pm
At Sea      
Gibraltar, UK Territory   Noon   6:00pm
At Sea      
Barcelona, Spain   8:00am   1:00pm
Savona, Italy   9:00am   4:30pm
Barcelona, Spain   1:00pm   7:00pm
Marseille, France   9:00am   5:00pm
Savona, Italy   9:00am   
На цена 329 € на човек.
Всички круизи са с включени пристанищни такси, без бакшиши.
Грубо ги сметнах, струват по-малко от 3000 евро/общо са 37 дена!/, има и за бакшишите.
Не знам какво правите, как търсите и какво намирате?
Приятни круизи ви желая!

# 442
Неприятен инцидент на круизен кораб Коста Смералда-всичките пасажери са поставени под карантина и кораба е с нарушения в маршрута поради наличие на двойка пасажери от Китай със съмнения за коронавирус, същите са се почуствали зле и са потърсили медицинска помощ. Взети са им проби и се чакат заключенията на лоборатория, до тогава пасажерите са в карантина. подобно съобщение се появи и за друг кораб-венеция, но той не плава в Европа в момента.

# 443
  • София
По принцип харесвам постовете ти, но този ти пост е прекален, чак пък бутон неполезно, да не би да съм съветвала някой да си взима на такива цени, написала съм, че аз съм взела на такива цени. По същата логика аз мога да твърдя, че не ми е полезно ти да правиш по толкова круиза, откъде такива пари, че да пътуваш толкова често. Всеки си решава спрямо свободното време и личните интереси.

Проверих току що как са цените в момента в няколко сайта за точно моя круиз с моите дати и балкон и са по-високи от това, на което аз съм успяла да ги намеря. Може и някъде да има по-евтини, не ми се ровеше повече.

Ние сме търсили круиз за точни дати от предишното лято, нито ни устройват ласт минити, нито бихме искали да пътуваме без балкон или с гарантирана каюта и риск да сме без, за други дати или предимно по море или спирки извън Кариби. И да, много ни е скъпо, ама едва ли ще отидем в близките години отново, така че се опитахме да бъде така както искаме.
И да, преглеждала съм 10-тина сайта от тези на първа страница през 2-3 дни 3 месеца, най-споменаваните в темата, за да достигна до тази цена. Това е, което можах да направя. 30 сайта не бих преглеждала.

# 444
  • София
Скъпа Ния, за себе си говоря, че бих натиснала "не полезно". Всеки сам си отговаря. Пътувам толкова много, точно защото всички цени са ми ниски. Аз 4 пъти, ти веднъж! И въобще кабините не са вътрешни, само едната.             
  И не проверявам 30 сайта, а сигурно 300. Не, че имам време, просто го правя нощем.                           
  И затова спрях да пиша много, не само в тази тема. Пишех на дълго и широко кое-как, но явно полза няма.                 
    Хубав круиз ти желая! И не се сърди, това просто е моето мнение.

# 445
  • София
Нали се сещаш, че ти пътуваш десетки пъти и нормално да правиш всичко много по-бързо и да можеш да постигнеш такива цени, да си видяла вече повечето портове и да си преценяваш кога какво да видиш. За мен това, че съм успяла към онзи момент да намеря оферта с 2000 лв по-малко, благодарение на темата, пак е от плюс.

Ние и да искаме няма как да пътуваме като теб, отпуск за 4 пътувания няма. Има за едно, така че ще бъде с хотели на плажа с пътуване с турците и тн.

Това, което се случва с Коста Смералда, е много неприятно. Дано всичко е наред и да не е коронавирус.

# 446
  • София
Niya, както виждаш аз пък съм ти лайкнала поста, като полезен. Споделянето на опит в темата винаги е полезно.
Цените, които често посочва Bled на пръв поглед изглеждат изгодни, но тя не подбира нито кораб, нито хубав сезон за дестинацията. Доколкото аз разбирам при нея водещото е бюджета, но това е само при хипотеза за неограничено свободно време и готовност да тръгнеш веднага.
Аз предпочитам един 14 дневен круиз с топло време и със Селебрити (дори и вътрешна кабина), отколкото 21, та дори и повече дни с Коста, еМеСЧи, Селестиал, Пулмантур и подобни.

# 447
  • Бургас
Неприятен инцидент на круизен кораб Коста Смералда-всичките пасажери са поставени под карантина и кораба е с нарушения в маршрута поради наличие на двойка пасажери от Китай със съмнения за коронавирус, същите са се почуствали зле и са потърсили медицинска помощ. Взети са им проби и се чакат заключенията на лоборатория, до тогава пасажерите са в карантина. подобно съобщение се появи и за друг кораб-венеция, но той не плава в Европа в момента.

И аз днес прочетох за карантината. Не му върви нещо на този кораб!

# 448
  • София
yav4e_mrav4e И аз те лайкнах, защото има истина. Права си бюджета, но и маршрута. Излишни пари не давам, аз обикалям света без да се глезя. Това е моя начин, и не само моя.
И не на пръв поглед, а въобще са ниски, скрити разходи няма.
И винаги съм казвала, има ниски цени, но трябва търсене. Аз ги пусках преди, стига толкова. В момента на Карибите има круизи под 300 евро за 7 дена! За дългите да не говорим, толкова пари, но над 15 дена. Лека вечер.

# 449
  • Sofia
Bled, основното при вас е , че не се съобразявате с конкретни дати и често имате възможност да тръгнете сега.
Ние се "борим" с ученически ваканции и почивни дни, които често са почивни дни не само за нас, което оскъпява.
Мога да ви досъсипя Wink , като кажа, че аз за подобен 7-дневен круиз с MSC платих 2600 евро за трима. Вярно, включваше Нова година (което е "голям праз" в общи линии) , но тогава е ваканцията на дъщеря ми, а и на мъжа ми му е по - спокойно да пътува, когато има повече неработни дни.
Всеки си прави сметка за себе си, важното е да пътуваме и да ни е хубаво Simple Smile

И последно, на мен, постовете на Bled ми липсват тук.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 22:07 от Shantal

Общи условия

Активация на акаунт