КРУИЗИ /Тема 14/

• 40 883
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Costa имат различни тарифи, при нас неустойката е само 50 евро на пасажер.Но преди година канселирах и на MSC пак за 50 евро. Кофти е при самолетните билети, там сме по тарифа с невъзвръщаема стойност.

# 601
От MSC искат да им платя наказателна глоба от 30% за анулирането, въпреки че в условията им за канселиране ясно пише, че за круизи под 15 дена, от 89 до 61 дни преди заминаване ще ми удържат само депозита.. Предвид случващото се това е обидно. Разбирам, че хората масово ще искат да канселират и трябва да си избият загубите, но..
Каквото е, ще прежаля едни 600-700лв. Здравето ни не струва толкова.

Знай си правата, момиче и не се съгласявай на изнудване. Виж хубаво условията и ако това, което пишеш е вярно, не им давай пари залудо. Кажи им, че ще ги съдиш.

# 602
От MSC искат да им платя наказателна глоба от 30% за анулирането, въпреки че в условията им за канселиране ясно пише, че за круизи под 15 дена, от 89 до 61 дни преди заминаване ще ми удържат само депозита.. Предвид случващото се това е обидно. Разбирам, че хората масово ще искат да канселират и трябва да си избият загубите, но..
Каквото е, ще прежаля едни 600-700лв. Здравето ни не струва толкова.

Знай си правата, момиче и не се съгласявай на изнудване. Виж хубаво условията и ако това, което пишеш е вярно, не им давай пари залудо. Кажи им, че ще ги съдиш.

Точно върху това се замислих одеве и утре много хубаво ще си прочета договора, въпреки че ми го пратиха на немски и нищо не разбирам, с някой онлайн преводач ще се опитам да разбера. Но не ми стана хич приятно, защото си е чисто изнудване.
Била съм резервирала през някаква SPECIAL оферта, но нищо такова не съм запазвала. Платих си стандартна вътрешна каюта, като след това дори надградих до Фантастика.

# 603
Малко е офтопик, но четейки как се развива вируса, според мен вече не може да бъде спрян. Въпрос на време е да се разпространи по целия свят, включително и БГ.
Ние нямаме круиз, но имаме билети за цялото семейство за Щатите за Април.
Дълго време се чудих, накрая ги купих и каквото такова.
Донякъде успокоява статистиката, че вируса е смъртоносен основно при хора над 70 и със съпътстващи заболявания, но все пак...
Не ви съветвам нито да канселирате, нито да не канселирате - това всеки сам го решава.
Да се надяваме все пак на подобрение в ситуацията.

Мислех си тези дни колко уж сме напреднали, но всъщност сме почти толкова безпомощни, колкото по времето и на испанския грип.

# 604
  • Sofia
Според мен всички се притеснявате излишно,особено за пътувания след 2 месеца в Европа.Не канселирайте и не го мислете в близкия месец и половина.До преди 10 дни в Италия нямаше никаква паника и предпазни мерки.От десетките азиатци,които видях само двама бяха с маски.
След седмица летя за Азия.Със сигурност имам повече основания да канселирам,за момента не съм го направила.Надявам се обаче всичко да е ок.Единственото,което направих е да си застраховам следващото пътуване в случай,че като се върна в Бг ме задържат под карантина и то ми пропадне.

# 605
какво става в Италия?

# 606
  • Бургас
В Италия положението е сериозно! Имаме билети за вторник за Милано (летище Бергамо), но се отказваме да пътуваме. Имаме работа , която не е нито спешна, нито важна. От Външно министерство съветват ако не е спешно да не се пътува!

# 607
какво става в Италия?
Става това, че само днес има регистрирани над 100! нови случая и още един смъртен. Има масови карантини и затворени граници на засегнатите области.
И на целия този фон наши сънародници в групите за пътувания  във Фб се подиграват, не носят маски и щели да заминават тези дни за Милано. Друг е въпросът, дали до тогава ще ги пуснат въобще в страната.

# 608
ееее, ужас! Значи нашата работа с круиза клони към 100% канселиране, независимо че сме за април. Ще видим каква е тенденцията, но май не е добре, а?

# 609
  • Варна
оффффффффф да , паниката и реалните опасности засега са за Италия , какво ли ни чака още ?

# 610
Въпрос на броени дни е вирусът да дойде или да е дошъл при нас. Като се има предвид, можеш да си се заразил, а първи симптоми да се появят и 20 дена след това..
Вчера в групата във Фб един господин се хвалеше, че преди седмица бил в Милано и всичко било страхотно, че даже бил и на мач със 7000 души. Нали се сещате, че случаите от последните 2-3 в Италия са започнали да се разболяват още преди 10-20 дена.
Ами мачът в Разград от четвъртък..?

# 611
притеснително

# 612
Май се филмирате повече от необходимото.  Вместо това може да извадите малко сухи цифри, годишно колко хора в света (и в България) умират от усложнения от грипа?? Едно такова усложнение е пневмония например. Това си е грип както свинския, за който беше същата медийна истерия.

# 613
Май се филмирате повече от необходимото.  Вместо това може да извадите малко сухи цифри, годишно колко хора в света (и в България) умират от усложнения от грипа?? Едно такова усложнение е пневмония например. Това си е грип както свинския, за който беше същата медийна истерия.

Има една приказка, която в този случай ще излезе много вярна. Не гледай какво ти говори, ами гледай какви ги върши.
Ти до сега подобни действия виждала ли си в сегашни времена? Да се карантират цели градове и области, да се поставят полицейски отряди на изходите на града. Всъщност проблемът не само, че не е за подценяване, ами е много по-сериозен от това, което ни се представя като официални данни.

# 614
Карнавалът във Венеция е спрян, поне това видях като новина... Явно си е сериознао...

Общи условия

Активация на акаунт