КРУИЗИ /Тема 14/

• 40 866
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Май се филмирате повече от необходимото.  Вместо това може да извадите малко сухи цифри, годишно колко хора в света (и в България) умират от усложнения от грипа?? Едно такова усложнение е пневмония например. Това си е грип както свинския, за който беше същата медийна истерия.
С тази разлика,че не се повлиява от медикаменти...и да ако си здрав може да премине и леко

# 616
Карнавала, мачове, един влак....драконовски мери вземат. Броя на заразените е над 150, даже в един лайф стрийм ги дава 200, незнам.

# 617
  • Сф
Точно днес гледах клипче във фейса, че карнавал има, туристи има, не изглежда да е отменено.

Намерих го клипчето, но не знам дали ще ви се отвори

https://www.facebook.com/javor.dountchev/videos/pcb.297658642907 … theater&ifg=1

# 618
Точно днес гледах клипче във фейса, че карнавал има, туристи има, не изглежда да е отменено.

Намерих го клипчето, но не знам дали ще ви се отвори

https://www.facebook.com/javor.dountchev/videos/pcb.297658642907 … theater&ifg=1

Карнавала е от няколко дни, клиповете може да са стари. Освен това хората си стоят там, никой не си тръгва, защото е платил да е на карнавала. Друг е въпроса как ще ги принудят да си тръгнат... Всичко е доброволно.... Smile

# 619
  • Сф
https://www.facebook.com/186924658040218/posts/3098387920227196/

Това е от БТВ, живо включване днес от Венеция.
Аз петък летя за САЩ през Истанбул. Не ме е страх толкова, колкото, ако трябваше сега да се кача на круиз от Италия.  Корабите с тези климатични инсталации са жив инкубатора за такъв вирус. Не че самолетите не са, но поне са за няколко часа, а не дни

# 620
https://www.facebook.com/186924658040218/posts/3098387920227196/

Това е от БТВ, живо включване днес от Венеция.
Аз петък летя за САЩ през Истанбул. Не ме е страх толкова, колкото, ако трябваше сега да се кача на круиз от Италия.  Корабите с тези климатични инсталации са жив инкубатора за такъв вирус. Не че самолетите не са, но поне са за няколко часа, а не дни

Дали Америка е спряла притока на китайци, че там е пълно с тях?
Оффф навсякъде става несигурно, в тия самолети не знаеш кой от къде се прехвърля и къде е бил... И ние имаме пътуване в Европа април, дано се оправят нещата, че хората луднаха вече с тази заплаха...Rolling Eyes

# 621
Аз си мисля, че до седмица две ще залее цяла Европа, няма как да се спре. Всички мерки идват следварително.

# 622
Момичета, мисля да си направя застраховка, тип отмяна на пътуването, най-вече заради корона вируса. Ние ще летим през Париж, знам ли дали няма да пламне и там, все пак да се подсигурим. Доколкото разбирам, този сайт е често ползван от пътешественици https://www.worldnomads.com/
Дали може да ми помогнете с превода? Превеждам дума по дума с речника и е доста тегава работата.
Например - какво ще се случи, ако не мога да стигна до щатите заради този вирус или се разболеем преди отпътуване? Какво ще ни поемат?

Благодаря предварително.

# 623
За конкретния сайт не мога да ви помогна но по принцип тази застраховка се купува не-по късно от седмица след закупуване на пътуването, и не бива да има по-малко от 10 дни преди пътуването.
И ако във Франция има корона вирус, но вие сте здрави тук - застраховката няма да ви покрие този риск.
Тя покрива само вашето и на близките ви състояние.
Вижте сайта на Allianz assistance - той е на български и добре ще се ориентирате дали ще ви свърши работа.

# 624
  • Sofia
Има различни застраховки за провалено пътуване.Масовите са до 5 дни от закупуване на самолетните билети.Има обаче и такива до 30 дни преди пътуване,независимо кога ки купил билетите.

# 625
  • Sofia
Застраховка се прави до седмица след резервацията. Освен това има един милион условности. Ако авиокомпанията не канселира полета, трябва вие да сте болни и да не можете да пътувате. Не просто, защото хипотетично се притеснявате да не се заразите.

Сайта го ползвам, но никога не ми се е налагало да се възползвам от застраховка (за щастие).

# 626
Следя една американска група за фенове на МСЦ. Всички са разтревожени и много хора канселират. Един човек писа, че трябва да се качат на 29 от Геноа. Искат да сменят датата или да канселират - не им позволяват. Все си мисля, че при настоящата ситуация е редно да има някакъв компромис от компанията.
Аз днес официално канселирах круиз за 11 май, като ми взеха 30% от цялат сума. Поне самолетни билети съм купила само за връщане. Хем знам, че може би е за добре, хем ми е тъжно, защото от години мечтаех за круиз и го чакам от 10 месеца. Изгорях и със 600лв. Плаче ми се направо, но.. здраве да е! Моля се всичко да отмине и да ида някой ден.

# 627
  • Sofia
Не бих искала да противореча,но не е точно така.Независимо от самолетната компания,ако не осъществиш пътуване,поради еди каква си причина ,но то е застраховано до 30 дни преди началото му е ок.Предстои ми пътуване в края на март ,което може да не се състои не по моя вина ,но съм застраховала .В застраховката съм включила самолетни билети, хотел,кола под наем и билети за концерт.Застраховката ми е от миналата седмица, а планирането и част от покупките от ноември.

# 628
  • Sofia
Добре де, до 11 май има много време. Дотогава, ако не е овладян, вирусът ще е навсякъде.

Чоча, а при какви условия застраховката ще ти покрие направените разходи?

# 629
Не бих искала да противореча,но не е точно така.Независимо от самолетната компания,ако не осъществиш пътуване,поради еди каква си причина ,но то е застраховано до 30 дни преди началото му е ок.Предстои ми пътуване в края на март ,което може да не се състои не по моя вина ,но съм застраховала .В застраховката съм включила самолетни билети, хотел,кола под наем и билети за концерт.Застраховката ми е от миналата седмица, а планирането и част от покупките от ноември.
И аз да не ви противореча, но към застраховката ви има един документ - общи условия се казва. Там са описани точно причините, и са доста конкретни. Неосъществяване на пътуването поради страх от зараза не е покрит риск.

Общи условия

Активация на акаунт