КРУИЗИ /Тема 14/

• 40 852
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Добре де, до 11 май има много време. Дотогава, ако не е овладян, вирусът ще е навсякъде.

Чоча, а при какви условия застраховката ще ти покрие направените разходи?

Да, но го направих с идеята, че имам още 10 дена, в които да откажа без да ме глобяват. Оказа се, че трябва да платя 30% , когато и да съм решала да канселирам, дори веднага след резервиране, защото били по някаква специална оферта. Ама това го пише в някакъв документ, който са ми пратили след като съм платила капарото. Както и да е. Така го почувствах отвътре и го направих.

# 631
Ами аз като имам 5 полета и 1 круиз, от кога ги броим тези 5 дни? Последният полет го купих днес, първия - преди 4 месеца. Круизът го капарирах 30 % още преди 3 месеца, а го доплатих онзи ден.
Това ми хареса в този сайт, че тези условности ги няма.

Сега, обаче, чета Общите условия на сайта на Allianz assistance и какво виждам:
6.1. Застрахователят не дължи обезщетение за събития, които:
6.1.11. настъпват вследствие на епидемии и пандемии;

# 632
  • Sofia
В моя конкретен случай съм я направила с цел , ако бъда възпрепятствана да пътувам  след връщане от Азия във връзка с коронавируса.Предстои ми седмица по-късно да пътувам за Германия и ако ми наложат карантина или реално съм зле здравословно няма да мога да осъществя пътуването си.

# 633
  • Sofia
Именно! Точно на Алианц и на мен ми ги предлагаха покрай един круиз, купен от бг агенция. Еми ... то ако ми се случат нещата, за които вАжи покритието, все си мисля, че ще ми е все тая.
Имам в момента купени билети за Париж, Милано, Гърця и Малдивите. Нищо не канселирам и ще решаваме в движение.

П.с. Както казах, трябва да си болен наистина. Но само за страх от разболяване, не плащат.
Дано не ти се налага, разбира се!

Мъжът ми току що ми пусна това: https://www.economic.bg/bg/news/12/balgariya-er-anulira-poletite … o-do-27-mart.html

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 22:46 от Shantal

# 634
  • Sofia
Добре де, до 11 май има много време. Дотогава, ако не е овладян, вирусът ще е навсякъде.

Чоча, а при какви условия застраховката ще ти покрие направените разходи?

Да, но го направих с идеята, че имам още 10 дена, в които да откажа без да ме глобяват. Оказа се, че трябва да платя 30% , когато и да съм решала да канселирам, дори веднага след резервиране, защото били по някаква специална оферта. Ама това го пише в някакъв документ, който са ми пратили след като съм платила капарото. Както и да е. Така го почувствах отвътре и го направих.
Извинявай,но това звучи безумно!До май месец имаш 2-3 месеца/зависи кой май/.Постъпила си прибързано според мен.Тази епидемия ще бъде овладяна в по-кратки срокове .
П.П.Не става въпрос за застраховка на  Алианц

# 635
chocha, може ли да споделите къде се застраховахте? Да им видим общите условия Simple Smile

water_nymph, освен да загубите капарото, как можеше да Ви глобят повече? Трябваше да изчакате, поне да дойде срокът за доплащане и тогава да го мислите. Вие си знаете, разбира се.

Shantal, ето, точно за нещо подобно говорим - отменят полета заради епидемията предния ден и какво правим? Заминава круиза...

# 636
  • Sofia
Ще попитам застахователния си брокер с точност,но мисля,че беше Mondial assistance

# 637
  • Sofia
Поне парите за билетите ще върнат (не, че е кой знае какво успокоение).
Не знам, трябва много внимателно да се чете, защото на никой не му се правят непредвидени разходи - нито на пътуващите, нито на застрахователите.

# 638
Плащането на круиза беше 1 месец преди заминаване. Тогава трябваше да платя цялата сума ако искам да канселирам. Според тези SPECIAL.. условия..

# 639
Shantal, в моя случай биха върнали 40 лв. от wizz за полет София-Париж, а за другите полети, а круиза Simple Smile Това съвсем хипотетично, разбира се Simple Smile

water_nymph, моля те, пиши на тези, от които купи круиза, че искаш още малко да си помислиш и ми прати всички документи на мейла nikolovaeva@abv.bg. Юрист съм, надявам се да намерим вратичка Simple Smile

# 640
  • Sofia
Поне парите за билетите ще върнат (не, че е кой знае какво успокоение).
Не знам, трябва много внимателно да се чете, защото на никой не му се правят непредвидени разходи - нито на пътуващите, нито на застрахователите.
Застраховките са именно затова Simple Smile Застраховаш риска да се случи нещо и затова си плащаш.Просто трябва да намериш подходяща компания,която иска твойте пари,за да те застрахова.За съжаление българина като цяло няма богата застрахователна култура/в сравнение с един "европеец"/ и естествено не говоря за някой конкретно пишещ в тази тема/без да обиждам някой и без да изкривявам темата в друга посока/

# 641
  • София
И аз започнах да се замислям, платили сме цялата сума, плюс билети и хотел вече. До три дни можем да дължим само депозита, след това май ще е 50%, пуснах запитване до вивавояж, за да знам условията. За момента няма да се отказваме, сумата няма да е малка, която бихме загубили, така че ще се надявам да не стигне до Карибите.
След две 20 дни ни предстои пътуване и до Виена, дано не пламнат и те, все пак делят граница с Италия.

# 642
  • Sofia
За застрахователната култура на българина, няма спор. Явно най- ценното нещо, с което разполагаме, са автомобилите ни- тях масово застраховаме.

Чоча, мондиал асистанс е на Алианц.
Общите условия:  https://www.allianz-assistance.bg/v_1576244244485/files/document … 6/GTC_BG_2019.pdf

# 643
българия ер анулираха всички полети до Милано /Бергамо/ до 27.03 и ще възстановят парите на всички пасажери, вкл и тези които желаят за полети да 30.04
https://www.air.bg/bg/novini/bylgariya-er-anulira-poletite-si-ot … ai-na-koronavirus
дано това направят и нискотарифните ,Уиз и Раян така много от групата тук решили да не пътуват до Италия респективно и на круиз ще минимализират загубите от канселирането. Относно канселирането на круиз отново ще кажа, че зависи по каква тарифа е закупен круиза, но в най-лошият случай ще ви вземат само депозита или по най-гъвкавата тарифа-50 евро на пасажер до 45 дни преди круиза, което означава че за круизи в края на март и след това-сега се взема решението. Аз лично съм направил своето, но не искам да влиая на общото тук, най-малкото да не създавам излишно напрежение, каквото и без друго се генерира доста в една друга тема тук посветена на вируса.

# 644
Кой е тоя застраховател, който в момента да право застраховка за отказ от коронавируса? Той на загуба ли работи? Това в момента е реална опасност, каква застраховка? Ще пием една студена вода при отказ и това е.... Всеки си поема сам риска дали да пътува... Застраховката може да помогне ако наистина се разболееш и поради тази причина не може да тръгнеш. И после като почнат от какво си болен, как си болен, защо си болен и я платят нещо, я не... Не знам някой дали се е занимавал с оспорване на застраховка....Smiley

Общи условия

Активация на акаунт